İzlerken tüylerinizi diken diken edecek 5 seri katil belgeseli

İzlerken tüylerinizi diken diken edecek 5 seri katil belgeseli
  • 1
    0
    0
    1
  • 1)Bir katilin ifadeleri:Jeffrey Dahmer



    Bir Katilin İfadeleri: Jeffrey Dahmer, seri katil olan Jeffrey Dahmer'in suçlarını itiraf ettiği röportajlara yer vererek, hastalıklı bir zihni gözler önüne seriyor.

    Evan Peters’ın muazzam oyunculuğu ile tüylerinizi gerçekten diken diken eden bir dizi-belgesel.Her bölümü gerilerek izlesem de nihayetinde bitirdim.


    2)Bir Katilin İfadeleri:Ted Bundy 


    Joe Berlinger tarafından oluşturulan ve yönetilen 60 dakikalık dört bölüm, seri katil Ted Bundy'nin 100 saatlik görüşmeleri ve arşiv görüntülerinin yanı sıra ailesi, arkadaşları, hayatta kalan kurbanları, davasında çalışan kişiler ve kolluk kuvvetleri ile yapılan görüşmelerden oluşturuldu.


    Gerçek kişiler ve olayların sıralandığı bir belgesel dizisi.Ayrıca Ted Bundy ile ilgili başrollerde Zac Efron ve Lily Colins’in olduğu Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile adlı filme de bir göz atmanızı tavsiye ederim.

    Seri katil ile uzun dönemli kız arkadaşı Liz arasındaki sorunlu ilişkiyi anlatan bir film.


    3)Night Stalker:Bir Seri Katili Yakalamak


    Night Stalker: Bir Seri Katili Yakalamak  Amerika’nın en tehlikeli seri katillerinden birinin yakalanış hikayesini anlatıyor. Bir seri katil, yaşlı genç, kadın erkek demeden, farklı ırklardan, sosyo-ekonomik sınıflardan olan birçok insanı öldürür. Dedektifler, Kaliforniya’da yaşamı durma noktasına getiren bu olayın sorumlusunu yakalamak için zamana karşı yarışır. Saldırıya uğrayanlarla yapılan röportajlara, arşiv görüntülerine yer verilen belgeselde, bir seri katilin yakalanıp, adalete teslim edilme süreci gözler önüne seriliyor.


    Bu listede izlediğim ilk belgeseldi.Uzun süre etkisinde kaldığım bir belgesel oldu.


    4) Kedilere Bulaşmayın:İnternette Katil Avı

    Katil Avcıları


    Kedilere Bulaşmayın: İnternette Katil Avı, Kanadalı katil Luka Magnotta'nın yaşadığı süreci konu alan, 2019 yapımlı bir gerçek suç belgeselserisidir.Yönetmenliğini Mark Lewis'in yaptığı belgesel, 18 Aralık 2019 tarihinde Netflix'te yayınlanmıştır.Ayrıca Netflix'in 2019'da en çok izlenen 5 belgeselinden bir tanesi olmuştur.


    İsminden dolayı bambaşka bir içerik düşünmüştüm.Fakat izlediğim zaman beni çok şaşırtan ve etkisinde bırakan bir belgesel oldu.



    5) Bir katilin İfadeleri:John Wayne Gacy


    ‘’Güçlü kişilerle düşüp kalkıyor, kurbanlarını ise savunmasız olanlardan seçiyordu. Yüzündeki gülümseme aslında sadist bir seri katilin karanlığını saklıyordu.‘’diyor belgeselin tanıtım bülteni.


    Üç bölümden oluşan belgeselde daha önce hiç konuşmamış, kilit önemdeki kişilerle yapılan röportajlara yer veriliyor. Bu röportajlardan biri de Gacy'nin hayatta kalan kurbanlarından birinin yürek burkan ifadelerini içeriyor. Hepsinde temel bir soruya yanıt aranıyor: Gacy gibi göz önündeki biri bunca zaman nasıl cezasız kalabildi?


    Fotoğrafını sosyal medyada çok gördüğüm bir seri katildi.Merak edip belgeselini izlediğimde şok içinde kaldım.Gerilmekten zor bitirdim.Ürpertici tipi ve işlediği suçlar insanlık dışı.


    Yazdığım tüm belgesellere Netflix’ten erişebilirsiniz.Psikolojik olarak eğer güçlü değilseniz izlemenizi tavsiye etmiyorum.Size bir şey katmaz ama eğer gerilmek istiyorum izleyecek korku filmi yok diyorsanız gerçek olaylar içerdiği için yeterince geriyor ve korkutuyor.Bunların gerçekten yaşanmış olması da ayrı bir trajedi yaratıyor insanda.Kurbanların hepsi masum ve suçsuz insanlar.Bir grup saykonun suçsuz kurbanları..


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.