10 Ayrı Ülkeden 10 Muhteşem Kadın Sesi

10 Ayrı Ülkeden 10 Muhteşem Kadın Sesi
  • 1
    0
    0
    0
  • Müzik evrenseldir. Bunun en önemli kanıtı ise hiç bilmediğimiz dildeki bir şarkının bize hissettirmeyi başardıklarıdır. Bazen sözlerini anlamadığımız bir şarkı bizi hüznün derinliklerine doğru sürüklerken; bazen içimizi huzurla doldurabilir. Bu gerek o şarkıyı söyleyen kişinin ses tonu; gerekse şarkının içindeki enstrümanlar ve notalar sayesindedir. Size farklı duygular hissedeceğiniz, dilini anlamasanız bile çok şey anlatacak; 10 farklı ülkeden 10 güzel kadın sesi derledik. Keyifli dinlemeler.

    1) Ólöf Arnalds - Ég Umvef Hjarta Mitt (İzlanda)

    2007 yılında Vig og Vig albümünü çıkaran, daha önce birçok grupla birlikte çalışan İzlandalı müzisyenin; ruhunuzun derinliklerine dokunacak, sözlerini anlamasanız dahi sizi fazlaca etkilemeyi başaracak şarkısı ''kalbimi örttüm''. Ayrıca Björk'ün eşlik ettiği muhteşem şarkı " target="_blank" rel="noopener">Surrender'ı da dinlemelisiniz.

    2) Elena Ledda - Pesa (İtalya)

    İlk albümünü 1979 yılında ''Ammentos'' adıyla çıkaran Soprano kökenli sanatçı, Sardinya müziğinin önemli temsilcilerindendir. Konser albümleri de dahil 11 adet albümü bulunan müzisyenin bu şarkısı; size aşkı hissettirecek ve tüylerinizi diken diken edecek güzellikte.

    3) Garmarna - Herr Mannelig (İsviçre)

    1990 yılında İsviçre'de kurulan, kariyerlerinin başında daha çok halk müziği tarzında şarkılar yaparken ilerleyen albümlerinde folktronika tarzını benimseyen grubun vokalistliğini; 1993 yılında gruba katılan ve aynı zamanda kemancı olan Emma Härdelin üstlenmiştir. Aslında Haggard grubuna ait olan Herr Mannelig bir İsveç türküsüdür. Neredeyse yüzlerce coverı bulunan türkü bir dağ trolünün, şövalye Mannelig'e evlenme teklifi etmesini ve karşılıksız aşkını anlatan bir Ortaçağ hikâyesidir. Sizi çok farklı yerlere götürecek bu muhteşem şarkının Haggard versiyonunu da " target="_blank" rel="noopener">buradan dinleyebilirsiniz.

    4) Souad Massi - Le Bien et le Mal (Cezayir)

    Fransızca, Arapça ve Berberice başarılı şarkıları bulunan aynı zamanda gitarist ve söz yazarı olan Cezayirli şarkıcı kariyerine politik rock grubu Atakor ile başlamıştır. Ağırlıklı olarak Fransızca ve Arapça şarkılar yapan sanatçının Deb albümüne ait bu şarkısı içinizi huzurla dolduracak.

    5) Marjan Farsad - Setareye Soheil (İran)

    Tahran doğumlu söz yazarı, şarkıcı aynı zamanda animatör ve illüstratör olan sanatçının; 2014'te çıkardığı Blue Flowers adlı albümüne ait dinlemeye doyamayacağınız şarkısı. Ayrıca klibini kendisinin hazırladığı Khooneye Ma adlı güzel şarkıya da " target="_blank" rel="noopener">buradan ulaşabilirsiniz.

    6) Helene Bøksle - Elverhøy (Norveç)

    1981, Frydnes doğumlu, aynı zamanda oyuncu olan müzisyenin 2006'da çıkardığı Elverhøy albümünden, aynı ismi taşıyan; keman sesinin içinize işleyeceği şarkısı.

    7) Mariza - Meu Fado Meu (Portekiz)

    19. yüzyıldan beri var olan Portekiz halk müziği türü Fado tarzında şarkılar yapan Mozambik doğumlu müzisyenin en özel eserlerinden.
    8) Guadalupe Pineda - Historia de un Amor (Meksika)
    22 adet albüme sahip olan, 1955 Guadalajara doğumlu sanatçının ''bir aşk hikâyesi'' adlı güzel şarkısı.

    9) Rasha Rezk - Yemken Law (Suriye)

    1976'da Şam'da doğan, popüler çizgi filmler için söylediği Arapça temalı şarkılarla tanınan söz yazarı ve bestecinin vokalistliğini üstlendiği; Khaled Mouzanar'ın bestelediği, Et maintenant on va où filminin soundtracki olan enfes şarkı.

    10) Nana Mouskouri - Que Je Sois Un Ange (Yunanistan)

    Onlarca albüm; yüzlerce altın, gümüş, platin plağın sahibi, 1934 doğumlu, aynı zamanda Cem Karaca ile " target="_blank" rel="noopener">düeti bulunan müzisyen. Söylediği bu şarkı sizin için zamanı durduracak. Ayrıca şarkının çok sevilen Nym versiyonunu da " target="_blank" rel="noopener">buradan dinleyebilirsiniz.

    Bonus: Sema Moritz - Hasret (Türkiye)

    1956 yılında Ankara'da doğan, İstanbul ve Berlin arasında yaşayan sanatçı, 1981 yılında işçi kadınlardan oluşan bir koro kurmuş ve yönetmiştir. Muhteşem bir sese sahip olan sanatçının Efsane Hanımlar adlı albümündeki bu şarkısı kalbinizi paramparça edecek. Kaynak: 1,2

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.