Apple,LG ve Valve, eMagin'e 10 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor

Apple,LG ve Valve, eMagin'e 10 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor
  • 0
    0
    0
    0
  • OLED'in mikro ekranlarını yapan küçük bir şirket, VR ve AR için büyük planları olan teknoloji devlerinden bir anda ilgi görmeye başladı.

    ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunulan belgelerde; Apple, LG ve Valve, eMagin'e 10 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı. New York merkezli şirket; askeri, tıbbi ve endüstriyel alanlarda kullanılan mikro ekranlar üretiyor ancak son zamanlarda kulaklık üreten şirketlerle ilgilenmeye başladı.

    EMagin, dosyalama çalışmalarında , "Tüketicilerin üst gövdelerinde baş kısımlarında kullanılan cihazlar için mikro ekran tasarım ve geliştirme stratejik anlaşmalara girdiklerini ve bu firmalarla birlikte daha büyük hacimli üretim kapasiteleri için seri üretim ile görüşmeler yaptık" dedi. Şirketin amiral gemisi ürünü 2048x2048 piksel çözünürlüğe sahip 2K ekran bulunuyor. Dosyalama işlemine göre, yeni hisse ihracı şeklinde yapılan yatırımın Ocak ayından önce tamamlanması bekleniyordu. Yatırım, teknoloji dünyasının gözlük kullanan kullanıcıları bilgisayarın ürettiği 3D sanal gerçekliğe olan bağlılığını vurguluyor. Artırılmış gerçeklik, özel kulaklıklar vasıtasıyla gerçek dünyaya dijital görüntülerin üzerine bindiriyor. Ocak ayında Apple, AR oyununu geliştiricilere yaymak için ARKit 1.5'i yayınladı. Yakında piyasaya sürülecek olan iOS 11.3 sürümünün bir parçası olan yazılım, sadece tablolar gibi yatay yüzeyleri değil dikey duvarlara ve kapılara öğeler yerleştirme olasılığı da dahil olmak üzere daha zengin uygulamaları etkinleştirmek için yeni özellikler topluyor. LG ve Valve, ayrıca VR kafaya monte edilebilen bir ekran geliştirmeye de ortak oldular. Apple ve eMagin, konu ile alakalı henüz resmi bir açıklama yayınlamadı.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.