Sony, Farklı Oyunlar Yapmak İçin Oyun Stüdyoları Satın Alacak

  • 0 0 0 0
Sony, Farklı Oyunlar Yapmak İçin Oyun Stüdyoları Satın Alacak
  • 0
    0
    0
    0
  • Orijinal PlayStation’ın piyasaya sunulmasından bu yana Sony, dünya çapındaki çeşitli stüdyolarında birinci sınıf seçkin ürünler elde etmek için yorulmadan çalıştı. Çoğunlukla, Sony'nin kendisi bu stüdyoları açtı, ancak şimdi PlayStation 5’in özel oyunlarını üretecek geliştiricileri desteklemek için mevcut stüdyoları satın alma çabalarına başladı.

    Bu duyuru, PS5’in lansmanının başlangıcında şirketin ilk parti stüdyolarına “organik büyüme ve satın almalarla” yatırım yapmayı planladığını belirten Sony CEO'su Jim Ryan’dan geliyor. Sony, 2011'den bu yana; Sly Cooper, Infamous ve yaklaşan Ghost of Tsushima gibi PlayStation özel oyunlarını yapan Sucker Punch Productions'ı satın aldığından bu yana büyük bir stüdyo ile anlaşma yapmadı.

    Jim Ryan tarafından açıkça belirtilmese de, Sony’nin mevcut stüdyoları satın alma konusundaki yeni planının Microsoft’un son birkaç yıldaki agresif kazanımlarına bir cevap olabilir. Microsoft'a özel oyunlarının bulunmadığına dair eleştirilerin ardından, Xbox'un başı Phil Spencer; Obsidian Entertainment, Ninja Theory, Playground Games ve daha fazlası dahil olmak üzere Xbox Oyun Stüdyoları çatısı altında toplanacak çeşitli stüdyolar almaya çalıştı. Sony, yıllardır birlikte çalıştığı Imsoniac Games'i satın alabilir. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.