Mandalorian 3. ve 4. Bölüm İncelemesi | Bebeği Vuracaklardı Az Kalsın!

Mandalorian 3. ve 4. Bölüm İncelemesi | Bebeği Vuracaklardı Az Kalsın!
  • 0
    0
    0
    0
  • Açıkçası Mandalorian gün geçtikçe Star Wars konusunda umudumuzu yeşertmeye devam ediyor. Yeni Star Wars üçlemeleri çok güzel olsaydı, Mandalorian belki de yeterli gelen bir dizi olarak kalacaktı. Ancak filmlerin vaziyeti sağolsun, Mandalorian gerçekten Star Wars bayrağını havaya kaldırdı. Bölüm bölüm gitmeye karar vermiştim ancak bu iki bölümü bir ele almak şu sıralar kısıtlı vaktimi daha iyi değerlendirmemi sağlayacak. Anlayışınız için teşekkür ediyor ve uzatmadan yazıma dönüyorum.

    Mandalorians vs Bounty Hunters' Guild

    Bebek Yoda'nın teslimatından sonra, bizim Mando'nun onunla kurduğu bağ çok önemli. Mando, Mandalorian liderine; "Bir düşman beni korudu, fakat düşman olduğunu bilmiyordu." derken aslında önemli bir noktaya değiniyordu. Bilmeyenler için tekrar edeyim. Mandalorianlar ve Jedi'lar düşmandır. İşte bu yüzden, 2. bölümde Bebek Yoda'nın ona yardım etmesi, Mando'nun çocukla olan duygusal bağı için önemli. E haliyle bunun için çocuğu koruması da bir o kadar doğal. Mando'nun uzun uğraşlarla çocuğu kaçırması demek, ödül avcıları için yeni bir iş imkanı demekti. Bunun için Mando'yu avlamaya çalışmaları da, Mandalorian'lar ve Ödül Avcıları Loncası'nı savaşa itti.

    Mando Çocuğu Uzak Bir Yere Götürdü, Peki Bu İşe Yarar mı?

    4. bölümde görüyoruz ki, pek de işe yaramadı. Ancak koca bölümü bu cümlelerle harcamayalım. Sessiz, sakin ücra bir gezegene giden Mando için her şey gayet yolundaydı. Ancak eski bir dostla karşılaşması ve köylülerin ondan yardım istemesi üzerine ne yazık ki huzursuzluk doğdu. İmparatorluğun gücünü alan bir grup yağmacının, köylüleri rahatsız etmesine karşın Mando'nun onu korumasıyla ortaya çıkan huzursuzluk, finalde Bebek Yoda'nın neredeyse vurulmasına yol açıyordu.

    Bu Kadar, Hikaye Yeter. Peki Sana Göre Dizi Ne Alemde?

    Açık söylemek gerekirse, dizi bilim kurgu temasını da western tadını da koruyor. Dizinin odak noktasının tamamiyle, Mandalorian'a odaklanması çok doğru bir hareket. Çünkü Star Wars siyaseti ve iyi-kötü mücadelesinin ardında aslında böyle karakterlerin yaşamının ne kadar etkilendiğini göstermek, Star Wars evreninin asıl keyfi. Gerek insanların Star Wars merakını alevlemesi, gerekse yapımın gerçekten kaliteli olması bir sonraki Star Wars işleri için umut ışığı. Öte yandan, bir çoğumuzun haklı kaygısı hala devam ediyor. Ya Mandalorian da bozarsa... Bu konuya geldiğimizde, ben Jon Favreau'ya saygı duruşunda bulunmak istiyorum. Bilmiyorsanız ekliyim, bu adam Iron Man üçlemesinin yönetmeni. Yani dizinin neden bu kadar kaliteli olduğunu merak ediyorsanız, Iron Man filmlerini bir hatırlayın derim.

    Yani, Mandalorian Hala Star Wars İçin Son Kale Mi?

    Durum bunu gösteriyor, ancak Disney+ için başka projeler de var planlanan. Açık söylemek gerekirse; "Onları da bekleyip görmek ister miyim?" sorusunu pek de cevaplayamıyorum. Yine de bu planların arasında, Ewan McGregor başrollü bir Obi-Wan disizi var. Bunun iyi olma ihtimali bizi daha da neşelendirir.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.