Size Emekli Hayatı Yaşıyormuş Gibi Hissettirecek 5 Oyun

  • 2 0 0 0
Size Emekli Hayatı Yaşıyormuş Gibi Hissettirecek 5 Oyun
  • 2
    0
    0
    0
  • Genç yaşında yaşlı hissetmeyi eminim ki birçok insan yaşıyordur. Günlük sorunlar, iş, okul ve daha birçok şey ruhumuzu yoruyor. Biz de bu yorgunluğu alacak 5 adet müthiş oyunu listeledik. İyi oyunlar!

    5. Stillness of The Wind

    Stillness of The Wind garip bir oyun. Baştan söyleyeyim herkese hitap etmeyebilir çünkü oyun inanılmaz derecede ağır. Kendini koskoca çölde tek başına bulmuş karakterimiz Talma geçinmek için hayvancılık ve çiftçilikle uğraşıyor. Oyunda sadece bunlarla uğraşabilirsiniz fakat hüzünlü bir hikayesi de var. Hikayeyi anlamak için de çölü ağır ağır keşfetmeniz gerekiyor. Oyunun çok tatlı bir görselliği ve kasvetli bir atmosferi var. Başlarda "ne oluyor ya?" diye sorabilirsiniz fakat ilerleyen saatlerde kendinizi oyuna kaptıracaksınız. Yapacak hiçbir şeyiniz yoksa veya yalnız hissediyorsanız Stillness of The Wind size yavaş geçen 4 saatlik bir deneyim sunuyor.

    4. Dark Cloud

    Dark Cloud, PlayStation 2'nin ilk oyunlarından biri. Benim de ilk oynadığım oyunlardan biri ve küçük yaşımda bile oynarken çok eğlenmiştim. Bu yüzden benim için özel bir oyun. Görsel olarak eskimiş olsa da mekaniksel olarak ve içerik bolluğu olarak günümüz oyunlarına taş çıkartır eminim ki. Oyunda, yok olan köyümüzü zindanlara girerek ve savaşarak elde ettiğimiz araçlarla tekrar inşa ediyoruz. Hikayesi oldukça güzel ve saatler boyunca keşfetmeye müsait bir oyun. Geçtiğimiz yıllarda Sony, Dark Cloud'u PlayStation 4'e de getirdi. PlayStation 4'e sahipseniz şiddetle tavsiye ederim. Bu oyunla uzun kış gecelerinizi keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz.

    3. Garden Paws

    2018'de çıkan bu oyunu ben de yeni yeni keşfettim, iyi ki de keşfetmişim. Haftalardır oynuyorum ve hiç sıkılmadım. Çıktığından bu yana oyun hala geliştiriliyor ve yepyeni içerikler ekleniyor. Oyuna tatlı mı tatlı hayvanlardan birini seçerek başlıyorsunuz ve karakterinizin görünüşünü ayarlıyorsunuz. Karakter yarattıktan sonra çok şirin bir kasabada oyun başlıyor. Oyunda başlıca görevlerimiz çiftçilik hayvancılık ve pazarcılık. Yetişirdiğimiz ürünleri veya zindanlardan kazandığımız değerli eşyaları evimizin yanındaki markette satarak geçimimizi sağlıyoruz. Oyunun en sevdiğim yanı ilk başta yapacaklarımız sınırlıyken oyunda ilerledikçe karakterimizin, yapacak şeylerin ve dünyanın gelişmesi oldu. Garden Paws'ı şiddetle öneririm bu oyunu kaçırmayın.

    2. My Time At Portia

    Fark ettiyseniz çiftçilik yapabildiğim oyunları çok seviyorum. Bu genç yaşımda neden böyle oldu anlamadım ama oyunlarda çiçek böcekle uğraşmak bana çok büyük keyif veriyor. Bu tarz oyunlarda da en sevdiğim özellik oyunun beni özgür bırakması. Oyunda çok fazla içerik var ve ben ne istersem onu yapabiliyorum. Tarımla mı uğraşmak istiyorum o zaman her sabah kalkıp sebze meyvelerimi suluyorum, yeni tohumlar keşfediyorum sonra da kendi ürünlerimi satarak geçiniyorum. Hayvancılıkla mı uğraşmak istiyorum o zaman birbirinden tatlı hayvanları seviyorum, onları besliyorum ve büyütüyorum. Savaşmak mı istiyorum o zaman zindanlara girip garip yaratıklarla savaşıyorum ve düşen değerli madenleri satıyorum. Kısacası her şeyi dilediğim gibi yapıyorum. Oyun beni tamamen özgür bırakıyor ve keşfetmem gereken çok fazla şey oluyor. My Time At Portia da böyle bir oyun. Her şeyi özgürce yapabilirsiniz hatta evlenebilirsiniz bile!

    1. Stardew Valley

    Birinci sıraya Stardew Valley'i koyacağımı tahmin etmişsinizdir diye düşünüyorum. Garden Paws ve My Time At Portia'da söylediklerim tamamen Stardew Valley için de geçerli. Fakat bu oyunu birinci sıraya koydum çünkü içerik olarak inanılmaz bir bolluğa sahip. 150-200 saat oynasanız bile yeni şeyler keşfedebiliyorsunuz ve günümüzde içerik sıkıntısı yaşayan büyük bütçeli oyunların yanında Stardew Valley altın değerinde bir oyun. Stardew Valley beni düzenli biri olmama itti resmen. Her sabah erkenden eşimi öpüyorum sonra yetiştirdiğim ürünleri suluyorum sonra kedimin su kabını dolduruyorum sonra hayvanlarımı besliyorum ve çok daha fazlası. Bunların yanında oyun sürprizlerle dolu. Bir gece uyurken bir peri tohumlarınızı büyütebilir, ne dediği anlaşılamayan bir cüceye denk gelebilirsiniz, yerin altında yaşayan ve gizemlerle dolu bir yer keşfedebilirsiniz vs. Görsel olarak listedeki diğer oyunlardan farklı olsa da en sevdiğim görsellik bu oyunda. Sanatsal dizaynı çok iyi tasarlanmış. Özellikle sonbahar mevsiminde düşen yapraklar favorim. Hala Stardew Valley oynamadıysanız kesinlikle öneririm. Oyunun detaylı incelemesi için de şu yazımızı okuyabilirsiniz.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.