Yoga İle Bedeninin Kanatlanmasına İzin Ver

Yoga İle Bedeninin Kanatlanmasına İzin Ver
  • 2
    0
    1
    1
  • Bu zamanlarda günlük yaşam, aile, iş, yaşlanma, artan maliyetler ve politik hayal kırıklığı ile uğraşmak zorundayız. Dünyayı dışlamak ve kendimizi konumlandırmak için yeni yollar arıyoruz. Sinir sistemimiz değişen koşullara ve gelişen teknolojiye uyum sağlamak için elinden geleni yapacaktır. Ancak radyo dalgaları ve gürültü kirliliği gibi şeyler ruhumuzu ve bedenimizi ciddi şekilde etkileyebilir.

    Sağlığımızı iyileştirmek, stresi ve acıyı azaltmak istiyoruz, ancak ne yapacağımızı bilmiyor muyuz? Bu noktada yoga bir kurtarıcı gibi görünüyor. Yoga, 2500 yıldan daha uzun bir süre önce Hindistan'da başlayan eski bir ruhani gelenektir. Manevi olduğu vurgulanmakla birlikte günümüzde fiziksel ve duygusal sağlık açısından daha popülerdir. Çoğumuzun anladığı gibi yoga, duruşlar, nefes egzersizleri, felsefe ve meditasyon teknikleri dahil olmak üzere birçok fiziksel ve zihinsel egzersizden oluşur. Yoga terapisi, bireysel özel sağlık ihtiyaçlarını ve hedeflerini karşılamak için yapılır.

    Kuşkusuz fiziksel ve ruhsal sağlığa oldukça faydalıdır. Kas-iskelet sistemini güçlendirir. Duruşu düzeltin ve güçlendirin. Daha iyi uykudan daha fazla enerji ve güce kadar çeşitli faydalar sağlar. Ruhu arındırır. Zihin, beden ve ruhun birbirine bağlı olduğunu gösterir. Ruh ve bedeni iyileştirmenin en iyi yolu budur. Kendini bilmek birey için iyidir.Yoga bir dizi sağlık sorunu ve endişe ile baş edebilir:

    • Kronik ve akut fiziksel veya zihinsel sağlık durumlarının semptomlarını hafifletir.
    • Yaygın sorunlara iyi gelir: Bel ağrısı, anksiyete, depresyon, diyabet, uykusuzluk, osteoartrit, osteoporoz, fibromiyalji, Ehlers Danlos Sendromu gibi.
    • Klinik tedavinin faydasını arttırır.
    • Stres, öfke, depresyon, keder ve kaygı yönetimi sağlar.
    • Yaralanma rehabilitasyonu için faydalıdır.
    • Rahatsızlıkların, dengesizliklerin veya alışkanlıkların temel sebeplerini bulmaya yardımcı olur.
    • Bir yaşam şekli geçişi, değişimi veya mücadelesinden geçen herkese kolaylık sağlar.
    Kimler Yoga Yapabilir?

    Herkes yoga yapabilir. Erkekler, yaşlılar, çocuklar, hamile kadınlar… Bir vücudunuz varsa, yoga yapabilirsiniz. Hiç esnek değilseniz, bu yoga yapamayacağınız anlamına gelmez. Yoga, çocukluktan beri eğitim gerektiren bir spor değildir. En iyi insanın ödül aldığı bir yarışma da değildir. Dergilerin kapaklarındaki insanlar ve en ünlü öğretmenler yogada bizden daha iyi değiller. Yoga hakkında belki de en zor ama nihayetinde en özgürleştirici şeylerden biri, egonun serbest bırakılması ve kimsenin diğerlerinden daha iyi olmadığını kabul etmektir.

    Başlamak

    Yapılacak en kolay şey, yakınlarda bir yoga merkezi bulup oraya gitmek. Evinize veya şirketinize yakın olmalıdır. Yani oraya gitmek bir sıkıntı olmayacak. Poponuzu yoga matına koyduğunuzda yoga sizin için kaçınılmazdır. Evde yoga yapabilseniz bile (ve çoğu insan bunu yapabilir), bu başlamak için ideal bir yol değildir. Deneyimli bir öğretmenden ders almak, doğru şekilde ayağa kalkmanıza yardımcı olur, böylece uyumun temellerini anlamaya başlayabilirsiniz. Yoga öğrenir ve kendinizi iyi hissederseniz, evde yoga yapmaya başlayabilirsiniz.

    Yazardan not var: 

    Hala gergin ya da endişeliyseniz yoga yapan herkesin bir zamanlar acemi olduğunu unutmayın. Ne kadar erken başlarsanız, yoganın faydalarını o kadar çabuk keşfedeceksiniz. Yoga yapmak kendinizi harika hissetmenizi sağlayacak. Dik bir duruş ve gülümseyen bir yüz için yogaya başlama zamanı!


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.