Zihin Meditasyonu İle Zihninizi Arındırın

Zihin Meditasyonu İle Zihninizi Arındırın
  • 2
    0
    1
    1
  • Hızla değişen yüksek teknoloji kültürümüzde, artık kendimize bakmak için zamanımız yok gibi görünüyor. Okulda, işte ve ailede hayata uyum sağlamaya ve yarattığımız stresli dünyada kaybolmaya çalışırız. Ruh sağlığımızla ilgilenmek için birkaç dakikanızı ayırmayı öğrenin; yaşam, üretkenlik ve ilişkiler hakkındaki algılarımızı değiştirebilir. Bazılarımız için zihinsel detoks, bizi endişe ve stresten kurtarmak anlamına gelir. Diğerleri için bu, önemli şeyleri hatırlamamıza yardımcı olur. Bu aynı zamanda hayatımızdaki olaylara ve koşullara öncelik vermek anlamına gelir. Her iki durumda da stresten uzak kalmamıza ve daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmemize yardımcı olabilecek bazı basit zihinsel detoksifikasyon teknikleri var.

     

    • Nefes alma

    Elbette hepimiz nefes alıyoruz, ama buna inansanız da inanmasanız da yanlış şekilde nefes alabilirsiniz. Stres veya meşguliyet zamanlarında genellikle nefes darlığı yaşarız. Oturmak ve derin bir nefes almak için zaman ayırmak vücudunuzun gevşemesine ve stresi azaltmasına yardımcı olabilir. Bazı yoga egzersizleri nefes almak için yeterlidir. Bu yüzden nefesiniz dalgalar gibi içeri ve dışarı hareket eder. Bunlara odaklandığınızda, dünyanın geri kalanı bizden uzaklaşacak ve hatta birkaç dakika içinde fiziksel olarak rahatlayacaksınız. Birkaç dakika oturmak ve derin nefes almak öfke veya hayal kırıklığını azaltmaya yardımcı olabilir. Solunum tekniklerinin herkes için çok faydası olabilir.Başka bir faydası da vücudunuzun akciğerleri çevre kirliliğinden temizlemesine yardımcı olabilmesidir.

    • Meditasyon

    Meditasyon, günde yalnızca beş dakikasını ayırabilen herkes için faydalı olan bir uygulamadır. Batı zihinleri için en basit meditasyon şekli dik oturmak ve sadece nefes alıp vermeye odaklanıp rahatlamaktır. Meditasyon sırasında amaç, günün stresi ve endişeleri gidermek de dahil olmak üzere diğer tüm şeyleri düşünmeyi bırakmaktır. Ek bir fayda olarak da bu tür bir zihinsel detoks, daha iyi konsantrasyon ve odaklanma sağlamayı öğrenmenize yardımcı olur. Burada tarif edilen meditasyon tek bir biçimde değil, birçok farklı kişiliğe uygun ve çok farklı stillerde de yapılabilir. Zihninizi temizlemek hem fiziksel hem de zihinsel çabaya değer.

    • Yoga

    Bazıları yogayı sadece bir dizi germe egzersizi yapmak gibi görse de bundan daha fazlasıdır. Bir yoga sınıfı pek çok farklı pozu uygular. Genellikle bu pozlar esneklik ve güç gerektirir. Düzenli uygulamayla da kas artışı ve zindeliği getirir. Aynı anda farklı hareketler yaparak vücudunuzun farklı kısımlarına odaklandığınızda, bu uygulama zihinsel olarak zor olabilir. Bu konsantrasyon gerektirir ve zihinsel odaklanmanızı, disiplininizi geliştirmenize yardımcı olur. Daha esnek ve fiziksel olarak formda olduğunuzda zihninizi sadece sıkıntılarınızdan uzaklaştırmazsınız, aynı zamanda stresi nerede depolayabileceğinizi öğrenmenize izin vererek vücudunuzla daha derin bir bağlantı kurarsınız.

    • Masaj

    Masaj, ağrıyı yönetmeye, vücut temizliği sırasında toksinleri gidermeye ve rahatlamaya yardımcı olur. Stres giderici olarak çoğu kişinin favorisidir. Masajla fiziksel olarak stresten kurtulmayı öğrenirken zihin sağlığımıza da fayda sağlarız.

    • Müzik

    Müzik terapisi sadece stresi azaltmak için değil, mide bulantısı ve ağrı gibi fiziksel semptomları hafifletmek için de kullanılır. Sakinleştirici müziğin kaygıyı hafifletmeye yardımcı olduğunu ve kan basıncını düzenlediğini görebiliriz. Müzik terapisi, müzik dinlemeyi, müzik yapmayı ve hatta bastırılmış duyguları bırakmakta çok faydalı olabilecek sözler yazmayı bile içerebilir. Müzik terapisi, rahatlama ve meditasyon için yapılır. Günün sonunda zihinsel bir detoks için birkaç dakika ayırın ve zihninizi özgür bırakın. Yazardan Not: Bunlardan bir tanesini seçin, hem ruhunuza hem de bedeninize bir iyilik yapın. Sonuçta bedeniniz ya da ruhunuz sizden hesap sorma olanağına sahiptir. Siz onlara iyi bakın, onlar da size iyi baksın!


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.