Bu Yaz Neleri Görmekten Bıktık?

Bu Yaz Neleri Görmekten Bıktık?
  • 0
    0
    0
    0
  • Hızlı modanın bizi etkisine aldığı bu dönemlerde, trendlerin ötesine geçip kendi stilimizi yaratmak yeterince zor. Çünkü zaten mağazalardan aldığımız, özellikle dev hızlı moda markalarından, her bir parça lüks modanın bir taklidi. Yani gidip kendi terzinizde tasarlatıp diktirmediğiniz sürece siz de bir moda klonusunuz. Peki bu yaz moda klonu olmak için ne gerekliydi? 

    Bisikletçi Taytları 

    [caption id="attachment_197619" align="aligncenter" width="480"] Chanel SS19[/caption] Ben de dahil 10 insandan 9'unun üstünde gördüğümüz bisikletçi taytları, bu yazın herkes tarafından benimsenen tek trendiydi sanırım. Sonuçta Chanel bunu resmileştirdi. Bize de giymek düşüyor tabii! Not: Özellikle blazer ceketlerle kombinlerseniz, bir influencer olabilirsiniz!

    Tie-Dye

    Neden tekrar trend olduğunu anlamadığım trend. Biz bu kara defteri kapatmıştık. Bir daha açmayacağımızı düşünmüştüm ki geri geldi. Yazın son aylarını yakalayan tie-dye, sevenlerinin çok olması sebebiyle tabii ki sokakları şenlendirdi! Benim gibi sevmeyenlerin de olduğunu umuyorum.

    Hayvan Desenleri

    Aslında yüksek modaya geçen yaz düşen hayvan deseni trendi, bizi ancak bu yaz tam anlamıyla etkileyebildi. Eteklerde, toplarda, elbiselerde, sweatshirtlerde yani tam olarak her şeyde hayvan deseni kullanıldı. Hatta hayvan desenli bisikletçi taytları da üretildi. Çifte instagirl etkisi!

    Karışık Desenler 

    Eğer bu yaz aynı kombinde 3 farklı desen kullandıysanız, tebrikler! Trendleri iyi kovalamışsınız. Hatta bu 3 farklı desenin üstüne bir de zincir deseni eklediyseniz, siz bir moda klonu ikonusunuz!

    Neon 

    80'leri geri döndürmeyi başaran akım, bikinilerden saç tokalarına kadar uzadı. Mağazalarda askı başına üç neon parça düşüyordu adeta. Geçtiğimiz senelerin nude modasını tek kalemde sildiğini de söyleyebilirim.

    Tüy/Kürk

    [gallery columns="2" size="full" ids="197628,197629"] Hızımızı alamayıp bütün dolabımıza kürk ve tüy ekledik, evet. Gözümüzü acıtacak kıvama gelene kadar tükettik bu akımı. Pişman mıyız? Sanmıyorum. Bir 'rüküş' modası sayılan ve bu sektörde harcanmış kürk akımına bu sene hak ettiği değeri verdik en azından. Artık rüküş değilsiniz kürkler! Rica ederiz.

    Tek Omuz

    Alışveriş merkezlerinde değişik varyasyonlarına illa rastlamışsınızdır. Zaten temmuz aylarında mağazadan normal omuz kesimli bir crop-top almak imkansızdı. Ama bunu da giydik mi? Giydik tabii ki. Bize hiçbir şey engel olamaz.

    Fileler 

    2016'da fileli çorapların göz önüne çıkmasından kaynaklı olmalı, üç senedir durmak bilmeden fileli kıyafet üretildi. Cesur parçalar arasında giren fileliler, bir bisikletçi taytları kadar olmasa da bir kısmı etkilemeyi başardı. Özellikle de üç ayın üç ayını tatilde geçirenleri!

    Puantiye 

    Lüks modanın bir ara deli olduğu puantiyeler daha çok elbiselerde ve relaxed gömleklerde karşımıza çıktı. Ne kadar yeni olursa olsun vintage'ı en iyi yansıtan desenlerden olmasıyla yerini asla kaybetmiyor. Çünkü biliyorsunuz, vintage asla eskimez.

    Bermuda 

    [gallery columns="2" size="full" ids="197689,197690"] ''Gerek var mıydı?'' dedirten bir trend benim için. Bisikletçi tayt travmasını iyice benimsemişken bir de bermudalar bizi etkisi altına almaya geldi bu yaz. Giydik mi? Umarım hayır.

    Lavanta (Açık Eflatun)

    Bu yazın rengi derseniz, lavanta derim. Bakınca gerçekten huzur veren renklerden. Ayrıca neona savaş açan bir durgunluğu var. Belki de Jacquemus'un lavanta tarlasındaki defilesi beni etkilemiştir, bilemiyorum.

    Tulum

    En rahat şıklığı sağlayabilen parçalardan olduğunu kabul ediyorum, lavabolar hariç. Fakat bu yaz bisikletçi taytını geçen bir trend varsa o da tulumdur. Her köşede görür hale geldiğimizi kabul edin. Ve harika bir haberim var... Sonbahar/kış trendlerinde de öncülük yapıyor tulumlar!

    Kabarık Omuz

    Henüz ülkemizde mağazalarında yerini yeni yeni alıyorlar. Tamamıyla fiziği daha iyi göstermek amaçlı tasarlanmış ilk başlarda. Bu yazın trendi olmasına rağmen çok gözüme battığını söyleyemem. Sonbahar/kış için bir şey söyleyemeyeceğim ama.

    Bucket Şapka

    Her Instagram postunda bir adet bulunan şapkadan bahsediyorum. Her sokak butiğinde, her alışveriş merkezinde bulabileceğiniz, ''belediye mi dağıtıyor acaba gerçekten?'' dedirten şapka. Hızlı moda bizlere neler yaptırıyorsun...

    Küçücük Çanta (Shrunken)

    Jacquemus'un yaptığı minik(!) devrimle ortaya çıkan bu çantaların küçülme durumu tam olarak mağazaları etkilemedi. Bu kadar küçük çantalar henüz alışveriş merkezlerine yansımadı diyebilirim. Eğer olur da bu da başımıza gelirse unutmayın, çantanın boyutu küçüldükçe fiyatı artar.
    Bonus:

    Crocs

    Kabul etmediğim ve etmek istemediğim bir trend. Türlü türlü desen ve renklerle, taşlarla süsleseler bile estetik algısına düşman bir sandalet. Evin içinde dahi giyilmemesi gereken listemde olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bu yaz karmaşıklığa ve tuhaf kesimlere doyduğumuzu düşünüyorum. Umarım bu sezon daha çeşitli ve herkesin birbirine benzemediği bir sezon olur...    

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.