Maskenin Altındaki Ses: Hollywood Undead

Maskenin Altındaki Ses: Hollywood Undead
  • 5
    0
    0
    2
  •                                 HOLLYWOOD UNDEAD

            Nu metal ismini duyduğumuzda 'bu nasıl bir şeymiş böyle?' sorusunu aklından geçirmeyenimiz yoktur. Halbuki birçoğumuzun ergenlik döneminde dinlediği Linkin Park, Korn, Slipknot, Godsmack gibi gruplar tam da bu türün içerisinde yer almaktadır. Artık eskimiş bir tür gözüyle bakılsa da halen bu türü ayakta tutan ve işinde oldukça başarılı isimler de yok değil. Bu isimlerin başında kuşkusuz ki Hollywood Undead gelir.

           Z kuşağının içinde doğup, etkisiyle gelişme gösteren Hollywood Undead, başlarında Deuce ve J-Dog olmak üzere 7 kişilik bir grup olarak 2005 yılında Kaliforniya'da kuruldu. Daha ilk albümleri  'Swan Songs' yayımlanmadan şarkılarında ele aldıkları toplumdaki yozlaşma, anarşizm, adaletsizlik ve hukuk gibi konularla sansür engeline takıldılar ve albümü sansürlemeyecek şirket arayışına girdiler. 2008 yılına kadar süren bu arayışın sonunda Octone Records ile anlaşmaya vardılar ve ilk albümleri Billboard 200 listesinde 22. numaraya kadar yükseldi. 2010'lu yıllara değin büyük bir çaba ve emek harcayarak işlerini ortaya koyan bu grup ilk anlaşmazlığını yaşadı ve Deuce 2010 yılının başlarında gruptan ayrıldı. Deuce'un neden ayrıldığı hakkında halen net bir şey olmamakla birlikte Amerikan basını bu olayı süsleyerek Deuce'un ayrılma kararının üstüne grup üyelerinin toplanarak Deuce'un evinde onu dövdüklerini bile yazdı. Elbette ki yeri boş kalmayacaktı. Uzun süredir arkadaş oldukları Daniel Murillo'ya Deuce'un yerine geçmeyi teklif ettiler o da bu teklifi kabul ederek grubun yeni üyesi haline geldi.  Grubun en dikkat çekici olayı elbette bu 'dayak' olayı değil. İlk albümleri yayınlandığından bu yana her bir üyenin kendine has maskeleri var ve bu maskeler albümlerin çoğunda değişiyor. Çıkartılan her albüm için bir tema belirleniyor ve grup üyeleri kendilerine o temaya uygun bir maske seçiyor. Tabii ki insanların onları tanıması adına bir önceki maskelerinden ufak ipuçları vermeyi de unutmuyorlar. Örneğin Danny altın rengini, Johnny 3T maviyi maskelerinde sürekli kullanarak hem önceki maskelerine bir gönderme yapmayı hem de ipucu vermeyi amaçlıyorlar. Müzik hayatlarının yanında aile ve sosyal hayatlarıyla da dikkat çeken grup üyeleri, ikisini birleştirme fikrine gidiyor ve 'Bullet' şarkısını çıkartıyorlar. 

    'Cause I'm more scarred, more scarred than my wrist is
    I've been trying too long with too dull of a knife
    But tonight I made sure that I sharpened it twice
    I never bought a suit before in my life
    But when you go to meet God, you know you wanna look nice!' 

    Sözlerine sahip olan bu şarkı, intihara özendirme, depresyon gibi birçok konuya değiniyor. Bu kadar iç karartıcı sözleri olmasına rağmen şarkıyı eğlenceli bir hale getirerek sonuna J-Dog'un 3 yaşındaki kızının (şu an 12) sesini ekliyorlar. 2019 yılında çıktıkları bir konserden Bullet:

    ">

       Konserleri oldukça şiddetli geçen HU, gün geçtikçe şarkılarının da dozunu arttırıyor ve olay artık rapcore müziğe dayanıyor. Nu metal ve rapcore birleşince ortaya daha önce görmediğimiz, dinlemediğimiz bir tür çıkıyor ve bu özellik ile birçok insanın dikkatini çekmeyi başarıyor. 2015 yılında Day of The Dead adlı bir albüm çıkartarak daha olgun ve sert bir grup olduklarını kanıtlıyorlar. Day of The Dead'in ardından iyi bir ivme yakalayarak sırasıyla Five (2017), Psalms(2018), New Empire, Vol. 1( 2020) olmak üzere üç albüm daha çıkarıp toplamda 10 albüm sahibi olmayı başarıyorlar. Halen aktif bir şekilde müzik yapan, gölgede kalmış ama bir hayli başarılı Hollywood Undead'i keşfetme vaktiniz gelmedi mi? 

    Son albümünü dinlemek isterseniz;

    ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.