Bir Tarz Meselesi: Yelawolf

Bir Tarz Meselesi: Yelawolf
  • 4
    0
    0
    3
  •  Shady Records ve Interscope Records şirketlerinin bir sanatçısı olan Michael Wayne Atha, sahne adıyla YelaWolf olarak tanınmaktadır. 30 Aralık 1979 (Gadsden, Alabama) doğumlu olan sanatçı, bizleri tarz olarak oradan oraya sürüklemeye devam etmektedir. Yalnızca sesiyle karşımıza çıkmaz YelaWolf, geçtiğimiz yıl Hayallerin Peşinde isimli filmde yer almıştır. Ayrıca ilk albümü piyasaya çıkmadan önce The Road to Stardom with Missy Elliott programına da katılmıştır. Bu kısmı geride bırakıyor ve müzik kariyerine giriş yapıyorum.

    2005 yılında ilk bağımsız albümü CreekWater ile müzik hayatına giriş yaptı. Bu albümden sonra U.S.A albümü üzerinde çalışmalara başladı fakat bu albüm hiç yayınlanmadı. Albümün ardından yalnızca "Kickin" adlı bir single ve video klip çıktı. Trunk Muzik adlı mixtape'ı, 1 Ocak 2010 yılında yayınlandı. Trunk Muzik 0-60 ise Interscope Records tarafından 22 Kasım 2010'da tekrar piyasaya sürüldü. O yıl, birçok ünlü ismin albümüne konuk oldu. 2011 yılında Eminem'in plak şirketi Shady Records'a katılarak adını duyurmaya devam etti.

    YelaWolf'un ilk stüdyo albümü Radioactive, 21 Kasım 2011'de piyasaya çıktı. Albüm piyasaya sürülmeden önce ilk single'ın "Gangsta of Love" olacağını açıklayan sanatçı, single'ın internete sızdırılmasıyla bu şarkı yerine single olarak "Hard White (Up in the Club)" adlı parçayı Ağustos'ta yayınladı. Radioactive, ilk haftasında ABD'de 55 bin kopya satarak Billboard 200 listesine 27 numaradan giriş yapmıştır.

    2013 yılına geldiğimizde Yelawolf'un altıncı resmi mixtape'ı olan Trunk Muzik Returns çıktı. Ed Sheeran, Travis Barker gibi isimlerle ortak projelere imza attı. 2015 yılında Love Story, yayınlandığı hafta 58 bin kopya sattı ve Amerikan Billboard 200 listesine üç ve R&B/Hip Hop listesine bir numaradan girdi. Bu albümün yapımcılığını Eminem üstlenmiştir. Ayrıca albümün yaklaşık 75 dakika olması eleştirilere maruz kalmasına sebep olmuştur. 

    2017 yılında Trial By Fire ile karşımıza çıkan sanatçı, bu albümün yapımcılığını kendi üstlendi. Amerikan Billboard 200 listesine 42 numaradan girmeyi başarmıştır. Yıl 2019 olduğunda iki albüm art arda çıktı. Bunlardan ilki 29 Mart 2019 tarihinde çıkan Trunk Muzik 3 olmuştur. Takvimler 1 Kasım 2019'yı gösterdiğinde Ghetto Cowboy selamlamıştır müziksevenleri. Ghetto Cowboy, altıncı stüdyo albümü olmakla birlikte CreekWater'dan sonra ikinci bağımsız albümdür. 2005'ten bu yana altı stüdyo albümü, altı EP, yedi mixtape ile sevenlerine keyifli dakikalar sunmaktadır.  

    Sadece rap ile sınırlı kalmayan YelaWolf, diğer tarzlarda da bizleri büyülüyor. Günümüzde değeri yeterince bilinmiyor fakat gerçekten yetenekli, dinlenmeye ve izlenmeye değer bir sanatçı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca söylemeden edemeyeceğim anlamlı şarkı sözleri de sizleri düşünmeye teşvik etmektedir. Henüz dinlemediyseniz dinlemenizi tavsiye ederim. Bu yüzden buraya Spotify hesabını bırakıyorum, iyi dinlemeler. 

    Kaynak: Wikipedia, Yelawolf

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.