Alfred Hitchcock, Steven Spielberg İle Tanışmayı Reddetmiş

Alfred Hitchcock, Steven Spielberg İle Tanışmayı Reddetmiş
  • 10
    0
    0
    0
  • Master of Suspense olarak da bilinen ünlü yapımcı Alfred Hitchcock'un onunla tanışmayı çok isteyen Steven Spielberg'ü birkaç kez reddettiği açıklandı. 

    Stephen Schochet’in 2001 yılında yayınlanan sesli kitabı Tales of Hollywood' ta bahsedildiği üzere Spielberg, Hitchcock'la ilk tanışma denemesini Torn Curtain filminin çekimlerine giderek yapmış. Burada amacına ulaşamayan Spielberg, 1975'teki Jaws'ın üstün başarısından sonra Family Plot setinde şansını tekrar denesede, setinde yabancı birinin varlığı hoşuna gitmeyen Hitchcock set ekibinden Spielberg'i yollamalarını istemiş. 

    Hitchcock'un Spielberg'le tanışmayı neden istemediği ise oyuncu Bruce Dern'in 2014 yılında yayınladığı Things I’ve Said, But Probably Shouldn’t Have kitabında açığa çıkarılıyor. Bu ikiliyi tanıştırmaya oldukça istekli olan Dern olayı şöyle aktarıyor:

    "Hitchcock'a sen onun(Spielberg'ün) idolüsün. O sadece senin yanına oturup seninle beş dakika sohbet etmek istiyor dedim. Ancak Hitchcock bunu reddetti. Sebebini sorduğumda ise bana şu cevabı verdi. Bu balık filmini yapan çocuk değil mi? Onunla asla oturup konuşamam...çünkü ona baktığımda fahişe gibi hissediyorum."

    Konuşmanın devamında ona neden bir fahişe gibi hissettiğini soran Dern şu cevabı alıyor:

    "Çünkü ben Jaws Ride'ın sesiyim (Universal Studios Tema Parkı'nda Jaws filmi için yapılmış alan). Bunun için bana milyon dolarlar ödediler.  Jaws Ride'a katkıda bulundum ve bu parayı aldım. Tam bir fahişeyim. Oturup balık filmini yapan adamla sohbet edemem. Onun eline bile dokunamam."

    Hitchcock'un, Jaws Ride'ın sesiyim derken kastettiği düşünülen video, ortağı olduğu Universal Studios'un 1977'de çekilen reklamı. 

    ">

    Kaynak: 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.