Popüler Kültüre Yenilmiş Güzel Şarkılar – Vııı

Popüler Kültüre Yenilmiş Güzel Şarkılar – Vııı
  • 5
    0
    0
    1
  • Bazen arkadaşlarımızla beraberken onların açtığı, bazen haftalık keşifte dolanırken karşılaşılan, bazen de ani bir yükselmeyle beğenilip Shazam‘lanılan çok da popüler olmayan şarkılar vardır ya… İşte bu içerikte öyle şarkılardan bahsedeceğiz. Müzik piyasasına yeni adım atmış ve henüz ismi duyulmamış müzisyenlerin şarkılarından, milyon dolarlar kazanan ama bazı şarkıları diğerlerinin gölgesinde kalan sanatçıların şarkılarına kadar uzanan aralıkta bir liste bu. Hem de gezegenin her yerinden müzisyenlerle dolu. Umarım aralarında bilmediğiniz ve beğeneceğiniz şarkılara rastlarsınız. Buradan aynı temayı taşıyan diğer yazılara ulaşabilirsiniz. Lafı çok da uzatmadan ilk şarkımızla başlayalım:

     

    Peter Green - Just For You

    ">

     

    25 Temmuz 2020 tarihinde aramızdan ayrılan Peter Green gerçek bir Blues efsanesi. Fleetwood Mac'in kurucusu olan büyük yetenek bundan 22 yıl önce, 1998'de, Rock and Roll Hall Of Fame olarak onurlandırılmıştı bile. Green'in bu denli bir kahraman olmasının sebeplerinden biri muhteşem gitar yeteneği ve tekniğine rağmen hızlı çalmaktansa duyguları dinleyiciye geçirmeye çalışmasıydı. Başka bir efsane B.B. King kendisi hakkında şu yorumu yapmıştı;

    ''Duyduğum en tatlı tona sahip, bana soğuk terler döktüren tek adam!''

     

    WILLOW - Why Don't You Cry

    ">

     

    Willow Smith, Will Smith'in yetenek dolu ailesinin üyelerinden biri. 2000 doğumlu şarkıcı aynı zamanda oyunculuk da yapıyor. 2010'da müzik kariyerine başlayan WILLOW, aynı zamanda mentoru olan Jay-Z'nin plak şirketi Roc Nation ile anlaşmıştı. 2015'te yayınlanan ilk albümü ARDIPITHECUS beklenenden çok daha fazlasını barındırıyor. Henüz 15 yaşında böyle bir iş çıkartmak gerçekten çok etkileyici.

     

    Aaron Ahrends - My Click

    ">

     

    Çocukluğundan beri piyano ve gitar çalan Ahrends, melodileri katmanlandırma konusunda gerçek bir usta. The Beatles ve Chopin ile büyüdükten sonra ergenlik yıllarında bazı rock gruplarında da rol aldı. Ta ki drum machine ve synthesizer'ları keşfedene kadar... Solomun gibi ünlü isimlerin de beğenisini kazanan genç sanatçıdan duyacağımız daha çok şey var.

    Agar Agar - Cuidado, Peligro, Eclipse

    ">

     

    Agar Agar son zamanlarda duymaya çok alışkın olduğumuz bir ikili. Türkiye'deki fan kitlesi de kesinlikle azımsanmayacak derecede büyük. Buna rağmen özel olarak açıp dinlemeyenlerin bildiği Agar Agar şarkıları maalesef bir elin parmaklarını geçmiyor. Kendilerinin yarattığı popüler kültüre yenilmiş şarkılarından biri; Cuidado, Peligro, Eclipse.

     

    Önceki listelerde olduğu gibi bu yazıda da duyduğunuzu pek düşünmediğim, popüler olmayan şarkıları derlemeye çalıştım. Çalıştım ki daha fazla duyulsunlar ve daha fazla insanı mutlu edebilsinler. Umarım aralarından en az bir tanesi hoşunuza gitmiştir. Şarkılar ve beraberinde getirdikleri duygular paylaştıkça artıyor çünkü. Sizin de bu listede olmalı dediğiniz şarkılar varsa lütfen bizimle paylaşın.

    Müzik dinlemeyi ihmal etmeyin, görüşmek üzere…

     

    Kaynak: 1, 2, 3, 4


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.