Mercedes, büyük favori olarak başladığı sezonda 70. yıl kutlamasını evinde geçiriyor. 3. Practice Session'lar saat 14.00'da sona erdi. Mercedes şaşırtmadı ve P3'de ilk 2 sırayı kaptı. Kendi evinde özel bir yarışı kesinlikle kazanmak isteyen bir Mercedes göreceğiz.  

 

Öte yandan Bu senenin şaşırtan takımlarından Mclaren,Lando Norris ile 3. olurken,Uzun yıllar yarışmasına rağmen Podyum göremeyen Nico Hulkenberg,geçici olarak yarıştığı RACING POINT ile 4. sırayı aldı. Takım arkadaşı Stroll 5. olurken Practice Session olmasına rağmen beklentiyi karşılayaman Redbull'lar Leclerc'in arkasında kaldı. Geriye kalan sıralama ise şöyle ;

Sıralama turlarına bir saatten az bir süre kalmışken,Racing Point ve Renault olayına bir göz atalım.

Racing Point'in fren kanalları ile ilgili Renault'nun itirazı FIA tarafından kabul edilmişti.Racing Point bu itirazın kabul edilmesiyle 15 puan silme ve 400.000 € para cezası almıştı. Bu kararı temyize götürecek olan Racing Pointe karşı 3 takım daha itirazda bulundu. Ferrari, McLaren, Williams, Renault bu kararı temyize götürerek kararın doğru fakat cezasının çok daha fazla olmasının gerektiğini savunacak. Racing Point ise temyizde bu fren kanalını Ocak'ta Mercedes'ten aldığını söyleyerek bir savunma yapacak. Karar netleşince neler olacağını hepimiz göreceğiz. Bu konu hakkında ise Mercedes;içlerinin rahat olduklarını,bir cezanın Mercedes'e gelmesinin ihtimali olmadığını söyledi. 

Geçen haftasonu ve bu haftasonu Sebastian Vettel,Ferrari aracının büyük sorunlarıyla boğuşuyor. Geçen hafta Cuma ve Cumartesi sürekli sorunlarla boğuşan 4 kez Dünya Şampiyonu, Cuma günündeki 2. antrenman seansında da motorunun patlamasıyla talihsiz anlar yaşadı. Bugünkü antrenman seanslarında da görüldüğü üzere herkesten çok tur atan Vettel,tüm lastik tiplerini de denemiş oldu. Ferrarinin eski günlerine dönmesi çok zaman alacak gibi duruyor fakat Vettel 2021'de muhtemelen Racing Point'e gidiyor. İddialara göre Racing Point,Vettel'i aldıklarını Perez'in Corona olmasından dolayı duyurmadı. Her an Vettel haberi gelebilir.

Son olarak da Mercedes,Valtteri Bottas ile sözleşme uzattığını duyurdu. Zaten büyük bir ihtimal Lewis Hamilton'ın da kalacağını düşünürsek,bu sürpriz olmadı. 

SilverStone 70. Yıl özel yarışı yarın 16.10'da,sıralama turları ise bugün 16.00'da başlayacak. 70. Yıl özel olduğu için tüm takımlar ekstra performans göstermek ve reklamları eline almak,tarihe geçmek isteyecektir. Mercedes çok iddialı olmasına rağmen kariyerinde hiç podyum görmeyen Nico Hulkenberg,hayatının şansını sürdüğü en hızlı araçla bugün kullanabilirse podyum görebilir.