Mışıl Mışıl Uyumanızı Sağlayacak Öneriler

Mışıl Mışıl Uyumanızı Sağlayacak Öneriler
  • 4
    0
    0
    0
  • 1. Bob Ross


     

    2 sene önce ciddi uyku sıkıntısı çektiğim dönemdelerde Bob Ross izlemenin ciddi anlamda uyku getireceği tavsiyesini almıştım. Çok inanmasam da denemek istedim ve o süreçten bu sürece uyku sıkıntısı çektiğim zamanlarda ilk başvurduğum isim Bob Ross oldu. Papatya çayı kadar etkili olan Bob Ross, konuşma tarzıyla, fırça sesleri ile uyku problemi çözümünde oldukça etkili. Kendisinin Twitch'te arka arkaya yayınlanan maratonlarına dahil olabilir ya da Youtube'dan yayınlanmış eski bölümlerini izleyebilirsiniz.

    2. Lo-fi


     Günün stresini, düşünce yoğunluğunu sizden uzaklaştırma yeteneğine sahip müzik türlerinden birisi olan Lo-Fi, rahatlamanız ve kendinizi uykuya teslim etmeniz için oldukça faydalı bir seçenek gibi görünüyor bugünlerde. Denemek isterseniz, yukarıdaki videodan 7/24 dinleyebilirsiniz. Kanal canlı bir şekilde sürekli yayın içerisinde.

    3. Gris OST 


     
    Son dönemlerde içerisinde bulunduğumuz sancılı süreçte hissedilen endişeye en iyi gelebilecek eserlerden birisi de Gris Oyun Müzikleri. Her detay ile en ince noktasına kadar dikkat edilerek üretilen ve geçen senenin ödüllü oyunlarından birisi olan Gris'in müzikleri, sadece uyumanız için değil, sizi kendi zihninizden de koruyacak bir yapıya sahip. Kendinizi stres altında hissettiğinizde dahi bu albüm size ilaç gibi gelebilir.

    4. Klasik Müzik 

     

    Klasik müziğin ruh dinginliğindeki yeri yadsınamaz. Dinleyeceğiniz müziklerin özellikle sözsüz olması ve sakinliğinizi koruyacak özelliklere sahip olması çok önemli. Sevdiğiniz bir klasik müzik bestecisinin eserleri, uyku problemi çektiğiniz süreçte düzeninize ve ruhunuza iyi gelecektir. Gris gibi, sadece uyku problemi çektiğinizde değil, kendinizi sinirli, gergin, endişeli hissettiğinizde de klasik müziğe başvurabilirsiniz.

    5. Kitap Okumak


     

    Yatmadan önce kitap okumak, uykunuzu getireceği gibi, aynı zamanda kendinize ayırdığınız özel etkinliklerinizden birisi olmaya da oldukça müsait. Bunu alışkanlık haline getirdiğiniz takdirde hem uykunuzu rutine bindirmiş olup, hem de kitap okuma alışkanlığınızı geliştirmiş olursunuz.

    Her şeyden önemlisi, yatağa sakin ve dingin bir kafayla gitmek. Çok uykunuz olsa bile zihin dinlenmeye hazır olmadığında, endişelere sahip olduğunda, uyumanıza yardımcı olmayacaktır. Siz ise uyumak için verdiğiniz çabayla hali hazırda olan yorgunluğunuzu daha da arttırmış olacaksınız. Yatağa gitmeden önce zihninizi boşalttığınızdan emin olun, gerekirse yatmadan önce gün içerisindeki duygu ve düşüncelerinizi yazarak aktarın ve endişe etmeyin. Bu süreçte bir çok insan uyku problemi yaşamakta.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.