Stil Sahibi Dizi Karakterleri - Iı

Stil Sahibi Dizi Karakterleri - Iı
  • 0
    0
    0
    0
  • Yazarınız olarak kurgu karakterleri çok sevdiğim ve onları da birer gerçek insanmış gibi kabul ettiğim için bu seriye bir yenisi daha eklemek istedim ve karşınızda diğer bir stil sahibi dizi karakterleri ile karşınızdayım. Hazırsanız başlayalım!

    Eylül Buluter – Medcezir

    Geçen yazımda da Eylül’ümüzün sevgili ‘best friend’i Mira ile başlamıştım. Her ne kadar benim giyim konusunda favorim Mira olsa da Eylül de okula bile giderken ‘fashion week’e gidermişçesine giyinenlerdendi. Öyle ki bir ara dizinin yayınladığı sırada, taktığı bir çanta bile ‘lahmacuna’ benzetilmiş tarzı epey bi kişi tarafından konuşulmuştu.

    Eylül’ü her renk içinde görmeniz mümkün. Kendisinin giymediği renk görmedim henüz dizide. Genelde günlük hayatında elbise, etek giymeyi tercih eden Eylül, elbiselerini hep bir ceket ve yüksek topuklu ‘bootie’ diye tabir ettiğimiz ayakkabılar ile tamamlıyor. Zıt renkleri kullanan Eylül her ne kadar bazen ‘uçarı kaçarı’ giyinmiş görünse de saçlarında her zaman sadeliği tercih eden bir karakterdi.

    Sürreya Boran – İstanbullu Gelin

    İlk yazıdan sonra Twitter’da gördüğüm yorumlarda genelde Aslı Enver’in hayat verdiği Sürreya karakterinin olmaması takipçilerimizi üzmüştü. Haklılardı. Ben nasıl bu karakteri atlarım? Sürreya dizide de olduğu gibi tarzında da sadeliği tercih eden bir karakterdi. Onu bazen salaş bir hırka ve kot pantolon kombini ile de görürdünüz bazen de göz kamaştırıcı bir elbisenin içindeki sadeliği ile de. Sadelik diyorum çünkü Sürreya’nın hayatında yaşadığı gelgitler ve temposu yüksek olaylar tarzına hiçbir zaman yansımadı. Öyle ki gelinliğini bile sade seçmişti biricik Sürreya’mız.

    Saçlarında her zaman doğal dalgayı tercih eden ve bir arada kahkül kullanarak acaba biz de mi kessek? diye düşündüren bu karakter, çabasız şık olarak tanımlayabileceğimiz bir stili sahip. Seni seviyorum Sürreya Boran, ilk yazıda yer veremediğim için beni affet! <3

    Yıldız Argun – Yasak Elma

    Gerçekten Yıldız karakterini yazıp yazmamak arasında o kadar kararsız kaldım ki. Ancak Eda Ece’nin hayat verdiği bu karakterin son zamanlarda üzerinde taşıdığı her parça için Instagram’da araştırma yaptığımı fark ettim. Yıldız’ın başlarda göze çarpan güzelliği dışında çok belirli bir tarzı yoktu. Dolayısıyla bu kadar dikkatleri üzerine çekememişti. Ancak hikayenin geldiği yer bakımından Yıldız’ın hayatı son zamanlarda oldukça farklı yerlere evrildi ve tarzını da buna dahil ettiler diyebiliriz. 

    Son bölümlerde üzerinde oldukça şık takımlar, paltolar, kürkler ve rengarenk bluzler ile görür olduk. Öyle ki bu karakter de renkli giyinmekten çekinmediği gibi farklı desenleri de bir arada kullanarak ‘aslında olmaz ya’ dediğimiz her şeyi olduruyor gibi görünüyor (ya da yazarsınız Yasak Elma dizisi fanı olmuştur?). Favorim ise kuşkusuz ‘Nocturne’ paltosu idi. Pek çok Instagram fenomeninde de bu paltoyu sıklıkla görebilirsiniz.

    Merve Aksak – Ufak Tefek Cinayetler

    Madem işin içine biraz entrika girdi. Bir dönem hepimizin izlemesek bile türlü türlü entrikalarını çeşitli sosyal mecralarda gördüğümüz Merve Aksak’ı atlamak olmazdı. Ufak Tefek Cinayetler dizisi yayınladığı dönemde diğer pek çok diziden farklı olarak, mekanları, seçilen kıyafetleri ile yine göz dolduran dizilerden biriydi. 4 kadının birbirinden farklı karakterleri ve olayları hayatlarının yanı sıra stilleri de çok konuşuluyordu.

    Karakterlerin içlerinden stilini en çok beğendiğim ise Merve Aksak. Merve yine dizi içerisindeki karakterlerden farklı olarak renk ayırt etmeksizin ayakkabısından çantasına kadar her şeyi aynı renk giyen farklı bir stile sahipti. Normal hayatlarımızda (faniler olarak) belki bir gün ya da iki gün uygulayabileceğimiz bir tarzı Merve Hanım, (hanım diyorum kendisi her an gelebilirmiş gibi bir korku var içimde) her gün her gün bu stili üzerinde şahane bir şekilde taşıyordu. Göz dolduran ve baktıkça içinizi açacak olan tarzı yine de biz faniler olarak ben denemek için sabırsızlanıyorum.

    Ender Çelebi – Yasak Elma

    Yazıyı entrikalar ile bitireceğim anlaşıldı. Sevgili okuyucum buraya kadar geldiysen sana teşekkür ederim çünkü son 3 karakterlerin isimlerinden bile yaydığı enerjisinin içerisinde de entrika var. Şaka bir yana, Yıldız’dan tabi ki çok daha öncesinde Ender karakterinin de şahane bir tarzı olduğunu söylemek mümkün. Karakteri dolayısıyla pek çok olayın içinde de olsa güçlü ve sert kişiliği stiline yansımış olan karakterlerden biri.

    Ender’i üzerine tam oturan elbiseler içerisinde ya da yeşil bir ruj ile bile görmeniz mümkün. Kendisi üzerine yakışan her şeyi layığıyla sergilemekte. Pembe bol bir takım ile de, yeşil üzerine oturan bir elbise ve mor ruju ile Ender’i sevebilir bunu nereden almış, bu takımı böyle giyinmek çok mantıklıymış derken kendinizi bulabilirsiniz. Sade renkleri de kendisine yakıştıran, enerjisi yüksek renkleri tercih eden Ender aslında tam da karakterine uygun bir stili benimsemiş gibi duruyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.