Vogue İngiltere Arşivinden Bahçe Tasarımları

Vogue İngiltere Arşivinden Bahçe Tasarımları
  • 2
    0
    0
    1
  • Olağanüstü bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde mümkün olduğu sürece evlerimizde kalıyoruz. Dolayısıyla şu sıralar en büyük zenginlik ve şans bahçeli evler haline geldi. İster sadece toprağa basmak için olsun, ister bir şezlong atıp güneşin tadını çıkarmalık... Bahçeler kesinlikle bu dönemin en gözde dekorasyon ögeleri! 2000 yılından başlayarak günümüze kadar uzanan farklı bahçe tasarımları Vogue İngiltere arşivinden çıkıp ilham vermek ya da yalnızca biraz içimizi açıp neşe vermek için en doğru zamanı yakalamış. Gelin baharın gelişini, sonbaharı ve yazı müjdeleyen birbirinden güzel tasarım bahçelere birlikte göz atalım!

    Ekim 2000

    Fotoğraf: Chris Craymer

    Yabani papatyalarla çevrelenen bu güzel İskoç evine uzanan yemyeşil patikanın, başarılı bir şekilde tamamen doğal izlenimi veren düzenlemesi peyzaj mimarı James Ogilvy imzası taşıyor.

    Mart 2008

    Fotoğraf: Christopher Simon Sykes

    Lokal bir bit pazarından alınan antika masa ve sandalyeleriyle, Clarissa ve Mike Pilkington'a ait olan pastel mavi kapıları ve percereleri olan bu sade ama konforlu taş ev Normandiya kırsalında bulunuyor.

    Ekim 2010

    Fotoğraf: Howard Sooley

    Bradford on Avon'da bulunan oldukça eski Belcombe Court bahçeleri aynı zamanda Paul ve Caroline Weiland çiftinin evini de içinde barındırıyor. Neo-klasik yapıyı çevreleyen yemyeşil bulutlar gibi görünen, özel olarak budanmış porsuk ağaçları ve buna ek olarak bahçede yer alan mağara Arne Maynard tarafından tasarlanmış.

    Ekim 2012

    Fotoğraf: François Halard

    VII. Cholmondeley Markizi'nin Norfolk'ta yer alan evinde yemekler büyük çoğunlukla tam da beklendiği üzere özenle biçilmiş sade ve güzel çim alanda yeniliyor.

    Aralık 2013

    Fotoğraf: Peter Ash-Lee

    Biçilmiş patikalarla sınırları belirlenen yabani otlarla çevrili bahçenin tasarımcıları Lazaro Hernandez ve Jack McCollough. Ortasında gizlenen küçücük ev ve orman perilerine ev sahipliği yaparmış gibi duran bahçe, Massachusetts Berkshire'da bulunuyor.

    Kasım 2014

    Fotoğraf: Tim Evan-Cook

    İki yanında uzanan çayırlar ve yemyeşil bir patikayla ulaşılan taştan Stratfield Saye Evi.

    Ağustos 2019

    Fotoğraf: Matthieu Salvaing

    Turunçgiller ve kaktüslerle çevrili bahçenin teras ve havuz bölümlerinde bölgede doğal olarak bulunan taşlar kullanılmış. Mücevher tasarımcısı Fabio Salini'ye ait olan villa, ev sahiplerine aynı zamanda Sicilya dağlarından manzaralar da sunuyor.

    Ocak 2020

    Fotoğraf: Matthieu Salvaing

    Bahçenin odak noktasında yer alan vintage sera, bit pazarından alınmış ve Maje markasının moda tasarımcısı Judith Milgrom'ın, Paris Riviera'sında bulunan tatil evinin deniz kenarında uzanan bahçesi için yeniden inşa edilmiş.

    Şubat 2020

    Fotoğraf: Christopher Sturman

    Tüm bu yeşilliğin içinde koyu tonlardaki renkleriyle doğanın içinde yerini alan çiftlik evi, tasarımcı Roland Mouret ve onun heykeltıraş eşi James Webster tarafından tasarlanan yabani gölet manzarasına sahip. Doğal güzelliklerle çevrili ev, Suffolk'ta yer alıyor.

    Nisan 2020

    Yükselen bambuların ve tütün bitkilerinin arasında uzanan büyüleyici iç bahçenin tadını en iyi şekilde çıkarmak adına konumlandırılmış şezlonglar... Moda tasarımcısı Ümit Benan'a ait olan stüdyo ve ev Milano'da bulunuyor.

    kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.