Okunacak Kitaplar Listesi-1

Okunacak Kitaplar Listesi-1
  • 4
    0
    1
    0
  • Son zamanlarda pandeminin hayatımıza dahil olmasıyla izole bir yaşam sürmeye, kendimizle baş başa vakit geçirmeye çalıştığımız bu günlerde hem zamanı iyi değerlendirmek hem de kitaplara daha yakın olabilmek adına bir liste oluşturdum; 

     

    1)Şükrü ERBAŞ- İnsanın Acısını İnsan Alır

    Şükrü Erbaş'ın farklı yıllarda yazmış olduğu yazıların toplanmış hali olan kitapta sevgiye,iyiliğe ve barışa dair altı çizilesi birçok cümleye denk gelebilirsiniz.

     

    2) Özcan ERDOĞAN- Dahiler ve Aşkları

     

    "Dahiler ve Aşkları" adlı kitap bilim,sanat,felsefe,edebiyat vb. birçok alandaki ünlü düşünür ve dahilerin özel hayatlarına dair çarpıcı bilgiler ve aşklarının çalışmalarına nasıl etki ettiğine dair anekdotların yer aldığı ansiklopedik sırayla hazılarlanmış biyografi kitabıdır.Okurken çok hoşunuza gidecek yerlerin olduğunu da söyleyebilirim :)

     

    3) Gabriel Garcia MARQUEZ- Kırmızı Pazartesi

    Kırmızı Pazartesi yazarına Nobel Edebiyat Ödülü kazandırmasının yanı sıra cinayet odaklı olay örgüsü ile okuyucuyu kendine bağlayabilmesi yönüyle de şans verilmeyi hakeden kitaplardan!

     

    4) Umberto ECO- Gülün Adı

     

    Roman Orta Çağ İtalyasında bir manastırda geçen entrikalı olaylar üzerinden farklı görüş ayrılıklarını,iki ayr kutbun fikirlerine bağlılığını, iktidar savaşlarını ve bunların sonucu işlenen cinayetleri anlatır.

     

    5) Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU- Hüküm Gecesi

     1910-1913 yılları arasında yaşayan gazeteci  Ahmet Kerim'in kişisel hayatında yaşadığı sıkıntılar ve dönemin toplumsal - siyasi meseleleri Ahmet Kerim'in bakış açısıyla okuyucuya anlatılmıştır.Siyasi bir roman niteliği taşısa da özel hayatında yaşadıkları sonucu romanın ana kahramanın aşka,sevmeye ve kadınlara olan bakış açısı romanın önemli ve cezbedici unsurlarındandır.

     

     


    Yorumlar (1)
    • Umberto Eco nun kitabımı en kısa sürede alacağım.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.