Kuru Çiçekleri Nasıl Dekorasyon Ögesine Dönüştürebilirsiniz?

Kuru Çiçekleri Nasıl Dekorasyon Ögesine Dönüştürebilirsiniz?
  • 4
    0
    0
    0
  • Londra merkezli bir çiçek tasarım stüdyosu olan Worm London, Katie Smyth ve Terri Chandler tarafından yürütülüyor. Bu iki başarılı tasarımcının nasıl çiçek kuruttuklarından tutun da, kullanılan farklı metotlara ve işiniz bittiğinde kuru çiçeklerle evinizi nasıl dekore edebileceğinize bir göz atalım!

    Sevdiğiniz bir çiçeğin güzelliğini kaybetmeden kuruması adeta bir ödül gibi. Yaratıcı olmak için tekrar yakalanan bu şans, çiçeklerinizi yeni ve farklı düzenlemelerle yeniden sunmanıza olanak sağlıyor. Tazeden kuruya doğru olan bu dönüşüm bazen zorlu, ama sonuç çoğu zaman oldukça tatmin edici. Öyle ki bazen gözünüze sıkıcı görünen taze bir çiçek, kuruduğunda kendine özgü bambaşka bir hale bürünebiliyor. Kısaca, her şey ikinci bir şansı hak eder!

    Çiçekçiliğin önemli bir bölümü taze çiçeklerden oluşuyor, ama hepimizin bildiği üzere çiçekler yalnızca birkaç gün tazeliklerini koruyabiliyor. Yine de, uzun süre dayanabilen bir şey yaratabilmek muhteşem, özellikle de amacınız birine hediye etmek ya da evinizin havasını değiştirmekse... 

    (Fotoğraf: Kristin Perers)

    Kış aylarında dışarıda çiçek adına pek bir şey olmayacağından çözüm, kurumaya yüz tutmuş yaz çiçeklerinden toplayıp biriktirmek. Tabii farklı sezonlarda da farklı çalışmalar için seçenekler mevcut.

    Kuru çiçek ve yaprakların bir diğer güzel özelliği ise çok iyi birer boya tutucu olmaları. Tasarımınıza bir renk dokunuşu eklemek isterseniz kuru çiçekleriniz üzerinde sprey boya kullanabilirsiniz. Zevkinize ve evinizin tonlarına uygun herhangi bir rengi seçebilir ve projenizi kendinize özel kılabilirsiniz.

    (Fotoğraf: Kristin Perers)

    Katie Smyth ve Terri Chandler kurutmaktan en çok zevk aldığı bitkilerin palmiye gibi büyük tropikal yapraklılar olduğunu söylüyor. Stüdyolarında her zaman farklı renk, şekil ve dokulardan oluşan bir yaprak seçkisi bulunan ikili, kurumuş bitkilerin görsel çekiciliklerini ve ev ortamında oldukça verimli çalışmalar oluşturduğunu belirtiyor.

    Çiçek kurutmanın pek çok farklı yöntemi bulunuyor. Bunlardan bazıları; hava ile kurutma, basınçlama ve kum ile kurutma. Havayla kurutma, evde de uygulanabilecek en uygun teknik. Yalnızca çiçekleri baş aşağı asarak uygulayabileceğiniz bu yöntemde tek dikkat etmeniz gereken şey bu işlemi çok nemli bir ortamda yapmamak. Çünkü nem, çiçeklerin çürümesine ve bakteri üretmesine sebep olabiliyor. Karanlık ve iyi havalanan bir odada tek bir ipin üzerine asacağınız çiçekler ile en iyi sonucu elde edebilirsiniz. 

    (Fotoğraf: Kristin Perers)

    Küçük çiçekli yeşillikleri ya da artan küçük parçaları kurutmak için ise baskılama (pressing) yöntemi idealdir. Bu tarz küçük detaylar davetiye, menü ya da tebrik kartı süslemeleri için oldukça şık durur. 

    Yalnızca kuru çiçeklerden oluşan bir derleme gibi, kuru ve taze çiçeklerin bir arada kullanıldığı bir kompozisyon da istediğiniz sonuca ulaşmanızı sağlayabilir. Taze çiçeklerle daha keskin hatlı ve özel bir tasarım elde edebilirsiniz. Kurumuş çimen kullanmak ise daha yumuşak ve pofuduk bir doku elde etmek için harikadır.

    (Fotoğraf: Kristin Perers)

    Katie Smyth ve Terri Chandler'ın kuruduğu zaman en çok sevdiği çiçeklerden bazıları ise; ortanca, aşil otu, alyum, çörek otu, kumotu, aspir çiçeği, hanım püskülü, eşek dikeni, kağıt çiçeği, sahil karanfili, palmiye yaprakları ve afyon çiçeği.

    Daha fazla ilham için Worm London'ın Instagram sayfasına göz atabilirsiniz!

     

    Kaynak: 1, 2


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.