Tüm Zamanların En İyi Emmy Görünümleri

Tüm Zamanların En İyi Emmy Görünümleri
  • 1
    0
    0
    0
  • Bu yıl 72. kez düzenlenen ve 1 Haziran 2019 ile 31 Mayıs 2020 tarihleri arasında yer alan televizyon şovları için bir değerlendirme yapılacak olan Emmy Ödül Töreni 20 Eylül'de Los Angeles, California'da açılış seramonisiyle başlıyor. Amerika Birleşik Devletleri televizyonlarında üstün başarı gösteren farklı kategorilerdeki yapımların, oyuncuların ve yönetmenlerin ödüllendirileceği tören; 1946 yılında kurulan Ulusal Akademi'nin ardından ilk kez 1949 yılında gerçekleşen bir törenle seyircisiyle buluşuyor. Emmy ismi, İngilizce'de televizyon alıcı tüpü anlamına gelen kelimenin takma adı olan "İmmy"den türemiş olup, ödül heykelciği sanatı temsil eden kanatlı bir kadının elinde tuttuğu elektron ile de bilime gönderme yapıyor.

    Bu yıl her ne kadar Covid-19 tedbirleri kapsamında sanal bir seramoni düzenleniyor olsa da Emmy Ödül Töreni, geçen 72 yılda pek çok unutulmaz görünüme ev sahipliği yaptı. 60'lar ve 70'lerin ilham perisi ve çalışan kadın stilinin öncülerinden olan Mary Tyler Moore, 13 fotoğraflık derlemenin başını çekiyor. Dönemin trendlerinin en iyi şekilde yansıtıldığı içe doğru taranmış Bob kesim saçları, kuyruklu kedi gözü makyajı ve şifon detaylı elbisesiyle klasik bir şıklık sergiliyor.

    Mary Tyler Moore, 1964

    (Fotoğraf: AP Images)

    1974 yılına geldiğimizde, The Autobiography of Miss Jane Pittman isimli televizyon filminden aldığı iki ödülle tarihe geçen Cicely Tyson, örgülü topuzu ve zarif elbisesiyle ışıldıyor.

    Cicely Tyson, 1974

    (Fotoğraf: Getty Images)

    Dönem görünümlerinin belirleyici ögelerinden olan kahverengi ruj modası için Halle Berry ve Angelina Jolie'yi de ihmal etmiyoruz. Tabii bir de 90'ların doğallığı işin içine girince saçlar da çabasız görünümün belirleyici bir özelliği haline geliyor.

    Angelina Jolie, 1998

    (Fotoğraf: Getty Images)

    Halle Berry, 2000

    (Fotoğraf: Getty Images)

    Çabasız ve doğal görünen saçlardan bahsetmişken, Jennifer Aniston'ın ikonik bohem görünümü ve Sex and the City yıldızı Sarah Jessica Parker ile Keri Russell'ın kendiğinden kıvırcık saçları, onlara stil sahibi bir özgüven katıyor.

    Jennifer Aniston, 1999

    (Fotoğraf: Getty Images)

    Sarah Jessica Parker, 1999

    (Fotoğraf: Getty Images)

    Keri Russell, 1999

    (Fotoğraf: Getty Images)

    2000'lere doğru geldiğimizde yıldızların bireyselliklerini kucakladığını görüyoruz. Christina Hendricks'in ödüllü dizi Mad Men'de canlandırdığı karakter Joan Holloway tarzı kuyruklu eyeliner'ı, Zoë Kravitz'in havalı saç kesimi, Kerry Washington'ın bir bulut gibi taranmış kıvırcık saçları ve doğum öncesi ışıltısıyla unutulmaz haline gelen görünümü...

    Christina Hendricks, 2009

    (Fotoğraf: Getty Images)

    Zoë Kravitz

    (Fotoğraf: Shutterstock)

    Kerri Washington, 2016

    (Fotoğraf: Getty Images)

    2019'a geldiğimizde ise Zendaya, kızıl-kestane rengi, Hollywood dalgası verilmiş saçları ve buğulu göz makyajıyla ikonik bir görünüme imza atarken Julia Garner mor elbisesiyle tercih ettiği metalik kahve tonlarında makyajıyla gelenekselin dışına nasıl çıkılacağını en iyi şekilde yansıtmış oldu. Taraji P. Henson ise modernize edilmiş tanrıça kıyafeti, doğal saçları ve makyajıyla dönemin ruhunu en iyi şekilde yansıtan isimlerden biri olarak adını yazdırdı.

    Zendaya, 2019

    (Fotoğraf: Getty Images)

    Julia Garner, 2019

    (Fotoğraf: Getty Images)

    Taraji P. Henson, 2019

    (Fotoğraf: Getty Images)

     

     

    Kaynak: 1, 2, 3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.