Mindhunter Ve Seri Katilleri

Mindhunter Ve Seri Katilleri
  • 9
    0
    0
    1
  • David fincher' ın yönetmenliğini yaptığı Mindhunter 2017 yılında Netflixte yayınlandı. Dizideki hikaye 1979 yılında geçiyor. Dizi federal soruşturma bürosunda gelişmekte olan kriminal psikoloji ve kriminal profil çıkartma amacıyla hapisteki seri katillerle görüşmeye başlayan, Jonathan Groff ile Holt Mccallany tarafından canlandırılan iki FBI ajanının yaşadıklarını konu ediniyor. Diziye konu olan katiller ve hikayeleri tamamen gerçek. Dizinin en dikkat çekici özelliği ise bu katilleri tasvir ederken gösterdiği inanılmaz başarı. 

    Charles Manson

                        NETFLİX                                                             GERÇEK

    Annesi 16 yaşında bir hayat kadınıyken dünyaya gelen Manson, çocuk yaşlarda annesinin hapse girmesiyle hırsızlık yapmaya ve sokaklarda yaşamaya başladı. 18 yaşında kendiside tutuklandı fakat hücre arkadışının cinsel tacizi sebebiyle ıslah evine yerleştirildi. 1954 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. Sahte çek, kadın satıcılığı, uyuşturucu gibi suçlardan defalarca hapise girip çıktı. Bu süreçte insanlar üzerinde nasıl etki kuracağını öğrenen Manson, özgür kaldığında zayıf karakterli ve suça meyilli gençleri etrafına toplayarak bir aile oluşturdu. Bu aile ile birlikte terk edilmiş bir çiftlikte yaşamaya başladılar. The Beatles' ın 1968 yılında çıkardığı şarkının isminden türettiği Helter Skelter inancına göre dünyada ırk savaşları çıkacak ve siyahlar bütün beyazları öldürecekti. Bu inançtan yola çıkarak etrafında ki müridlerine cinayet emirleri verdi. Bu emirler doğrultusunda Roman Polanski ve hamile eşi Sharon Tate' in aralarında bulunduğu 7 kişi vahşice katledildi. Bu cinayetlere karışan müridlerden birinin hücre arkadaşına yaptıklarını anlatması sonucu aile üyeleri ile birlikte tutuklandı. Manson yaklaşık olarak 35 cinayetten sorumlu tutuldu fakat bu cinayetlere karışmadığını söyledi ve daha sonra ünlenecek bir savunma yaptı. İdam cezasının kaldırılması sebebiyle ömür boyu hapis cezası aldı. 19 Kasım 2017' de kaldığı ceza evinde öldü.

     

    Edmund Kamper

                              NETFLİX                                                        GERÇEK

    Kemper, 2.06 metrelik boyu ve yüksek IQ' su ile tanınır. California doğumlu Kemper, rahatsız edici bir şekilde yetişti. Ebebeynleri boşandı ve çocukken istismarcı annesi ile yaşamaya başladı. Bir süre sonra babasının yanına döndü. 15 yaşında babasının annesi ve babasını öldürdü. Mahkeme tarafından paranoid şizofreni teşhisi kondu ve akıl hastanesinde suçlu bir çocuk olarak mahkum edildi.  21 yaşında serbest bırakılan Kemper, öldürme çılgınlığı konusunda geç kadın otostopçuları hedef aldı. Yetkililere teslim olmadan önce annesini ve bir arkadaşını öldürdü. İdam cezasının askıya alınması sebebiyle tıp tesisinde hapsedildi. Kemper birkaç kez şartlı tahliye duruşması hakkından feregat etti ve hapishanede mutlu olduğunu söyledi. 

    David Berkowitz

                             NETFLİX                                                          GERÇEK

    David, Pearl ve Nathan Berkowitz çifti tarafından evlat edinilmişti. David' i evlat edinen annesi kanserden öldü ve babası başka bir kadıla evlendi. Babasının evlendiği kadınla arası hiç iyi olmadı. Çocukluğu çoğu seri katil gibi sorunlu geçmişti. Berkowitz 17 yaşında ABD ordusuna katılıp, 20 yaşında terhis oldu.  Terhis olduktan sonra biyolojik annesini buldu ve evlatlık verilme sürecinin gerçeklerini öğrenince bu durumu hayatının birincil şoku olarak tanımladı. Yaşadığı bu şok işleyeceği suçların kıvılcımı oldu.1976 ve 1977 yıllarında 6 kişiyi öldürüp 7 kişiyi yaralamıştır. Kurbanlarını tabancayla öldüren Berkowitz, 13 ay boyunva New York' u dehşete düşürdü. Berkowitz, cinayetlerinden birini işleyip olay yerinden uzaklaşırken görgü tanığı tarafından görüldü ve ihbar edilerek yakalanmıştır. 

    William Pierce Jr

                               NETFLİX                                                           GERÇEK

    William 1931' de büyük buhran döneminde doğmuş ve çocukluğu fakirlik içinde geçmişti. Babası onu daha küçükken terk etmiş, annesi tarafından büyütülmüştü. Gençliğinde kamyon şöförlüğü yapmış. 1970' de hızsızlık ve benzeri suçları yüzünden hapse girmiş ve psikologlar Pierce' nin suça meyilli olduğu tespitini yapmış ve salıverilmemesi için rapor yazmışlar. Bu rapora rağmen aynı yıl içinde serbest bırakılmış. Dışarı çıkar çıkmaz 13 yaşındaki bir kız çocuğuda dahil olmak üzere, ikisi erkek 9 kişiyi öldürdü. 1971 yılında yakalandı ve bilinen toplam 9 cinayetten suçlu bulunup ömür boyu hapis cezası almıştır.

    Monte Ralph Rissell

                           NETFLİX                                                              GERÇEK

    1959 yılında dünyaya gelmiş ve babası o daha çok küçükken evi terk etmişti. 12 yaşına geldiğinde annesi çoktan bir kaç kere evlenmiş ve boşanmıştı. 1973' de henüz 14 yaşında iken ilk tecavüz girişiminde bulundu ve akıl hastanesine kaldırıldı. 2 yıl akıl hastanesinde kaldıktan sonra suç işlemeye devam etti. İlk cinayetini kız arkadaşını başka bir erkekle gördükten hemen sonra kendisi ile aynı apartmanda oturan seks işçisi Aura Marina Gabor' u boğarak öldürerek işledi.  Cinayetlerine devam ettiği sürede bir kurbanını tam ölüdrecekken, kurbanın babasının kanser olduğunu  öğrenip öldürmekten vazgeçti. Kardeşi kander hastası olduğu için bu konuda çok duyarlıyıdı. 5 cinayet işleyen ve onlarca kadına tecavüz eden Rissel, 1977' de yakalandığında 5 kez ömür boyu hapse mahkum edildi. 

    Paul Bateson 

     

                          NETLFİX                                                           GERÇEK

    1940 yılında dünyaya gelen Bateson 1960 yıllının başlarında orduda görev yapmıştı. O yıllarda alkolizmle mücadele etmişti. Ordudan ayrıldıktan sonra 1964' te New York' a taşınmış ve x-ray teknisyeni olarak çalışmaya başlamıştı. Alkon sorununun devam ettiği bu dönemlerde alkolikler toplantılarına katılmaya ve eşcinsel erkeklerle takılmaya başlamıştı. 1977 yılında tanıştığı film eleştirmeni Werrill'i seks yaptıktan sonra öldürmüş bu cinayetten dolayı tutuklanıp ceza evine girmişti. Beteson, bu cinayeti öldürmeden önce New York' da kimliği belirlenmemiş altı kişinin uzuvları, çöp poşetine konularak Hudson nehrine atılmıştı. Bu olaydan sonra şüpheler Bateson'ın üzerine çekilmiş. Paul yargılama boyunca masum olduğunu iddia etse de savcılar, Bateson' ın arkadaşına 'çöp poşeti cinayetleri' ile tutarlı olacak şekilde altı erkeği öldürdüğü hakkında böbürlendiğini iddia etmişlerdi. Yaşanan olay, Al Pacino' nun oynadığı Cruising filmine esin kaynağı olmuştur. Paul 1979 yılında yargılanıp 20 yıl hapse mahkum edildi. Cezasını çektikten sonra 2003 yılında serbest bırakıldı.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.