Mutlaka İzlemeniz Gereken Belgeseller

Mutlaka İzlemeniz Gereken Belgeseller
  • 5
    0
    0
    0
  • Vahşi Kırlar

    Belgesel 6 bölümden oluşuyor ve Hint guru Bhagwan Shree Rajneesh ya da bilinen ismiyle Osho' nun özel kalemi Ma Anand Sheela' nın Amerika' nın Oregon kırsalında Rajneesh isimli sıfırdan yeni bir şehir kurması ardından yaşananları anlatıyor. Kurulan şehirde yaşayanların bizzat anlatımlarını içeren belgeselde özel kalem Sheela' nın sözleri anlatılan hikayelere güç katıyor.

    Suçlu Zihinlere Yolculuk

    4 bölümden oluşan belgesel izleyenleri adeta suçlu zihinlerin içine çekiyor. İnsanları suç işlemeye iten davranışları ve suç işledikleri zaman yaşadıkları hazzı inceleyen belgesel sizi, seri katillerden tarikat liderlerine kadar bir çok ünlü suçlunun zihninde yolculuğa çıkarıyor.

    Nazi Toplama Kampları

    1 bölümden oluşan belgesel, Nazi zulmünün en büyük kanıtı olan toplama kamplarında yaşananları konu alıyor. O döneme ait görüntülerle sizi adeta o zamana götürüyor. Kamplarda yaşanan yaşam mücadelelerinden etkilenmemek mümkün değil gibi görünüyor.

    Hip-Hop' un Hikayesi

    Hip-pop' un derinliklerine inen bu belgesel 4 sezon olmak üzere toplam 16 bölümden oluşuyor. Sizi east cost ve west cost arasında bir yolculuğa çıkaran belgesel müzik piyasasının arka planında yaşanan olayları gözler önüne seriyor.

    Küba' nın Özgürlük Hikayesi

    Her zaman özgürlüğü için savaşan Küba' nın verdiği mücadeleyi konu alan belgesel 8 bölümden oluşuyor. İspanya sömürgesinden Amerika müdehalelerine kadar yaşananları gözler önüne seren belgesel devrimde önemli rol oynayan Fidel Castro ve Che Guevara' nın bu süreçte ki rollerini ortaya koyuyor.

    Formula 1 Drive To Survive

    2 sezon olmak üzere toplam 20 bölümden oluşan belgesel, izleyenleri soluksuz izlediğimiz yarışların arka planlarına götürüyor. Belgeselde, transfer dönemleri ve yarışa hazırlık süreçleri gibi bir çok konuya değiniliyor. Belgeselin dikkat çekici özelliği ise yaşananların pilotlar, mühendisler ve gazeteciler gibi bu işin içinde bulunan insanların anlatımıyla zenginleşmesi. 

    When They See Us

    1989 baharında Central Park' ta yaşanan cinayetin suçsuz bir grup gence zorla kabul ettirilmeye çalışılmasını konu alan belgesel dizi 4 bölümden oluşuyor. Anlatılan hikaye ise tamamen gerçek. Belgesel gençlerin ve ailelerin haksız yere yaşadıkları zorlukları, özrgürlük mücadelelerini gözler önüne seriyor.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.