2019 yılının son çeyreğinde pilot ürünü olan kitap kategorisinde hizmet vermeye başladık. Barty - eski adı ile Bartme- gelecekte herkes tarafından kullanılmaya aday bir uygulama olduğunu kanıtladı. Bugün itibariyle güncel olarak aktif 11bin kayıtlı kullanıcıya ve toplamda 2.500’e yakın takasa aracı olduk. Bu başarısının ardından ise uygulamamızda her şeyin takaslanabileceği modele geçiş sağladık.

Peki Nakitsiz Alışveriş Platformu Barty Nedir?

Barty, 2. el eşyaların değerinde ve hızlı el değiştirmesini sağlayan kişiler arası (c2c) nakitsiz alışveriş platformudur. Öncelikli olarak kitap kategorisinde başlayan Barty, Kasım ayında iOS, Ocak ayında Android uygulamaları ile hayatına başladı ve Eylül ayının ilk yarısından itibaren 18 farklı kategoride tüm ürünlerin takaslanabileceği platforma geçiş sürecini tamamladı. 

Barty geliştirdiği makine öğrenme temelli algoritma ve uygulama içi sanal kur olan ‘’Barty Puan’’ sayesinde sisteme yüklenen ürünlerin değerlemesini anlık olarak yapmakta olup kullanıcılar arası çapraz takas imkanı sunmaktadır. Bu sayede, 2. el eşya satışlarındaki değer belirleme, marj kaybı ve uzun süren alıcı bulma sorunlarına çözüm getirmektedir.

Fikrin ilk çıkış noktası, Semih Kılıçgedik’in okuduğu bir makalede BDDK lisanslı Türk bir takas platformunun kurumlararası (b2b) dünyada oluşturduğu akıcı bir mal ve hizmet takas modelini keşfetmesi ile oluyor. “Neden cebimde bir kişiler arası (c2c) takas uygulaması yok?” diyor ve böylece, Barty için kollarını sıvıyor.

Barty Vizyon’u: Döngüsel ekonomide ürünlerin yeniden kullanımını destekleyen c2c 2. el eşya pazarında küresel nakitsiz alışveriş platformu olmak.

Barty nasıl çalışır?

Kullanıcı kullanmadığı eşyayı Barty’e yükler. Değerini belirlerken platform eşyanın ‘’Barty Puan’’ını önerir. Kullanıcı ister önerilen değeri kullanır ister ise kendi değerini belirler. Yüklenen eşya ‘’Barty Pazarı’’nda sergilenir. Diğer kullanıcılar eşyaya teklif gönderir ve eşyayı ‘’Barty Pazar’’a yükleyen kişi teklifini kabul ettiği kişiye anlaşmalı kargo ile eşyasını gönderir. Teslim edilen eşyanın ‘’Barty Puan’’ı veren kişinin Barty cüzdanına aktarılır. Bu puan ile dilediğini ‘’Barty Pazarı’’ndan alabilir. 

Barty puan nasıl çalışır?

Barty’de alışverişler ‘’Barty Puan’’ ile gerçekleşir. ‘’Barty Puan’’lar, akıllı değerleme algoritması ile 2. el eşyaların ortalama değerini belirlemeye yardımcı olur . Böylece, takaslarının değer kaybı yaşamadan gerçekleşmesini sağlar. Kişinin almak istediği eşya için eksik ‘’Barty Puan’’ı varsa uygulama içerisinden avantajlı şartlarla ‘’Barty Puan’’ satın alabilir ve uygun bir şekilde alışverişini tamamlayabilir. 

Son olarak pandemi dönem,nde 5 milyon değerlemeden 1 milyon tl yatırım almayı başardık. Bir sonraki hedefimiz ise yurt dışına açılmak olduğunu söyleyebiliriz.

Sizi de bu yenilikçi takas platformumuzun bir parçası olup takasa hemen başlamaya davet ediyoruz. Buraya tıklayarak uygulamamızı hemen indirebilirsiniz.