Rtük'ten Spotify İçin Lisans Başvurusu Uyarısı

Rtük'ten Spotify İçin Lisans Başvurusu Uyarısı
  • 3
    0
    0
    1
  • RTÜK, Spotify ve FOXplay'i lisans başvurusu yapmaları konusunda uyararak yaptığı açıklamada, başvuru yapılmadığı takdirde yayınlarına erişim engeli gelebileceği bildirildi.

    Anadolu Ajansı haberine göre, internet radyo ve televizyonlarının RTÜK denetimine tabi olması dolayısıyla birçok yayıncı kuruluş, üst kurula lisans başvurusunda bulundu.

    Netflix, Amazon Prime Video, Mubi gibi uluslararası bilinirliğe sahip yayıncılar lisans için başvuru süreçlerini başlatırken, dünya çapında faaliyet gösteren bazı kuruluşlar henüz başvuru yapmadı.

    Duyuruda, belirtilen süre boyunca ilave 3 aylık yayın lisansı ücretini peşin ödemeleri fakat internet ortamından yayın lisansı verilmesi işlemlerinin tamamlanamaması durumunda, ilgili yayıncıların bir 3 ay daha yayın hizmetlerini sunabileceklerini bildirdi. Ayrıca duyurudan sonra lisans başvurusu yapmayan kuruluşların 72 saat içerisinde yayınlarına son vermesi gerekiyor.

    Başvuru yapmamaları durumunda, RTÜK yasa gereği ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacak ve sulh ceza hakimliğinden ilgili yayın kuruluşları için erişim engeli isteyecek.

     

    Kaynak: 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.