Spartacus Andy Whitfield'in 49. Yaş Günü

Spartacus Andy Whitfield'in 49. Yaş Günü
  • 1
    0
    0
    0
  • 11 Ekim 2011 yılında, 39 yaşındayken, gördüğü tedavi esnasında lenf kanserinin getirdiği komplikasyonlar sonucunda hayatını kaybeden Andy Whitfield'in vefatının üzerinden 9 yıl geçti. Özellikle de çok beğilen tarihi dizi 'Spartacus: Kan ve Kum' dizisindeki ana tarihi karakter Spartacus'u canlandırmasıyla büyük bir hayran kitlesine ulaşan Whitfield, 17 Ekim 1971'de Galler'de doğdu. Avustralya asıllı oyuncu, kariyerine 2004 yılında 'Cebrail' adlı filmle başladı. Daha sonra sırasıyla 'The Strip (2008)', 'Packed to the Rafters (2008)', 'McLeod's Daughters (2008)', 'The Clinic (2010)' dizilerinde rol aldı. Dönem dönem tiyatro oyunlarında da yer aldı. 

    1

    Asıl çıkışını yakalayacağı 'Spartacus: Kan ve Kum' dizisi 2010 ylında başladı. Büyük ses getiren 1. sezonun ardından başarılı oyuncuya lenf kanseri teşhisi kondu. Bu durumdan ötürü ikinci sezon çekimlerinin bir süre ertelendiği dönemde, oyuncunun aldığı tedavinin olumlu sonuçlandığı ve kanseri yendiği açıklandı. Böylece 2010 Kasım ayından itibaren Spartacus: Kan ve Kum'un 2. sezonunun çekilerek yayınlanacağı bildirildi. Ancak hemen akabinde, 20 Eylül günü yapılan açıklamada Whitfield'ın kanserinin nüksetmesinden dolayı dizinin 2. sezonunda olmayacağı duyuruldu. Bu duyurudan 1 ay sonra ise oyuncu 11 Ekim 2011'de hayatını kaybetti. Spartacus dizi bir süre sonra oyuncu Liam McIntyre'nin Spartacus rolünü üstlenmesiyle devam etse de dizinin hayranlarının gözü hep Andy'i aradı. 

    2004 yılında evlendiği eşi Vashti Whitfield ile iki çocuğu bulunan Andy, yaşasaydı bugün 49. yaş gününü kutlayacaktı. Ailesine olan bağlılığı ve özel hayatındaki mütevazılı ile de sevilen oyuncu; sevenleri, hayranları ve meslektaşları tarafından mesajlarla anlıyor. 

    1

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.