Güneşin Diğer Yüzü

Güneşin Diğer Yüzü
  • 3
    0
    1
    1
  • Güneşin değişen mevsimle yavaş yavaş sırtını bize döndüğü bu günlerde bizim için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlayalım.

    Cildimiz yalnızca içeriden değil dışarıdan da yaşlanma sürecine giren en çok değerli kıyafetimizdir. Çevresel etkenler ve serbest radikallerle savaşmaya maruz kalan cildimiz üstünde yapılan araştırmalara göre cildin yaşlanmasına sebep olan nedenlerin %8O’ ini oluşturmaktadır. Mevsim değişiklikleri, sigara bağımlılığı, alkol kullanımı, stres, güneşin zararlı olan ışınları, telefon, bilgisayar gibi şeyler ışığın çevresel faktörlerinden bazılarıdır. Cilt dışarıdan gelen bu çevresel etkenlerin etkisinde kalıp içeriden de doğal bir yaşlanma sürecine girerek çift taraflı bir değişimin içerisinde kalmaktadır. Çevresel etkenler arasında cildin yaşlanmasında en çok etkili şey güneşin zararlı olan ışınlarıdır

    Genç, sağlıklı, canlı ve sıkı bir cildin temelini her zaman kolajen ve elastin oluşturur. Güneş zararlı olan ışınları cildin bu önemli etkenleri üretmesinin önüne taş koyarak yaşlanma sürecini oldukça hızlandırmaktadır. Cildimizin daimî bir nem kaynağı olan Hyalüronikasit cilt tarafından üretilir. Cilde dolgun, nemli, sağlıklı ve sıkı görümünü veren en önemli etken maddedir.  Cildimizi güneşten biraz olsun korumadığımız zaman nemini kaybederek kırışıklık, çizgiler, elastikiyet kaybı ve sarkmalar gibi sonuçlar olmaya başlar. Güneş ışınlarının cildimiz için verdiği en yaygın sorunlardan birisi de pigmentlere zarar verip cildimizde minik lekeler oluşmasına sebebiyet vermesidir. Üstünde durulması gereken nokta bronzlaşmak için plajlarda çok uzun bir süre geçirdiğimiz yaz günleri cildinizde ve vücudunuzda oluşan cilt yanıklarına ve hasarlarına sebep olmaktadır. Güneşin bizim için faydalarını saymakla asla bitiremeyiz en önemlisi de vücudumuz için D vitamini üretmesidir. Bunun için kısa süre bir güneşlenmek de yeterlidir. Güneşin zararlı olan ışınlarına karşı savunması olmayan cildimize koruyucu bir kalkan gerekiyor. Yaşlanmanın belirtilerini ve cilt lekelerinin oluşumunun üstesinden gelmek için her zaman güneşe çıkmadan yirmi dakika önce bir şekilde önlem alınmalıdır. Güneş koruyuculuğu olan ürünler kesinlikle kullanılmalıdır. Bulutlu havalarda güneşi görmüyor olmamıza rağmen zararlı olan UV ışınlarının %80’i bulutların arasından süzülüp cildimize etki ediyor. Kullandığımız ürünü gün içinde 2-3 saatte bir yenilemeliyiz. Bununla birlikte de şapka ve gözlük gibi önlemler de alabiliriz. 

    İllustrasyon

    Kaynak


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.