Karaelmas Ekspresi Geri Dönüyor

Karaelmas Ekspresi Geri Dönüyor
  • 2
    0
    0
    1
  • 50 yıl boyunca hizmet veren ancak 10 yıl önce talep azlığı gerekçesiyle son verilen Karaelmas Ekspresi yeniden seferlerine başlıyor.

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara - Zonguldak arası hizmet veren Karaelmas Ekspresi'nin seferlerine başlayacağının müjdesini verdi.

    Doğu Ekspresi gibi en az 5 turizm treni oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Bakan Ersoy, ''Şimdi eskiden de hayatta olan Karaelmas hattını tekrar canlandırmak için bu tren yolculuğunu gerçekleştiriyoruz. Amacımız Ankara'dan çıktıktan sonra Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Eskipazar, Safranbolu ve Zonguldak'a kadar varacak olan dolu dolu bir tren rotasını içerikleriyle birlikte hazırlayıp, pandemi sonrasında inşallah hızlı bir şekilde bu yaza kadar hazırlayıp hayata geçirmek'' ifadelerini kullandı.

    Ankara'da Kalecik Halk Kütüphanesi ve Kalecik Belediyesi Kültür Merkezi'nin açılışlarını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eski seferleri yeniden canlandırmak istediklerini ve turizme katkı sağlamak istediklerini de dile getirdi.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.