Popüler Kültüre Yenilmiş Güzel Şarkılar - Ix

Popüler Kültüre Yenilmiş Güzel Şarkılar - Ix
  • 1
    0
    0
    0
  • Bazen arkadaşlarımızla beraberken onların açtığı, bazen haftalık keşifte dolanırken karşılaşılan, bazen de ani bir yükselmeyle beğenilip Shazam‘lanılan çok da popüler olmayan şarkılar vardır ya… İşte bu içerikte öyle şarkılardan bahsedeceğiz. Müzik piyasasına yeni adım atmış ve henüz ismi duyulmamış müzisyenlerin şarkılarından, milyon dolarlar kazanan ama bazı şarkıları diğerlerinin gölgesinde kalan sanatçıların şarkılarına kadar uzanan aralıkta bir liste bu. Hem de gezegenin her yerinden müzisyenlerle dolu. Umarım aralarında bilmediğiniz ve beğeneceğiniz şarkılara rastlarsınız. Buradan aynı temayı taşıyan diğer yazılara ulaşabilirsiniz. Lafı çok da uzatmadan ilk şarkımızla başlayalım:


    Молчат Дома (Molchat Doma) - Судно (Sudno)

    " target="_blank" rel="noopener">

     

    ''Evler Sessiz'' anlamına gelen Molchat Doma, 2017'de Minsk'de kuruldu. Belarus'lu grup 1980'lerde yapılan Rus Rock müziğinden büyük esinlenmeler taşıyor. Post-punk, new wave, synth pop gibi janrlara çok yakın olan bir müzik yapıyorlar aslında. Bu topraklardan çıkmış olan ve günümüzde popülaritesi artmaya başlayan She Past Away'in sound'uyla da benzerlikler taşıyor. 

    2018'de yayınladıkları Этажи (Etazhi) albümlerinde yer alan Судно (Sudno) bu albümün en iyi şarkılarından biri. Bu grup gerçekten parlak bir gelecek vadediyor. 

     

    Bedük - Intergalactic

    " target="_blank" rel="noopener">

     

    Elektronik müziğin ülkedeki en iyi temsilcilerinden, bayrak taşıyanlarından biri olan Bedük; heyecanla beklediğimiz son albümü Intergalactic'i yayınladı. 10 şarkıdan oluşan albümün maalesef yeterince ilgi görmediğini düşünüyorum. Daft Punk klasında bir şarkı olan ve albümle aynı adı taşıyan bu şarkı ise buram buram kalite kokuyor. Bedük yaptığı her işle bizi büyülemeye devam ediyor.

     

    Will Clarke - Meta

    " target="_blank" rel="noopener">

     

    Booty Percolatin gibi yapımlarla dans müziği piyasasında kendine yer edinen, Carl Cox gibi isimlerin dikkatini çeken bir isim Will Clarke. 2016'da Ibiza'daki DJ ödüllerinde ''Best Newcomer'' ödülünün de sahibi olmuştu. Yapımlarında genel olarak yuvarlanan baslar, bulaşıcı nakaratlar ve düşük bir funk havasını yakalıyor.

    İleride ismini daha da sık duyacağımız İngiliz, bu listeye Meta şarkısıyla giriyor.

     

    Ufo361 - Nur zur Info

    " target="_blank" rel="noopener">

     

    Ezhel'le beraber yaptıkları Lights Out albümünden sonra Türkiye'deki rap fan kitlesine daha da fazla ulaşan Ufo361, genel yanılgının aksine dünya çapında bir sanatçı. Global olarak çoğu rap dinleyicisinin Alman rap ekolünden tanıdığı Ufo, sürekli üreten ve yeniliklere ayak uyduran bir rapper. 

    2015'te yayınladığı Ich Bin Ein Berliner ile tanınmaya başlayan Ufuk Bayraktar, bu şarkısında John F. Kennedy'nin konuşmasına atıfta bulunmuştu. Batı Berlin'de doğan, Kreuzberg'de büyüyen Ufo bu şarkıyla beraber sürekli bir yükseliş yakaladı. Kendi şarkılarının popülaritesi arasında kaybolan Nur zur Info, birçok hit şarkısı arasında ses getirmese de hem ritmik düzeniyle hem de lirikal kalitesiyle kesinlikle işitilmesi gereken bir şarkı.

     

    Önceki listelerde olduğu gibi bu yazıda da duyduğunuzu pek düşünmediğim, popüler olmayan şarkıları derlemeye çalıştım. Çalıştım ki daha fazla duyulsunlar ve daha fazla insanı mutlu edebilsinler. Umarım aralarından en az bir tanesi hoşunuza gitmiştir. Şarkılar ve beraberinde getirdikleri duygular paylaştıkça artıyor çünkü. Sizin de bu listede olmalı dediğiniz şarkılar varsa lütfen bizimle paylaşın.


    Müzik dinlemeyi ihmal etmeyin, görüşmek üzere…

     

    Kaynak: 1, 2, 3, 4

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.