Marina Abramovic, İnsanların 2020 Yılını Ağaçlara Şikayet Etmesini İstedi!

Marina Abramovic, İnsanların 2020 Yılını Ağaçlara Şikayet Etmesini İstedi!
  • 10
    0
    0
    7
  • Başarılı bir performans sanatçısı olan Marina Abramovic, The Art Newspaper'a yaptığı açıklamayla birlikte hepimiz için oldukça sarsıcı geçen 2020 yılını ağaçlara şikayet etmemizi istedi. 

    ''Ağaçlar insanlar gibidir. Zekaları, duyguları vardır. Birbirleri ile iletişim kurarlar ve ayrıca tamamen sessiz dinleyicilerdir. Onlara şikayette bulunabilirsiniz.'' diyen Abramovic, ''Complaining To The Tree'' adını verdiği performansı ile 5 Aralık'ta Sky Arts kanalında 5 saatlik bir yayın gerçekleştirecek ve izleyicilere performans sanatının ne olduğunu anlatmaya çalışacak.

    İşte Marina Abramovic'in Ağaca Şikayet Etme Talimatları:

    Önemli olan şey, gerçekten sevdiğin bir ağacı seçmen. Küçük olabilir, o kadar da güzel bir ağaç olmayabilir. Ama bu ağaçla duygusal olarak bir ilişkiniz var. Sakın ağacı, güzelliğinden ötürü seçmeyin. Ağacı kokusundan, kabuğundan, yapraklarından dolayı seçin. Ya da sevginizi tetikleyen neyse ona göre seçin. Etrafınızda bakın ve sevdiğiniz ağacı seçin.

    Hemen ağaca sarılmayın. İlk olarak ağacın enerjisini hissedin. Hatta ona dokunmasanız da ellerinizi biraz yukarıda tutmanız bile yeterli.

    Ve sonra, kalbinizden şikayet edin. Tüm fikir bu. Hiçbiriniz daha önce şikayetlerinizi bir ağaca ilettiniz mi? Hayır. Yani bu ilk defa yapacağınız bir şey. Bu bir çeşit, bilinmeyene yolculuk serüveni. Bu yüzden güvenlik kutunuzdan çıkın ve farklı bir şey yapın.

    Umarım bir tür trend yaratabiliriz, aslında insanlar parklara koşacak ve ağaçlara şikayet etmeye başlayacak. Bu tarihimizin bu anında, iyileştirmenin bir yoludur. Ağaca şikayet etmek aynı zamanda ağaçtan enerji almanın bir yoludur. Seni iyileştirmek. Yani ağaç aslında şikayeti iyileştiriyor. Kalbini açıyorsun, sadece tüm olumsuzluklarını ve hayatında seni rahatsız eden şeyleri anlatıyorsun. Ve ağaç sessiz bir dinleyicidir; anlattığın her şey ağacın kabuğu tarafından emilir. Bunun ardından önce gençleşmiş daha sonra mutlu hissediyorsun.

    Bu halka bir mesajdır! Lütfen yakınızdaki bir parka gidin. Beğendiğiniz ağacı seçin. Ağacı sıkıca tutun. Ve sadece kalbinizden geçenleri, içinizi dökün. En az 15 dakika boyunca şikayet edin. Yapabileceğiniz en iyi şifa bu. 

    Kim bilir, belki de Abramovic'den gelen bu yöntem 2020 yılında edindiğimiz travmalardan kurtulabilmemiz için etkili sonuçlar verir. Son olarak sanatçının bu konuyla ilgili yaptığı açıklamaya, aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz! 

    Kaynakça: 1 , ">2


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.