2020'nin En Güzel Otelleri

2020'nin En Güzel Otelleri
  • 2
    0
    0
    0
  • 2020 yılı gezi anlamında oldukça durağan geçmiş olabilir. Buna rağmen, birbirinden muhteşem yeni yerlerin açılmasına hiçbir şey engel olamadı. Dezeen, 2020'nin en dikkate değer 10 otelini derlemiş. Haydi, şimdilik gezi özlemimizi iç mimari bakış açısıyla birleştirip bu otellere bir göz atalım!

    1. Saint Hotel, Yunanistan, Kapsimalis Architects

    Kapsimalis Architects ekibi, bu mağaraya benzeyen misafir süitlerini, Santorini'de bulunan kayalık bir tepenin bir bölümünün kazılmasıyla elde etmiş. Bu sayede, misafirlere kesintisiz bir deniz manzarası sunmak hedeflenmiş. Odaların bitişlerinde, adadaki evlerin beyaz dış cepheleri örnek alınarak, beyaz rengin hakimiyetine dikkat edilmiş.

    2. The Tiing, Bali, Nic Brunsdon

    Bali'nin kuzey kıyısında yer alan butik otelin duvarlarında beton tercih edilmiş. Bir cephedeki ziyaretçiler Bali ormanlarına bakarken, diğer cephedekilerin ise okyanus manzarasının tadını çıkarabilmesi adına 14 odası bulunan otelin her bir odası huni şeklinde tasarlanmış.

    3. Círculo Mexicano, Meksika, Ambrosi Etchegaray

    Minimalist bir estetik anlayışına sahip olan otel, Hristiyanlığın bir mezhebi olan Shaker'ların abartıdan uzak yaşam stilleri doğrultusunda tasarlanmış. Her biri beyaz boyalı misafir odalarında yatağı ve giysi dolaplarını destekleyen birkaç ahşap kaide dışında neredeyse başka bir şey bulunmuyor. Dekorasyon ise duvara monte edilmiş askıların üzerine yerleştirilen biblo kutuları, aynalar ve içi ışıklandırılmış bir çerçeveden oluşan asma sandalyelerden ibaret.

    4. Canine and Feline Hotel, Portekiz, Raulino Silva Arquitecto

    Tatile çıkmak isteyenlerin patili dostlarını bırakabileceği bir otel tasarlayan Raulino Silva Arquitecto ekibi, bu oteli eski bir şarap bağının arazisine konumlandırmış. Kedi ve köpekler kırlarda gezinmedikleri süre boyunca pohpohlanıyor ya da havuz kenarında bir şeyler atıştırıyorlar. Dinlenmek istediklerinde ise kendilerine özel olarak tasarlanmış modern odalarına geçip başkaları tarafından rahatsız edilmeden uykunun tadını çıkartıyorlar.

    5. Santa Monica Proper, ABD, Kelly Wearstler

    İç mimar Kelly Wearstler, Santa Monica Proper'ın odalarının, tasarımında pek çok aykırılık barındırdığını söylüyor. Biribiriyle uyuşmayan vintage döşemelere sahip odalarla birlikte otel, bir çatı katı restoranına ve havuzuna da sahip. California'nın kumsallarını yansıtmak adına tasarlanan iç mekanlar, deniz kabuğu biçimli bir resepsiyon masası ve güneşi andıran kıvrımlı yatak başlıklarıyla tamamlanıyor.

    6. Monte Uzulu, Meksika, Taller Lu'um ve At-te

    Pasifik Okyanusu'na bakan kumlu bir tepede yükselen ve sık ağaçlar tarafından çevrelenen butik otel, Oaxaca'da bulunuyor. Mimarlık stüdyoları Taller Lu'um ve At-te, iç mekanları tasarlarken bölgenin doğal kaynaklarından yararlanıp malzemeleri buna göre seçmişler.

    7. Hotel Les Deux Gares, Fransa, Luke Edward Hall

    Eski dünyanın Paris'inin bir yansıması olarak Luke Edward Hall, otelin iç mekanlarının tasarımında adeta bir maksimalizm dersi vermeyi hedeflemiş. Geometrik halıları ve çizgi desenli yatak başlıklarıyla öne çıkan 40 katlı yapının lobi alanındaysa ucuz görünümlü dıvar kağıtları, leopar desenli koltuklar ve el çizimi portreler kullanılmış.

    8. Six Senses Shaharut, İsrail, Plesner Architects

    İsrail'in Negev çöllerinde bulunan yapı, göçebe Nebati Krallığı'nın 2000 yıl önce yerleştiği bölgede konumlandırılmış. Bölgeden doğal olarak çıkartılan kireç taşı ve çakmaktaşı, yapının dış cephesinde kullanılırken misafir odaları için pürüzsüz alçı duvarlar tercih edilmiş. Üstelik bazı odaların özel havuzu da bulunuyor.

    9. Aka Patagonia, Şili, Larrou

    Aka Patagona'nın doğal peyzaja bir övgü niteliği taşıdığını söyleyen Larrou, alanın doğanın devamlı olarak içeri ve dşarı akışının ziyaretçiler tarafından en iyi şekilde deneyimlenmesine olanak sağlayacak şekilde tasarlandığını belirtiyor.

    10. Birch, Birleşik Krallık, Red Deer

    Hertfordshire'da yer alan 18. yüzyıla ait malikane bu günlerde Red Deer'ın lüks konseptine yeni bir bakış açısı getirdiği Birch Otel'i ağırlıyor. Savurganlığı önlemek adına tasarım stüdyosu, binanın büyük bir kısmına hiçbir müdahalede bulunmadan orijinal detaylarını korumayı hedeflemiş.

     

    Kaynak

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.