Balenciaga'dan Video Oyunu Temalı Yeni Koleksiyon

Balenciaga'dan Video Oyunu Temalı Yeni Koleksiyon
  • 3
    0
    0
    0
  • Balenciaga'nın kreatif direktörü Demna Gvasalia merakla beklenen sonbahar 2021 koleksiyonunun tanıtımını gerçekleştirdi. Özellikle 2020 yılı boyunca beklenmedik moda şovlarına tanıklık ettik. Ama bu seferki koleksiyon 2031 yılında tasarlanan bir sanal gerçeklik olan Afterworld: The Age of Tomorrow video oyunuyla tanıtıldı. Şimdi, bir yandan tasarımları incelerken bir yandan da bu yenilikçi tanıtım fikrine bir göz atalım!

    Tasarımın pek çok alanında sık sık karşımıza çıkan bir soru vardır: "Gelecekte nasıl yaşıyor olacağız?" Demna Gvasalia da bu konuya moda alanında bakarak gelecekte neler giyiyor olacağız sorusuna kendi perspektifinden çeşitlilik, çok işlevlililik ve cinsiyetsizlik gibi temalar üzerinden yanıtlar aramış. Kıyamet sonrası ve distopik olarak adlandırılabilecek bu sanal evrende kıyafetler farklı şekillerde kullanılabiliyor. Bir monta dönüşen battaniye gibi örneğin...

    Vogue'a yaptığı açıklamada moda filmi fikrinden hoşlanmadığını belirten Gvasalia, günümüzde gittikçe önem kazanan sanal gerçeklik fikriyle yeni koleksiyonunu sunmaya karar vermiş. Gerçek kıyafetlerin ve gerçek modellerin dijital görsellerini içeren oyun, izleyicilere kendi kendilerine de deneyimleyebilecekleri bir dünya yaratmayı hedefliyor.

    Bu koleksiyondaki parçalar teknik olarak çığır açacak nitelikte olmayabilir ve belki olmak zorunda da değildir. Çünkü bu günlerde insanların modadan beklentisi daha çok kullanışlılık, konfor ve tanıdıklık üzerine şekilleniyor. 

    Tüm bu özelliklerin yanında bu koleksiyonun çevrecilik adına da önemli bir katkısı bulunuyor. Geçtiğimiz mart ayında Milano ve Paris'te gerçekleşen moda haftası şovları kapsamında çok fazla kıyafet atığı oluşmuş durumda. Gezegenimiz adına felaket haline gelebilecek bu sonuçları önlemek ve sürdürülebilirlik adına Balenciaga'nın sanal gerçeklik üzerine kurulu bu yeni koleksiyon tanıtımı moda dünyasında yeni bir sayfanın açılmasının da habercisi.

    Bu koleksiyon, moda dünyası tarafından çoğunlukla gözden çıkarılan bir kitleyi de temsil ediyor. Sanal gerçeklik ve video oyunları modern dünyanın olağan getirileri ve günümüz müşterileri bu oyunların içinde büyümüş kişiler. Sadece 'cool' tasarımlarla lüks moda evlerinin sürdürülebileceği düşüncesi artık yavaş yavaş rafa kalkıyor. Buna, Louis Vuitton'un satışa çıkardığı League of Legends kapsül koleksiyonu ve Burberry'nin Twitch üzerinden yayımladığı şovu da iyi birer örnek niteliğinde.

    Balenciaga'nın internet sitesi üzerinden ulaşılabilen oyunda, her oyuncu 2031 yılında tasarlanan sanal gerçeklik içinde kendisine bir avatar belirliyor ve mağaza çıkışı sizleri yoğun bir caddeye, ardından da karanlık bir ormana götürüyor ve oyuncuların bazı zorlukları tamamlaması bekleniyor.

    Bu esrarengiz evreni birkaç saatliğine Balenciaga tasarımı kıyafetler giyen avatarlar ile deneyimlemek oldukça kolay ve heyecan verici. Üstelik dışarı çıkma yasakları süresince de bilgisayar ekranından dış dünyaya açılan bu sanal kapı, daha iyi hissetmenizi bile sağlayabilir!

     

    Kaynak: 1, 2, 3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.