Pandemi Süreci İle Hayatımıza Giren Ve 2021'de Devam Edecek Trendler

Pandemi Süreci İle Hayatımıza Giren Ve 2021'de Devam Edecek Trendler
  • 2
    0
    0
    0
  • Moda her sene her ay değişirken bizlerde ona ayak uydurmaya çalışıyoruz fakat çok uzun zamandır evden çıkamadığımız için istediğimiz birçok kombini yapamadık. Bu yüzden modanın değişen diğer bir yüzüne ayak uydurmaya çalıştık. Bende hem kendi izlenimlerime hem de bulduğum birkaç kaynaktan derleme yaparak bu trendleri sizler için listeledim.

    Spor Takımlar/Eşofman

    Zaman geçip, artık evlerden çıkmayacağımızı öğrendikten belli bir süre sonra athleisure/ loungewear olarak adlandırılan kıyafetler yani eşofmanlar ve spor takımlar oldukça popüler oldu. Evde kaldıkça kendimizi daha iyi hissedelim diye birçoğumuz spor rutinleri oluşturdu. Bizlerin eşofmanlara ve spor takımlara talebi arttıkça markalarda seri üretime geçti. Dışarı çıkacağımız zamanlarda bile artık ev giyimini dışarıya taşıyoruz. 

    https://en.stylenanda.com/category/pants/53/?page=3

    Minimal Parçalar

    “E ben dışarı çıkmıyorum ki, bunu nerde giyeyim” cümlesiyle alışverişe bakış açımız değişti. Daha minimal parçalar için arayışa başladık. Hem evde hem dışarıda giyebileceğimiz kullanışlı parçaları seçmeleri öğrendik. Yani fast fashion, hızlı moda, yerine sürdürülebilirlik düşüncesi hayatımıza girdi.

    Bu minimal parçalar beyaz veya gri bir sweatshirt, klasik mavi bir kot, beyaz bir gömlek, siyah bir kumaş pantolon ve sabah-akşam kullanabileceğiniz bir elbise olabilir.
     
    Yün ve Triko Takımlar

    Minimalizmden yola çıkarak yün takımlar bizleri evdeyken sıcak tutacak yeni parçalardan oldu. Hem rahat hem kullanışlı hem de seksi hissettiren bu parçalar daha minimal ve soft renkleriyle hayatımıza girdi. Hatta üst parçalarını yine sokak modasına uyarlayarak kombinleyebiliriz. 

    Chiara Ferragni

    Büyük/Bol Parçalar

    Pandemi döneminde bizi sıkmayan ve rahat hissettiğimiz kıyafetleri giymeye o kadar alıştık ki artık her parçanın bir veya iki beden büyüğünü almayı tercih ediyoruz. Bu yüzden büyük ve bol parçalar yeni bir trend olarak karşımıza çıkmakta. Giydiğimiz sweatshirt, eşofman, ceket ve hatta takım elbiseler bile bu trend için seçilebilecek parçalardan.

    UGG’lara Geri Dönüş
    UGG’larımız varsa mutlaka her kış dolaptan çıkıyordur. Bahara doğru zor kopuyoruz. Bir de gerçekten çok rahatlar. UGG, çeşitlerini arttırarak ev hayatımızda da giyimimize ortak oldu. Bu senede hem evde hem de dışarı çıktığımız süre boyunca ayaklarımızdan çıkmayacak gibi.

    Renkli ve Desenli Maskeler

    Nasıl bilebilirdik ki renkli ve desenli maskelerin bu kadar kısa sürede trend olacağını? Önce daha renkli maskelerle başladıktan sonra hem bez hem desenli hem de lüks markaların kendilerine özel çıkardıkları maskeler inanılmaz trend oldu. Yani beyaz ve tıbbi maskelerle başladığımız bu pandemi dönemine, daha renkli ve desenli maskelerle devam ediyoruz. Tabi ki en büyük dileğimiz bir an önce bu dönemden sağlıkla kurtulmak.

    Maske İpleri

    Çeşitli maskeler trend olunca, maskeleri boynumuzda daha kolay taşımak için maske ipleri de trend oldu. Aslında gözlük askıları ile aynı mantıkta. Maskenin iplerine takıyor ve kullanıyorsunuz. Böylece çıkardığınızda da çok fazla el değmiyor ve kirlenmesini biraz olsun engelliyorsunuz. Bu dönem bittikten sonra onu gözlük ipi olarak kullanabilirsiniz.

    DIY/ Kendin Yap

    Evde kaldığımız sürece bizler yaratıcılık yönlerimizi de geliştirdik. Kimimiz evde tie-dye, yani batik, yaparken kimimiz de bir dikiş makinasıyla harikalar yaratmayı öğrendi. Bazen tişörtler ve kazaklar kesilip, pantolonlar boyandı. Bu yüzden sürekli alıp, hızlı modanın kurbanı olmak yerine kendimiz üretmeyi öğrendik. Bu sene de yapabildiklerimizi kendimiz ortaya çıkarıp, kendimiz üreteceğiz gibi. 

    Kaynaklar

    Bobo Dergi - 2021’de Yükselmesi Beklenen Moda Trendleri

    Refinery29 - How Comfort Became The Biggest COVID Fashion Trend

    303 Magazine - Pandemic-Inspired Fashion Trends of 2020

    It's Rosy - The Weirdest 2020 Pandemic Fashion Trends

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.