10 Farklı Ülkeden 10 Farklı Film - 2

10 Farklı Ülkeden 10 Farklı Film - 2
  • 4
    0
    0
    0
  • 10 FARKLI ÜLKEDEN 10 FARKLI FİLM - 2

    10 farklı ülkeden 10 farklı film tavsiyesi. Keyifli okumalar ve iyi seyirler.

    1. GÜNEY KORE: Taeksi Woonjunsa (A Taxi Driver)

    Taksi Şoförü, 1980 yılında Gwangju kentinde kendini bulmaya çalışan bir taksicinin hikayesini konu alan 2017 yapımı drama filmi. Bahsetmeden geçmeyelim: Parasite, Okja, Oldboy, The Handmaiden, Burning 

    Yıl: 2017

    Yönetmen: Hun Jang

    Oyuncular: Song Kang-Ho, Thomas Kretschmann, Hae-Jin Yoo

    IMDb Puanı: 7,9

    Konu: 1980 ayaklanmasını takip etmek için Alman bir muhabiri Seul'den Gwangju'ya götüren taksi şoförü, kendisini etrafındaki olaylara kaptırır. O dönemde Güney Kore’de halk sıkı yönetim altında yaşamaktadır. Bir üniversiteli öğrencinin yardımıyla taksi sürücüsü Man-Seob boyundan büyük işlere girişir.

     

    2. İSPANYA: Contratiempo (The Invisible Guest)

    Görünmez Misafir 2016 yapımı gezim gerilim filmidir. İspanya'da 2017 yılında gösterime girdi. 4 milyon Euro bütçesine rağmen 25 milyon Euro hasılat elde etti. Bahsetmeden geçmeyelim: Pan's Labyrinth, Veronica

    Yıl: 2016

    Yönetmen: Oriol Paulo

    Oyuncular: Mario Casas, Ana Wagener, Jose Coronado

    IMDb Puanı: 8,1

    Konu: Çok başarılı bir iş adamı olan Adrian, fotoğrafçı olan sevgilisi Laura'yı öldürmekle suçlanmaktadır. Adrian alanında uzman ve deneyimli bir avukat olan Virginia ile tanışır. Olan biten her şeyi Virginia'ya anlatmaya başlayan Adrian'ın iyi bir savunma bulması için kısıtlı süresi vardır.

     

    3. ARJANTİN: El Secreto de Sus Ojos  (The Secret in Their Eyes)

    Gözlerindeki Sır, 2009 Arjantin-İspanya yapımı dramatik gerilim filmidir. Film Eduardo Sacheri'nin La Pregunta de Sus Ojos adlı romanından uyarlandı. 

    Yıl: 2009

    Yönetmen: Juan José Campanella

    Oyuncular: Ricardo Darín, Soledad Villamil, Pablo Rago

    IMDb Puanı: 8,2

    Konu: Ülkenin en kritik mahkemelerinde sorgu müfettişliği yapan Benjamin, emekli olarak inzivaya çekilir. Geçmişinde yaşadığı bir vakayı kaleme alıp roman yazmak ister. Dava ile ilgili detayları hatırladıkça dava üzerinde yeniden çalışmaya başlar ve suçu aydınlatmaya karar verir.

     

    4. İSVEÇ: The Square

    Kare, 2017 yılında çıkan İsveç yapımı dramatik komedi filmi. Film 2017 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazandı. Bahsetmeden geçmeyelim: Män Som Hatar Kvinnor (Ejderha Dövmeli Kız)

    Yıl: 2017

    Yönetmen: Ruben Östlund

    Oyuncular: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West

    IMDb Puanı: 7,2

    Konu: Prestijli bir Stockholm modern sanat müzesinin baş sanat küratörü, tartışmalı yeni bir sergi açmaya çalışırken kendisini hem profesyonel hem de kişisel kriz zamanlarında bulur. Projelerinden biri de The Square olarak adlandırılan alandır.

     

    5. NORVEÇ: Hodejegerne (Headhunters)

    Kafa Avcıları, Jo Nesbo'nun aynı adlı romanından uyarlanan 2011 Norveç aksiyon gerilim filmidir. Film, BAFTA En İyi Yabancı Dilde Film Ödülü, İzleyicinin Seçimi, En İyi Film Dalında Avrupa Film Ödülü kategorilerinde adaylıklar kazansa da ödül sahibi olamadı. 

    Yıl: 2011

    Yönetmen: Morten Tyldum

    Oyuncular: Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund, Nikolaj Coster-Waldau

    IMDb Puanı: 7,5

    Konu: Norveç'in en başarılı beyin avcısı Roger, eski bir paralı askerin sahip olduğu değerli bir tabloyu elde etmek için her şeyi riske atar.

     

    6. BOSNA HERSEK: No Man's Land

    Tarafsız Bölge, Bosna Savaşı'nı konu alan 2001 yapımı savaş filmi. Film, Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ını ve Altın Küre En İyi Yabancı Dilde Film ödülünü kazandı 

    Yıl: 2001

    Yönetmen: Danis Tanovic

    Oyuncular: Branko Djuric, Rene Bitorajac, Filip Sovagovic

    IMDb Puanı: 7,9

    Konu: Sırp askerler ile Bosnalılar arasındaki, tampon bölgede yollarını kaybeden bir grup Bosnalı asker, kendilerine doğru açılan ateşten kaçmak üzere buldukları boş bir siperi sığınak olarak kullanmaya başlarlar. Çatışmanın karşıt taraflarından iki asker, Nino ve Ciki, kimsenin olmadığı topraklarda mahsur kalırken, üçüncü bir asker yaşayan bir bubi tuzağı haline gelir.

     

    7. HOLLANDA: Zwartboek (Black Book)

    Kara Kitap 2006 yapımı savaş draması gerilim filmidir. Başrol oyuncusu Carice van Houten, filmdeki oyunculuk performansıyla Golden Calf for Best Actress ödülünü kazandı. 

    Yıl: 2006

    Yönetmen: Paul Verhoeven

    Oyuncular: Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman

    IMDb Puanı: 7,7

    Konu: İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi işgali altındaki Hollanda'da, Yahudi bir şarkıcı, Hollanda direnişi için Gestapo karargâhına sızar.

     

    8. PORTEKİZ: Tabu

    Tabu, 2012 Portekiz yapımı romantik dram filmidir. Tabu, 62. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde yarıştı ve Alfred Bauer Ödülü ve Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu ödüllerini kazandı. 

    Yıl: 2012

    Yönetmen: Miguel Gomes

    Oyuncular: Telmo Churro, Miguel Gomes, Hortêncílio Aquina

    IMDb Puanı: 7,4

    Konu: Huzursuz bir emekli kadın, Afrika'daki Tabu Dağı'nın eteklerinde çiftlik sahibi olarak geçmiş yaşamıyla gizli bir bağlantısı olan bir adamı bulmak için ölen komşusunun hizmetçisiyle ekip kurar.

     

    9. ROMANYA: 4 Luni, 3 Saptamâni si 2 Zile (4 Months, 3 Weeks and 2 Days)

    4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün, 2007 Romanya yapımı filmdir. 2007 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazanmıştır. 

    Yıl: 2007

    Yönetmen: Cristian Mungiu

    Oyuncular: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov

    IMDb Puanı: 7,9

    Konu: Aynı okulda öğrenci olan Otilia ve Gabita aynı zamanda da oda arkadaşlarıdır. Gabita’nın hamile olduğunu öğrenmesi ile büyük bir sorunla karşı karşıya kalacaklarıdır. Çünkü Romanya’da kürtaj yasaktır.

     

    10. AVUSTRALYA: Animal Kingdom

     

    Hayvan Krallığı, David Michôd tarafından yazılan ve yönetilen, 2010 Avustralya suç draması filmidir. Bahsetmeden geçmeyelim: The Great Gatsby

    Yıl: 2010

    Yönetmen: David Michôd

    Oyuncular: James Frecheville, Guy Pearce, Joel Edgerton

    IMDb Puanı: 7,3

    Konu: Julia'nın aşırı doz eroin kullanıp ölmesi sonrasında evsiz kalan oğlu Joshua, büyükannesi Janine'e yaşayacak bir yere ihtiyacı olduğunu söyler. Ailenin suç dolu yaşamının içine sürüklenen Joshua, aileyi yakından takip eden bir dedektifin dikkatini çeker.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.