Yıla Damga Vuran Indie Oyun: Hades

Yıla Damga Vuran Indie Oyun: Hades
  • 1
    0
    0
    1
  • Hades,  Supergiant Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan roguelike bir aksiyon rol yapma video oyunudur. Oyun, Aralık 2018'deki erken erişim sürümünün ardından 17 Eylül 2020'de tam sürüm olarak piyasaya sürüldü. Çıktığı gibi oyuncular tarafından çok sevilen Hades, 2020 The Game Awards'da 'Yılın En İyi Bağımsız Oyunu' seçilerek başarısını kanıtlamış oldu ve 'Yılın En İyi Oyunları' kategorisinde dev bütçeli oyunlara kafa tuttu. Oyunda, Hades'in Hades'inden (Hades aynı zamanda ölüler ülkesinin de adıdır.) kaçmaya çalışan yer altı prensi Zagreus'u oynuyor, her ölüşümüzde hem keyifle tekrar denemek istiyor hem de hikayeyi keşfediyoruz. Hades 40 liralık ücretiyle oyun satın almanın el yaktığı ülkemizde hem nispeten ucuz fiyatı hem de 100 saati aşkın oynama süresiyle ön plana çıkıyor. 

    Hades'te kesinlikle ön plana çıkan şey aksiyon. Oyunda bize yardımcı olan Olimpos tanrıları/tanrıçaları sayesinde hem farklı buildler deneyebiliyoruz hem de onların kendi içerisindeki hikayelerini ve atışmalarını keşfedebiliyoruz. Oyunda 6 farklı silah çeşidi var ve hepsi oynanış olarak birbirinden farklı bu da oyunun saatler sonra bile canlı kalmasını sağlıyor. Oyun ilk bitirişimizde hikaye olarak bitmiyor ve bu da tekrar tekrar bitirme ve hikayeyi keşfetme isteği uyandırıyor.

    Oyunda aksiyon ilk bakışta karmaşık gözükse bile oynarken karakterin her hareketine hakim olduğunuzu hissediyorsunuz ve bu da aksiyonun zevkinin azalmasını engelliyor. Hızlı yapısı ve farklı oynanışları destekleyen Hades; her saniyesinden keyif alacağınız, tekrar tekrar ölüp tekrar tekrar deneyeceğiniz mükemmel bir deneyim vaat ediyor.

    Son olarak oyunun müziklerine değinmeden edemeyeceğim, oyunu oynarken müzik kullanımı tam yerinde ve bu da o anı destekleyip keyfinizi arttırıyor. Oyunu oynadıktan sonra hemen Spotify'ı açıp çalma listenize ekleyeceğiniz bir sürü müziğiyle Hades yükselişte olan bağımsız oyunların içinde başyapıt olarak yerini alıyor. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.