Jason Swiscoe'nun Dünyamıza Armağan Ettiği Muazzam Ekip: The Cinematic Orchestra

Jason Swiscoe'nun Dünyamıza Armağan Ettiği Muazzam Ekip: The Cinematic Orchestra
  • 1
    0
    0
    0
  • İngilizlerin Electronica/ Nujazz dünyasına armağan ettikleri en önemli topluluklardan biri olan The Cinematic Orchestra 1999'da Jason Swinscoe tarafından yaratılan bir İngiliz Nu Jazz ve Downtempo müzik grubudur. Grup, 1999 yılında bağımsız plak şirketi Ninja Tune ile anlaştı, çıkardıkları ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">"Motion" adlı ilk albümü ile büyük beğeni topladı. Doğaçlama kayıtları müzikte “sample” denilen örneklenmiş seslerle bütünleştirdiler. Cazı elektronika ile buluşturan bu modern müziğe daha sonraları “future jazz” adı verildi.

     

    Topluluk 1929 tarihli Rus Dziga Vertov’un klasik yapıtı ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">"Man with a Movie Camera"ya yaptıkları film müziği ile kariyerinin doruğuna ulaştı. 2007 yılında çıkan albüm ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">"Ma Fleur", Patrick Watson, Fontella Bass, Lou Rhodes gibi isimlerin eşlikleriyle büyük beğeni topladı.

     

    The Cinematic Orchestra’nın  Walt Disney için müziklerini yaptığı ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">"The Crimson Wing: Mystery of the Flamingo" filmi 2008 yılında Fransa’da yayınlandı ve müzikleri aynı zamanda London Metropolitan Orchestra tarafından The Union Chapel’da 17 Eylül 2009 tarihinde icra edildi.

     

    Grup 2010 yılında kendi plak şirketi Ninja Tune Records’un 20. Yılı şerefine Royal Albert Hall’da sahne aldı. Performanstan küçük bir görüntü:

     

     

    Müzikleri, “Grey’s Anatomy”, “Criminal Minds” ve “Ugly Betty” gibi onlarca bilinen dizide kullanılmış olan The Cinematic Orchestra hem dizi-film müziği sektöründe hem de jazz sektöründeki orijinallik bakımından eşsiz bir yere sahip. To Build A Home, Greys Anatomy'nin dördüncü sezonunda çalınmıştı ve benim kendileriyle tanıştığım ilk iş olduğundan yeri biraz özel bir eser.

     

     

    Grup ayrıca turneye çıkıyor, sürekli olarak daha büyük kitlelere performans sergiliyor ve Londra'daki Royal Albert Hall, Philharmonie de Paris, Roma'daki Auditorium Park Della ve Sidney Opera Binası'nın en beğenilen performanslarını yapan grup olma özelliğine sahip. Coachella, Glastonbury, Fuji Rock, Montreux ve Sonar, grubun çok sevilen canlı performanslarına ev sahipliği yaptı. Bu Colorado Tiyatrosundan bir kesit:

     

     

    Grubun pandemi döneminde de online konserleri sürüyor. Dijital platormlarla anlaşmalı olarak sürdürülen konserlerden 29 Ocak Cuma günü Dice.fm ve Southbank Centre ortak yapımı olarak Royal Festival Hall'da  gerçekleşen canlı konser ile ilgili detaylı incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

     

     

    Kaynaklar: 1, 2, 3.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.