Eğlenceli 6 Sevgililer Günü Bilgisi

Eğlenceli 6 Sevgililer Günü Bilgisi
  • 2
    0
    0
    0
  • Şubat ayı kimilerimiz için tamamen sıradan bir ay gibi olsa da kimilerimiz için Sevgililer Günü'nü içinde bulunduran tatlı, nadir önemli aylardan biri (yazar için değil). Hepimiz bu yılki şubat ayının aşırı düzgünlüğünden ilham alarak kendi hayatlarımızda bir şeyleri düzene koymaya başladığımız şu günlerde sevgililer günü için eğlenceli olduğunu düşündüğüm bir yazıyı sizinle paylaşmak istedim. E hazırsanız günümüzün sevgililer gününe nerelerden gelmişiz bir bakalım!

    1. Sevgililer Günü 1300’lerde resmi olarak aşkla özdeşleşen bir gün oldu.

    5. yüzyılın sonunda Papa Gelasius resmi olarak 14 Şubat tarihini ‘Sevgililer Günü’ olarak kabul etmiş. Fransa’da ve İngiltere’de kuşların çiftleşme mevsiminin başlangı olarak kabul edilen 14 Şubat böylece yayılmaya başlamış.

    2. Aşk tanrısının kökleri Yunan mitolojisinden geliyor.

    Sevgililer Günü'nde şimdilerde çok yaygın olmasa da eskilerden beri gözümüzün aşina olduğu ellerinde kalp ve okla oradan oraya ‘aşk’ dağıtan küçük melekleri illa ki görmüşüzdür. Peki bu semboller nasıl sevgililer günü ile özdeşleşti? Time’a göre tabi ki bu figür MÖ 700lerde, insanları aşık etme gücüne sahip yakışıklı, ölümsüz bir adam olan Eros adındaki Yunan aşk tanrısına dayanıyor. Ancak Sevgililer Günü ve Eros’un kalplerinin birleşmesi 19. yüzyıldan bu yana yaygın bir hal almış durumda.

    3. İlk Sevgililer Günü notu 15.yüzyılda gönderildi.

    History.com’a göre gönderilen en eski Sevgililer Günü kaydı Charles adında Fransız bir dükün 1415’te karısına yazdığı bir şiir olarak kayıtlara geçmiş. Charles bu notu 21 yaşında Londra Kulesi’ne hapsedilirken yazmış. ‘Zaten aşktan bıktım, benim tatlı sevgilim.’

    4. Sevgililer Günü’nde çiçek verme 17. yüzyıla kadar dayanıyor.

    Sevgililer Günü’nün olmazsa olmazı sanırım çiçekler. En çok tercih edileni de her özel günde olduğu gibi kırmızı güller. Ancak çiçek vermek 17.yüzyılın sonuna kadar hiç popülerleşmiş bir kutlama yöntemi değilmiş. Sonrasında ise İsveç Kralı II.Charles’ın İran’a yapmış olduğu bir gezide çiçeklerin dilini öğrendiği ve bu geleneği Avrupa’ya taşımasıyla birlikte yayılmaya başlamış. Viktorya Dönemi boyunca kırmızı güller ile Sevgililer Günü’nü kutlamak popüler bir trend halini almış.

    5. Kalp şeklinde çikolatalar ilk defa 1861’de piyasaya sürülmüş.

    Eh çiçek dedik ama diğer bir imza ise tabi ki çikolata. Kalp şeklinde olanları 14 Şubat’ta rahatlıkla her yerde bulabilirsiniz. Sonrasında çünkü hepsi bir anda nedense kayboluyor. Richard Cadbury tarafından oluşturulan ve satışları arttırmak özel kutulara konulan kalp şeklinde çikolatalar 1861’de tanıtılmış. Her yıl 36 milyondan fazla kalp şeklinde çikolata satılıyormuş!

    6. Sevgililer Günü nişanlanmak için en popüler tarih.

    Sevgililer Günü’nü kutlamayı geçtim. Sevgililer Günü’nde nişanlanmak gerçekten kaçıncı level bilemiyorum ancak yapılan araştırmalara göre Sevgililer Günü’nde nişanlanmak biz faniler arasında oldukça popüler bir tarihmiş! Sanırım bu günün getireceği aşk diğer günlerinden getireceğinden çok daha farklı.

    Aşkınız ve sevginiz bol olsun. Sevgililer Günü’nüz kutlu olsun!

    17 Fascinating Valentine's Day Facts That Will Probably Surprise You

    31 Bits of Valentine's Day Trivia You Probably Didn't Know


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.