Hıt Lıke A Gırl Türkiye'de

Hıt Lıke A Gırl Türkiye'de
  • 1
    0
    0
    0
  •            HIT LIKE A GIRL TÜRKİYE'DE

       

         Uzun yıllardır Dünya çapında düzenlenen ve sadece kadın davulcuların katılabileceği HLAG yarışmasının bu yıl ülkemizde de düzenlenecek olması büyük bir gurur bizler için. Daha yazımın başında ülkemizde yarışmanın organizatörlüğünü üslenen Sevgili Leyan Senay'a emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Yarışma profesyonel & amatör kadın davulcuların uluslararası platformlarda gelişimlerine katkıda bulunarak, daha çok kadını müzik ve bateri çalmaya teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk defa Türkiye'de düzenlenecek olup , müzik sektörünün başarılı davulcularından Leyan Senay, Özgür Can Öney' in katkıları ve Vater Percussion, Senkop Müzik, Turkish Cymbals, Öke Cajon, RudiCubes, Mca Medya Ajansı iş birliği olmak üzere çok sayıda firmanın sponsorluğu ve desteği ile yapılmaktadır.

          Yarışmaya başvuru yapacak olan katılımcıların seçecekleri eserler boyutunda tür ve tempo olarak tamamen özgür bırakılmaları yarışmanın en dikkat çekici özelliklerinden olmakla birlikte katılımcıların yeteneklerini en iyi şekilde gösterebilecekleri eserleri seçmesi ve müzikal özgürlük adına güzel bir adım olarak göze çarpıyor. Yarışmanın temel amaçlarından birini Sevgili Leyan Senay şöyle açıklıyor. ''Türkiye'deki başarılı davulcular ile amatör yada profesyonel olarak davul ile ilgilenen kadınları buluşturmak, kendini geliştirmek isteyen kadın davulculara uluslararası platformda kariyer şansı sunmak, enstrüman ile ilgili eğitim gören ya da görmek isteyen kadınların müzikal yönlerinin gelişmesini sağlamak, onları müziğe teşvik etmek, enstrüman seçiminde cinsiyetin değil yatkınlığın önemini ifade etmek ve geleceğin kadın davulcularının müzik sektörüne en iyi şekilde kazandırılmasına öncülük etmektir.''

       Bir dayanışma topluluğu niteliği de taşıyan HLAG, yarışma dışında müzikte kadın özgürlüğü ile birlikte klişe önyargıları kaldırmak adına bir çok önemli etkinliğe imza atmış ve bu etkinliklere hız kesmeden devam etmektedir. 

     HLAG Türkiye Yarışması 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirilecektir. Yarışma takvimi 1 Mart 2021'de başlayacak olup, 12 Nisan 2021'e kadar katılımcılar videolarını paylaşabileceklerdir. Yarışmaya katılım koşulları ve yarışma ile ilgili tüm duyurular @hitlikeagirltr instagram hesabından yapılacaktır.


    Yarışmanın jüri üyeleri, Türkiye’nin başarılı davulcularından Volkan Öktem, Alp Doğan Türeci ve Lale Kardeş’tir. Jüri yarışmacıların başvuru yaptıkları videoları değerlendirip kazananları açıklayacaktır.


    Başvurular arasından jüri'nin belirleyeceği 18 yaş üstü yarışma birincisi Turkish Rockbeat Crash Zil, Öke Cajon çalışma pedi, bir çift Vater 5A Baget, Özgür Can Öney'den 1 aylık davul kampı; ikincisi Rudicubes seti, Öke Cajon baget çantası, bir çift Vater 5A Baget, Özgür Can Öney'den 1 aylık davul kampı; üçüncüsü Öke Cajon 4"diz çalışma pedi, bir çift Vater 5A Baget, Özgür Can Öney'den 1 aylık davul kampı kazanacaktır. 18 yaş altı birincisi diz çalışma pedi, Leyan Senay'dan 1 aylık davul kampı; ikincisi baget çantası ve Leyan Senay'dan 1 aylık davul kampı; üçüncüsü Vater bir çift baget, Leyan Senay'dan 1 aylık davul kampı kazanacaktır. Yarışmaya katılacak arkadaşlarımıza Wannart ailesi olarak başarılar dileriz. 

          UNUTMAYIN BU YARIŞMA ''KADIN DAVULCU'' YARIŞMASI DEĞİL. KADINLARA ÖZEL DÜZENLENEN BİRLEŞTİRİCİ BİR TÜR MÜZİKAL ETKİNLİKTİR. MÜZİĞİN VE MÜZİSYENİN KADINI ERKEĞİ YOKTUR. BU BİLİNÇ İLE GEÇİRECEĞİNİZ BİR HAYAT DİLER , YAZIMIN SONUNA GELİRKEN SEVGİLERİMİ TÜM OKURLARA BÜTÜN İÇTENLİĞİM İLE İLETİRİM.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.