Doğa Her Zaman Kazanır: Gouqi Adası

Doğa Her Zaman Kazanır: Gouqi Adası
  • 3
    0
    0
    0
  • Çin’in Shengsi Takım Adaları; Yangtze Nehri’nin ağzında, irili ufaklı 400’ü aşkın adadan oluşmaktadır. Burada bulunan yüzlerce adadan bir tanesi de içinde terk edilmiş bir balıkçı köyü bulunan Gouqi Adası'nı barındırmaktadır. Her ne kadar terk edilmiş desek bile giden yalnızca balıkçılar olmuştur, Gouqi Adası günümüzde de doğa ana ile birlikte varlığını devam ettirmektedir.

    Görsel Kaynak

    Yangtze Nehri'nin kıyısında yer alan Shengsi Köyü, ünlü fotoğrafçı Jane Qing'in dikkatini çekti. Bu doğal güzelliğin daha geniş kitlelere ulaşmasını isteyen fotoğrafçı, bir albümünü bu köye ayırdı. Qing'in çektiği fotoğraflarla ünlenen köy zamanla insanlar tarafından daha sık ziyaret edilmeye başladı.

     

    Artık içinde yaşam olmayan evlerin duvarlar sarmaşıklarla, köyün yolları otlarla kaplı durumda. Yine de kimsesiz değildir bu köy, her yıl turistler tarafından ziyaret ediliyor. 

     

    Bir balıkçı köyü olan Gouqi, yıllar önce burada yaşamını sürdüren köylüler tarafından ana karada balıkçılık yapmanın daha ekonomik olması sebebiyle terk edilmiş. Köyü terk eden sakinlerin ardından Gouqi Adası, doğa tarafından korunmaya ve hayat bulmaya devam ediyor.

    Görsel Kaynak

    İnsanlar ne yazık ki kendilerini doğadan güçlü sanabiliyor. Onu yenebileceklerini, doğanın bir hiç olduğunu düşünebiliyor ama yanılıyorlar. Dünyanın dört bir yanında doğanın ayakta tuttuğu bölgeler var. İnsan kendini bu kadar büyük görmemeli çünkü insan yokken doğa varlığını en güzel şekilde sürdürmeyi başarıyor.

    Bir gün yolunuz Çin'e düşerse Gouqi Adası'nı ziyaret ederek bu masalsı diyarın tadını çıkarmayı ve makinelerinizle, telefonlarınızla deneyiminizi kaydetmeyi unutmayın. Hepimiz sağlıklıla kalın.

    Görsel Kaynaklar

    Kaynak: Hürriyet Seyahat

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.