Yürekler, Sesler, Yüzler Ve Acılar... Kadın Haklarına Selam Duran 20 Müthiş Eser

Yürekler, Sesler, Yüzler Ve Acılar... Kadın Haklarına Selam Duran 20 Müthiş Eser
  • 0
    0
    0
    0
  • 8 Mart Dün Kadınlar Günü kutlu olsun! Başta sevgili annem ve birlikte emek verdiğim Wannart ailesinin kadınları olmak üzere tüm emekçi kadınların günü kutlu olsun. Elbette Listenary bir müzik platformu ancak burası bizim aile olduğumuz bir yer aynı zamanda. Bugüne kadar duyarlı olmamız gerektiğine inandığımız hiçbir konuda sessiz kalmadığımız için gurur duyduğum bir aile hem de. O yüzden bu özel günde alışılmışın dışına çıkıp biraz içimi dökmek istiyorum. Öncelikle hem kendi aileme hem de Wowage ve Listenary bünyesinde aile olduğum tüm ekip arkadaşlarıma bana yarattıkları “eşit” ortam için çok teşekkür etmek isterim. Değer verildiği, fırsat verildiği, arkasında durulduğu zaman bir kadının neler yapabileceğini bizzat sizler sayesinde öğrendim. Minnettarım.

    Müziğin duyarlı olmakla, ülkede ve dünyada var olan dertleri anlatmakla ilgili bir gücü olduğuna da hep inandım. İyileştirici ve birleştirici bir şeydi benim için müzik. Bu yüzden Listenary bünyesinde kaleme aldığım pek çok yazımda bunu belirttim, susmak yerine sesini çıkartan tüm sanatçılarımıza özellikle yer vermeye çalıştım. Buna da kalemim elden düşmedikçe devam edeceğim ÇÜNKÜ dünyanın neresinde olursak olalım, kim olursak olalım, konu ne olursa olsun birinin çıkartamadığı ses olmak zorunda olduğumuza inanıyorum. Bir derdimiz olduğunda yalnız olmadığımızı, biz sussak birinin bizim için konuşacağını, biz düşsek birinin kaldıracağını, biz mücadele gücü bulamadığımızda birinin yüreğinde acımızı hissetmesinin bize güç vereceğini bilmek zorundayız. Bireyselde hepimiz bir şeyler yapıyoruz ancak sanatçılarımızı bizden ayıran şey çok büyük kitlelere hitap edebilmeleri, sembol olabilmeleri ve ortaya konan çabanın ölümsüzleşebilmesi. Evrensel olabilmesi çünkü acının dili her zaman aynı. O yüzden cesaretini, yüreğini, kalemini diri tutan ve yaşanan acıları göz ardı etmeyen tüm müzisyenlerimize teşekkür ediyorum. Hepimiz adına. Hepiniz iyi ki varsınız!

    Ne yazık ki her yeni güne bir kadın şiddeti ile uyandığımız bir döneme denk geldik. Anıt sayaçta, sosyal mecralarda, haber bültenlerinde tanıdık isimler görmekten korkmayı bırakın bir kadın ismi gördüğümde “Ne olur yaşıyor olsun ne olur sağ salim bulunsun” demekten çok yoruldum. Bir savaştaymış gibi katledilmekten, darp edilmekten, yok sayılmaktan yoruldum. Hemcinslerim başta olmak üzere içinde adalet ve merhamet duygusu barındıran her insan için durumun aynı olduğunu düşünüyorum.

    Kulağımda çınlayan sesler, gözümün önünden gitmeyen kareler, ismini unutsam bile yüzünü asla unutamadığım kadınlar. Canım kadınlar... Bu yazı anne olmak istemediği için eksik olmayan, evlenmek istemediği için ayrıştırılmayan, yönelimleri yüzünden aşağılanmayan, hayattaki tercihleri yüzünden öldürülmeyen kadınların olduğu bir dünya hayali için. Bu yazı susmayan, unutmayan, sesini çıkartan herkes için. Bu yazı bugüne kadar kaybettiğimiz tüm kadınlar için. Bu yazı hepimiz için elbette ama en çok da bazıları için sadece Anıt Sayaçtaki bir sayı olmasına rağmen birilerinin annesi, çocuğu, eşi, kardeşi, dostu, sırdaşı olan kadınlarımız için. Alara için, Özgecan için, Şule için, Pınar için, Emine için, Münevver için, Ceren için. Hiç tanımasak da aynı rüzgârda çamaşırlarımızı kuruttuğumuz KADINLARIMIZ için.

     8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun!

    1.Aretha Franklin- Respect:

    2. Bahadır Tatlıöz feat. Bulutsuzluk Özlemi & Gökhan Türkmen & Kubat & Mehmet Erdem & Pi & Tepki- Kına:

    3. Beyoncé- Run The World:

    4. Deniz Tekin- Susamam/ Kadın:

    5. Janet Jackson- Nasty:

    6. Joan Baez- Diamonds and Rust:

    7. Karsu& Çağrı Sinci- Ben Yanındayım:

    8. Lady GaGa- Born This Way:

    9. M.I.A- Paper Planes:

    10. Model- Sarı Kurdeleler:

    11. Nahide Babashlı- Benim Hikayem:

    12. Nil Karaibrahimgil- Çocuk DaYaparım Kariyer De:

    13. Nina Simone- Sinnerman:

    14. Patti Smith- Because The Night:

    15. Sertab Erener- Kız Leyla:

    16. Sezen Aksu- Ünzile:

    17. Sıla- Kadının Adı Yok:

    18. Şebnem Ferah- Birileri Var:

    19. The Runaways- Cherry Bomb:

    20. Tori Amos- Bouncing Off Clouds:

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.