Beş Gezgin Ruh : İlham Veren Türk Gezgin Kadınlar

Beş Gezgin Ruh : İlham Veren Türk Gezgin Kadınlar
  • 7
    0
    0
    5
  • Dünya değişiyor ve her alanda ilham veren kadınların sayısı artıyor. Sanat, bilim, spor demeden kadınlarımız başarılarını bir bir dünyanın önünde sergiliyorlar. Yılmıyorlar, engellere karşı her daim dik duruyor ve mücadelelerini bırakmıyorlar. Bizlere ilam veriyor, yol gösteriyorlar.

    Bugün, Türkiye'nin gezgin kadınlarından beşini sizlerle paylaşacağım.  

    1- Gezgin Deniz Kızı, Deniz Dağaşan 

    Seyahatin yaşa bakmadığını bizlere kanıtlayan Deniz Dağaşan, şu an 66 yaşında. Emekli maaşıyla dünyanın dört bir yanını dolaşmış, 87 ülkeyi ziyaret etmiş. Bu ziyaretlerinden kalan fotoğrafları bizimle paylaşan Deniz Dağaşan, enerjisiyle ve dik duruşuyla her genç kadına ilham oluyor. 

    IG: https://www.instagram.com/gezgindenizkizi/

     2. Dört Yıllık Dünya Turu, Yağmur Arat

    29 yaşında bir gezgin olan Yağmur Arat, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ni bitirdikten sonra Avrupa turuna çıkmış ve bu geziden sonra tüm hayatını değiştirecek bir karar almış. Aldığı bu kararla birlikte kendi evindeki tüm eşyaları satıp evini kapatarak dünya turuna çıkmış. Bu tura Japonya’dan başlayan Yağmur Arat, o gün bugündür dünyanın her yerini geziyor.  4 yıl boyunca aralık vermeden dünya turuna devam etti. Şu günlerde koronavirüs dolayısıyla İstanbul’a geri dönen Arat, burada da boş durmayıp dünya turunda yaşadığı anıları kitaplaştırdı. Youtube ve Instagram’da da kendi hesabından gezginlere tavsiyelerde bulunan ve anılarını paylaşan bu özgür ruhlu kadın hepimiz için bir ilham kaynağı.

    IG: https://www.instagram.com/yagmur_aratt/

    3. Gezgin Kadınlar, Cemre Nur Meleke

    Gezgin Kadınlar platformunu “Türkiye’de gezgin kadınlar var” sloganı ile kuran Cemre Nur Meleke, ilham kaynağı gezgin kadınlarımızdan biri.

     2015 yılından beri yurt içi ve yurt dışı geziler, kamplar, atölyeler ve buluşmalar düzenleyen kız kardeşlik platformu olan Gezgin Kadınlar, şu an kocaman bir aile ve bu aile büyümeye devam ediyor. 

    IG: https://www.instagram.com/p/BkQrKzeB8QO/,

    4. Hareket Amiri, Dicle Doğan

    Yürüyerek seyahat eden Koreograf, Performans Sanatçısı, Eğitmen, Aktif Yaşam Elçisi olarak karşımıza çıkan Dicle Doğan, her türlü zorluğa adapte olmak konusunda bizlere ilham oluyor. Sırtına aldığı çantasıyla dünyanın farklı çoğraflarında yürüyen Dicle, yürüyerek seyahat etmeye başlayan kadın sayısında müthiş bir artış olduğunu bizlere mutlulukla duyurmuştu. 

    IG: https://www.instagram.com/hareketamiri/

    5. Tatlı Gezgin, Gülçin Söğüt

    Bugün sizlere tanıtacağımız beşinci ve son isim olan Gülçin Söğüt, önce sırt çantası ile sonra da motosikleti ile dünyayı karış karış gezmiş. Kendisi de kurumsal hayatı bırakarak yollara düşen kadınlarımızdan biri. Gezgin olmasının yanı sıra kendisi bir savaşçı. Geçtiğimiz yıllarda yakalandığı meme kanserisi yenerek bu konuda bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Güçlü duruşu, enerji ve güzel gülüşüyle Gülçin Söğüt, bizlere ilham olmaya devam ediyor.

    IG: https://www.instagram.com/tatligezgin/

    Gördüğünüz üzere bu beş kadın, bu beş farklı yaşam attıkları ilk adımlarla şu an bulundukları yerdeler. Güçlüler, mücadelelerine devam ediyorlar ve kadınların da gezgin olabileceğini duyuruyorlar. Onlar gibi olabiliriz, onları örnek alarak yollara düşebilir ve mücadelelerimize devam edebiliriz. Unutmayın, kadınlar her şeyi yapabilir. Hayallerinizi size engel olanlardan ötürü bırakmayın, hayallerinizi anlatmaktan ve onları yaşamaktan korkmayın. Her şey ilk adımla başlar, o ilk adımı atmak sizin elinizde. 

    Sizlere tanıttığım beş güçlü kadın, dünyayı sehayatleriyle toz duman etmeye devam edecekler. Bilim, sanat vs. demeden her alanda bizlere örnek olan bütün kadınlarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Dünyayı güzelleştiren, karşısına çıkarılan engellere rağmen her zaman dik duran ve mücadeleyi hiç bırakmayan bütün kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

    Öne Çıkarılan Görsel Kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.