Dersu'nun Çıkış Albümü Dijital Platformlardaki Yerini Aldı

Dersu'nun Çıkış Albümü Dijital Platformlardaki Yerini Aldı
  • 0
    0
    0
    0
  • Dersu, Bildiğin Gibi Değil grubundan Dersu Doğan’ın temellerini Ankara’da attığı; minimalist piyano ve etnik müziğin elektronik müzikle harmanlanmasını hedefleyerek başladığı bir yolculuk ya da kendi deyimiyle bir müzik arayışı. 

    19 Mart’ta yayımlanan ve 7 şarkıdan oluşan Loopland, bizlere duymaya pek de alışık olmadığımız bir elektronik müzik deneyimi sunuyor. Elektronik temeller üzerine yer yer Anadolu esintilerini hissettiğimiz, yer yer gitar, piyano ve senfonik elementleri duyabildiğimiz eklektik bir sound’a sahip. Benzer döngülerin içerisinde bulunduğumuz hayatlarımızdan esinlenen bu albümde Dersu, dünyanın da bir 'loopland' olduğuna ve döngülerin kaçınılmazlığına değiniyor. 

    Elektronik müziğin farklı alt türlerinden beslendiği şarkıları bir arada sunan Dersu, Loopland’de bunu enstrüman çeşitliliğiyle de hissettiriyor. Halihazırda yayınlanmış olan Nephes, Darker ve Disconnection’dan da sinyallerini aldığımız albüm; ilk defa dinleyeceğimiz parçalar Crystalline, Seismic, Night Safe ve Reverse’ün de eklenmesiyle son halini aldı.

    Kolektif bir çalışmanın ürünü olan Loopland’in aranje ve kayıtlarında Yiğit Uçkan da yer alıyor. Aynı zamanda albümün çıkış teklisi olan Nephes’in klibinde yönetmenliği üstlenen Alper Akdağ, albümün sanat yönetmeni olarak da karşımıza çıkıyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.