Yeni gelen filmleri beyaz perdede değil, bilgisayar ekranlarında izlemeye alıştığımız son bir yılda dijital yayın platformlarının yarışı büyük bir önem kazandı. Bu yarışın devamı olarak da önümüzdeki nisan ayı, hem uzun süredir beklenen büyük bütçeli yapımlarla hem de yakın tarihte duyurulmasına rağmen seyircide merak uyandıran projelerle dolu olacak. Nisan ayında izleyiciyle buluşacak en dikkat çekici 21 yapımı 11 farklı kategoride listeledim. Daha önceden seyirciyle buluşmuş yapımlara değil, genellikle yasal olarak genel izleyici ile ilk kez buluşacak yapımlara yer vermeye çalıştım. Keyifli okumalar!

 

1. Aksiyon Filmleri

Mortal Kombat - 23 Nisan - HBO Max

1995’teki hayal kırıklığı yaratan uyarlamasından sonra bu sefer James Wan yapımcılığında yeniden beyaz perdede şansını deneyecek olan efsanevi video oyunu uyarlaması, dünyayı Outworld’den gelen düşmanlardan korumak için “Mortal Kombat” isimli bir turnuvaya katılan MMA dövüşçüsü Cole Young’ı odak noktasına alacak.

Tom Clancy's Without Remorse - 30 Nisan - Prime Video

Karısının intikamını almak üzere harekete geçen bir özel kuvvetler askerinin kendisini çok daha büyük bir komplonun içinde bulmasının anlatıldığı filmde, başroldeki John Kelly karakterine son dönemin yükselen yıldızlarından Michael B. Jordan hayat veriyor.

 

2. Bilim Kurgu - Korku Dizileri

Made for Love - 1 Nisan - HBO Max

Sosyopat bir teknoloji milyarderi ile olan 10 yıllık evliliğinden kaçan Hazel Green, kocasının beynine duygu ve düşüncelerini takip ettiği bir çip yerleştirdiğini fark eder.

Them - 9 Nisan - Prime Video

1950’ler Los Angeles’ında tamamen beyazların yaşadığı bir mahalleye yerleşen siyahi Emory ailesi, hem Amerika’nın korkunç gerçekliğiyle hem de şeytani güçlerle mücadele etmek zorundadır.

 

3. Komedi - Macera Filmleri

Thunder Force - 9 Nisan - Netflix

Özel güçler kazanmış iki çocukluk arkadaşı, şehri yaygın ve sıradanlaşmış kötü adamlardan korumaya çalışır.

Love and Monsters - 14 Nisan - Netflix

İnsanların 'Canavar Kıyameti' yüzünden yedi senedir yerin altında yaşadığı post-apokaliptik bir dünyada hayatta kalma yetenekleri çok iyi olmayan Joel, yeryüzüne çıkarak eski kız arkadaşına ulaşmaya çalışır.

 

4. Fantastik Gençlik Dizileri

The Nevers - 11 Nisan - HBO Max

Doğaüstü güçler kazanan, çoğunluğu kadın bir grup insanın Viktorya dönemi Londra’sında kendilerini ortadan kaldırmak isteyen güçlerle olan epik mücadelesini izleyeceğiz.

Shadow and Bone - 23 Nisan - Netflix

Çok satan genç yetişkin kitap serisinden uyarlanan Gölge ve Kemik,  yetim harita yapımcısı Alina Starkov’un karanlık güçlerle olan mücadelesini anlatıyor.

 

5. Drama - Gerilim Filmleri

Concrete Cowboy - 2 Nisan - Netflix

Yıllar sonra babasının yanına dönen bir genç, babasının ‘western’ hayatına uyum sağlamak zorundadır.

Stowaway - 22 Nisan - Netflix

Mars’a göreve giden uzay aracındaki bir kaçak yolcu, birçok istenmeyen olaya yol açacaktır.

 

6. Devam Eden Diziler

The Handmaid’s Tale: 4. Sezon - 29 Nisan - BluTV

2017’de ilk sezonuyla beraber popüler kültürde ve ana akım medyada büyük ses getiren distopik dizi, bir buçuk yıllık bir aradan sonra ekranlara geri dönüyor.

 

7. İstanbul Film Festivali Nisan Ayı Gösterimleri

Possessor - 4 Nisan

Korku ve bilim kurgu sinemasının unutulmaz yönetmenlerinden David Cronenberg’ün oğlu Brandon Cronenberg’ün yönetmen koltuğuna geçtiği ve babasının filmografisinden büyük izler taşıyan bu yapımda, insanların beyinlerine yerleştirilen bir implant sayesinde bedenlerinin ele geçirilebildiği ve böylece ortada kanıt bırakmayacak suikastların gerçekleştiği bir gelecekte kendi karakterini kaybetmeye yüz tutmuş bir suikastçının hikayesini izleyeceğiz.

El Agente Topo (The Mole Agent) - 24 Nisan

Bu sene Akademi Ödülleri’nde En İyi Belgesel kategorisinden yarışacak olan The Mole Agent, Şili’deki bir özel dedektifin soruşturma için huzurevine köstebek olarak girecek birini işe almasını konu ediniyor.

 

8. MUBI Nisan Programı

Sheytan vojud nadarad (There Is No Evil) - 18 Nisan - MUBI

Geçen seneki Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Altın Ayı kazanan film, despotik bir rejimin altında bireysel özgürlüğü sorgulayacağımız dört farklı hikaye anlatacak.

Brazil - 22 Nisan - MUBI

Terry Gilliam’ın filmografisindeki en önemli filmlerden biri olan Brazil, hayallerindeki kadınının peşinden koşarken kendini büyük bir tehlikenin içinde bulan bir bürokratı anlatıyor.

 

9. Yerli Filmler

Nuh Tepesi - 2 Nisan - Netflix

Vasiyeti üzerine babasını köydeki yarım asırlık Nuh Ağacı’nın dibine gömmek isteyen Ömer’in köylülerle çatışmasının anlatıldığı filmin yönetmen koltuğunda Cenk Ertürk, başrollerinde ise Ali Atay ve Haluk Bilginer var. Film, 53. SİYAD Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu ve En İyi Sinematografi ödüllerini aldı.

Nasipse Adayız - 23 Nisan - Netflix

53. SİYAD Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini alan film, İstanbul'da bir ilçenin belediye başkanlığına aday olmaya çalışan Doktor Kemal’in yaşadığı trajikomik olayları anlatıyor. Filmin yönetmen, senarist ve başrol koltuklarında Ercan Kesal var.

 

10. Yerli Diziler

Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı - 22 Nisan - BluTV

Çağan Irmak’ın yönettiği ve başrollerinde Çağatay Ulusoy, Afra Saraçoğlu, Selin Şekerci’nin yer aldığı dizi, 1960’larda sinema altın çağını yaşarken hayatta kalmaya çalışan bir film yapımcısının yaşadıklarını anlatacak.

Fatma - 27 Nisan - Netflix

Kocası hapisten çıktıktan sonra tekrar ortadan kaybolan Fatma, kocasını ararken kimsenin kendisinden şüphelenmediği bir temizlikçi-katile dönüşür. Henüz fragman yayınlanmayan dizide Fatma karakterini Burcu Biricik canlandırıyor.

 

11. Ödül Törenleri

2021 Fangoria Chainsaw Awards - 18 Nisan - Shudder

Korku filmlerine En İyi Film, En İyi Dizi, En İyi Öldürme Sahnesi gibi çeşitli dallarda ödüllerin verildiği Fangoria Chainsaw Awards’ı bu sene David Dastmalchian sunacak.

93. Akademi Ödülleri - 25 Nisan

Son yıllarda beIN Connect üzerinden canlı olarak yayınlanan ve bu yıl 93.’sü düzenlenecek Akademi Ödülleri’nin bu sene nerede yayınlanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.