Yatak Odanızın Ruhuna Ruh Katacak Bilindik Dekoratif Tavsiyeler

Yatak Odanızın Ruhuna Ruh Katacak Bilindik Dekoratif Tavsiyeler
  • 6
    0
    0
    0
  • Pandemi başladığından beri bir çoğumuz evlerimizde daha fazla vakit geçirmeye başladık. Son dönemlerde birkaçımız evinden nefret edenler (sürekli dışarıda olanlar) ve birkaçımız da evine daha çok bağlanan şeklinde iki farklı gruba ayrıldık neredeyse. Ama ben bugün bütün dekorasyon sevenler için çok yeni olmayan fakat aklımızın köşesindekileri gün yüzüne tekrardan çıkartmak için birkaç tatlı dekoratif fikirle karşınızdayım. E hazırsanız yatak odamızın ruhuna biraz daha ruh katmaya başlayalım!

    Baştan söylediğim gibi Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Yapacağımız şeyler genelde dönüştürme ve bizi odamızda olduğumuz zaman biraz daha rahatlatmaya yardımcı olacak şeyler. Hangi sayfaya bakarsanız bakın en lüks mobilyaların olduğu sayfalarda bile önerilerin bir şeyi değiştirmekten geçtiğini göreceksiniz. Bunlardan en basiti ise odalarımızda dolaplarımızın kulplarını değiştirmek. Bu benim çok sık yaptığım bir şey değil fakat odamızın içinde en büyük eşyaya bu kadar küçük bir değişiklik yapmak bize ne katar derseniz. Bence bi deneyelim sonra konuşalım. Son dönemlerde modern dolaplara biraz daha ‘country’ tarzı kulplar takılıp kombin yapılıyor. Tabi ki siz bunun tam tersi olanını da tamamen zevkinize göre olanı da seçmekte özgürsünüz.

    Kulpları kendi istediğimiz şekilde değiştirdik. Değiştirdik ama hala bir şeyler eksikse biraz boyama zamanı olabilir mi? Eski eşyaları değerlendirmenin en güzel yanı onları tekrardan boyamak olabilir ki ben bu yöntemi kulp değiştirmekten daha çok yapıyorum. Üstelik artık bir şeyleri boyamak eskisi kadar zor ve sıkıcı değil. Önceden bir şeyleri zımparalamak ve onu piyasadaki diğer sıkıcı renklerle boyamak zorunda kalıyorduk. Artık öyle mi? Her renk ve her yüzeyde tutunabilen bir sürü boya var. Önemli olan kendi zevkinize göre birini seçmeniz. Bu konuda size Rich ve Cadence markalarının ‘multisurface’ ve ‘chalked’ boyaları çok yardımcı olacaktır. Odanızda renk istiyorsanız ahşap komodini, sehpayı ya da hayır ben daha büyük bir değişim istiyorum derseniz dolabınızı (hatta belki oda kapınızı) boyayabilirsiniz. İşin içine girdikten sonra birbirinden güzel renk kombinasyonlarını içeren bir sürü ev eşyasının boyandığını siz de görebilirsiniz. 

    Sıkıcı komodini ve sehpayı istediğimiz renge boyadık ama canımız hala değişiklik istiyor ve henüz o huzura ulaşamadıysak diğer bir kendin yap projesi ile devam ediyorum. Elimizdeki mumları boyamak. Evet yanlış okumadığınız mumları boyamak. Bu sefer huzuru yakalamak için mum yakmıyoruz boyuyoruz. Boyuyoruz ki gözümüze güzel gelen her şey bize de iyi gelsin. Önemli olan yine rengarenk akrilik boyalar ve tabi ki birazcık da sulu boya fırçası ile hayal gücü. Size bu konuda Art Deco markasının birbirinden güzel akrilik boyaları oldukça yardımcı olacaktır ve tabi ki biraz da Pinterest (instagram ilahımı için küçük bir tık). 

    Her şeyi boyadık ettik geriye de çok boyanacak bir şey kalmadı fakat dekorasyon fikri olarak hala huzuru yakalama peşinde olduğumuz için, alacağımız aynalar ve tablolar bize yardımcı olacak. Yabancı dekorasyon sayfalarında da gördüğüme göre aynaların şekilleri ve yerleştirme şekli bile odanın içerisindeki dengenin değişmesine yardımcı oluyormuş. Aynalar ne kadar yardımcı olur bilemem fakat tablolarla odaya ruh katmak Sümerliler döneminden beri en çok kullanılan yöntemlerden biri olduğu kesin. Poster sayfalarında en beğendiğim sayfa Artish Designs’ın sayfası olabilir. Ressamların en güzel eserlerini ya da motto içeren pek çok tabloyu istediğiniz boyutta temin edebilir ve yine gözünüzün görebileceği bir yere asarak kendinizi iyi hissedebilirsiniz?

    Son olarak yine ilham olması için gezindiğim sayfada hoşuma giden ve 2 dekorasyon detayını da sizinle paylaşıp bütün bahsettiğim fikirleri uygulamaya gitmeden önce hemen size de aktarıyorum. İlki tabi ki kitaplar. Kitaplar hangi odada olursa olsun her yeri güzelleştiren nadir detaylardan sadece biri. Odanızın bir köşesini ya da kullandığınız komodinin, sehpanın üzerini hem değerlendirmek hem de son dönemlerde elinizden düşürmediğiniz kitapları görmek belki havanızı değiştirir. Diğer bir dekoratif öneri ise gerçekten okuduğum zaman verdiğim tepki ‘abartmayın’ olmuştu ama insan düşündükçe mantıklı bir hal almaya başlıyor. O da tabi ki pelüş halı,kilim (travel (espri)) ne olursa yatağımızın iki yanına sermek. Sabah uyandığınız zaman yumuşak bir şeyin üzerine basarak güne başlamak size iyi gelecektir diye tavsiyede bulunulmuş. 

    Düşündükçe mantıklı geliyor demiştim. Şimdi nerede yumuşak ve tüylü halı, kilim varsa hemen araştırmasına giriyorum. Beğendiniz ve sevdiğiniz dekoratif fikirler varsa eğer yorum olarak belirtin! Hepimize güzel fikirleriniz ilham olsun! 

    7 Elegant Ways To Transform Your Bedroom This Spring


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.