Oturduğunuz Yerden Ziyaret Edebileceğiniz Yurt Dışındaki 5 Müze - Bölüm 2

Oturduğunuz Yerden Ziyaret Edebileceğiniz Yurt Dışındaki 5 Müze - Bölüm 2
  • 2
    0
    2
    0
  • Önceki bir yazımda, pandemi sürecinde, istediğiniz yerden ziyaret edebileceğiniz yurt dışındaki 5 müzeden bahsetmiştim. Bu kısımda da yine yurt dışında bulunan başka 5 müzeden bahsedeceğim.

    1) Uffizi Galerisi - Floransa

    Adı, İtalyanca "Ofisler" anlamına gelen Uffizi müzesi, Floransa'daki bir saraydır, aynı zamanda dünyanın en eski ve en ünlü sanat müzelerinden biri olma özelliği taşır.

    Ünlü Medici ailesinin sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapan müze, Leonardo da Vinci, Caravaggio, Raffaello, Michelangelo, Botticelli gibi ünlü sanatçıların eserlerini bünyesinde barındırmaktadır. Ziyaret etmek için buraya  tıklayabilirsiniz.

    2) Rijksmuseum Amsterdam

    Hollanda'nın en büyük sanat tarihi kütüphanesini bünyesinde barındıran ve ulusal müze olma özelliği taşıyan müze, Hollanda Altın Çağına ait geniş sanat koleksiyonu ve Asya Sanatı koleksiyonlarına sahiptir. Rembrandt ve Frans Hals gibi Hollanda'nın önde gelen sanatçıların eserlerinin bulunduğu müzeyi ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

    3)Ulusal Antropoloji Müzesi - Meksika

    23 sergi odasının tek bir çatıyla üzeri örtülen müze, ilginç mimari yapısıyla da dikkat çekiyor. İçinde Aztek Takvimi (Güneş Taşı diye de bilinen), Aztek Xochipilli heykelciği, Maya medeniyetine ait eserler gibi İspanyol kültürü öncesindeki medeniyetlerin tarihi ve arkeolojisine ışık tutmak amaçlı 1964'te açılan bir müze. Meksika'da var olan farklı medeniyetlere ait kültür miraslarını, farklı salonlarda; fakat çatının tek bir sütunda merkeze oturtulmasıyla, kültür ve eserlerini aynı çatı altında birleştirmeyi sembolize etmişlerdir. Müzeyle ilgili daha detaylı bilgi edinmek isterseniz, gitmiş ve yerinde ziyaret etmiş biri olan Emel Fıratlı'nın inceleme yazısına da buradan göz atabilirsiniz. Ayrıca bakınız 

    4) Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi - Seul

    1969'da Kore'nin modern ve çağdaş sanatını ve farklı zaman dilimlerinin uluslararası sanatını bünyesinde bulunduran tek ulusal sanat müzesi olarak kurulmuştur. Koreli pek çok ünlü sanatçının 7 bine yakın eseri sergilenen müze, geçtiğimiz yıllarda Pablo Picasso gibi ünlü ressamlarında bazı eserlerine ev sahipliği yaptı. Ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

    Kaynak: Ayrıca bakınız

    5) Chicago Sanat Enstitüsü - Chicago

    İzlenimci (Empresyonizm), Art İzlenimci (Post-Empresyonizm) ve Amerikan sanatçılarının yaklaşık 260 bin eserini bünyesinde barındıran müze, Metropolitan Sanat Müzesinden sonra, dünyanın en büyük 2. güzel sanatlar müzesidir. Claude Monet, Paul Cezzanne, Renoir, Van Gogh gibi ünlü sanatçıların yanında Rembrandt, Eduart Manet, Grant Wood (En ünlü eserini incelemek için bakınız), Gustave Caillebotte gibi önemli sanatçıların eserlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

    Keyifli pazarlar dilerim. 


    Yorumlar (2)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.