Tüm Detaylarıyla, Resident Evil : Village

Tüm Detaylarıyla, Resident Evil : Village
  • 1
    0
    0
    0
  • Dikkat ! Bu oyunun incelemesi spoiler içeriklidir ! 

    Resident Evil serisi bilinenin üzerine; karanlık ve bolca gerilim dolu temadan esinlenmektedir. 7 Mayıs'ta piyasaya sürülecek olan son oyunda, hikaye kış mevsiminin çetinliğini ardından; korkunun verdiği endişe dolu hissi gözler önüne seriyor. Yapımcılar klasik serinin aksine; bu defa oyunculara oyunu oynamadan demoları öne sürerek, bunu hissettirme gayesindedir. Bu oyun, yedinci oyunun hikayesinin sonu ve sonucu olarak karşımıza çıkıyor olacak.Bilinenin üzerine yedinci oyunda, Ethan ya eşi Mia'yı ya da Zoe'yi seçmek zorunda kalacağı hayati bir karar eşiğindeydi ve her iki seçiminde getirdiği sonuçlar vardı.Bu sefer; seçimler köyü işaret etmekte çünkü,oyunda süpriz bir baş kahraman daha mevcut. Bu oyunla birlikte; klasik seride mevcut olan envanter yönetimi ve bulmaca çözme özellikleri geri gelecek. Resident Evil Village ve Resident Evil 4 arasında ciddi bağlantılarda mevcut. Resident Evil 7’nin sonunda Ethan’ı kurtaran kişi olmasına rağmen Chris, Village fragmanında Mia’yı çekiyor ve Resident Evil'ın kilit karakteri olan Chris Redfield; bir tür kötücül dönüş yapmakta olup, yeni yenilenmiş bir Umbrella Corporation için çalıştığını ve yeni rolünün göründüğünden daha kötü olabileceğini görüyoruz.Daha da gizemli olan kısmı; ilk tanıtım fragmanının son kısmında Chris Redfield acımasızca,birisini kurşun yağmuruna tutuyor ve Ethan feryatlar içinde "Neden?" diye haykırıyor olması.

    Bu oyun yedinci oyundan birkaç ay sonrasını konu almaktadır. Ethan Winters ve Mia Winters mutlu mesut hayatlarına devam ederken, kızları Rosemary kaçırılmıştır. Hayatını kızını bulmaya adayan Ethan, kendisini garip ve yabancıların bir arada olduğu köyde bulur. Birazcık vakit geçirdikten sonra; yaşlı bir kadınla karşılaşır ve karşılaştığında ona "Buralarda olmamalısın, çünkü burası güvenli değil." söylemlerinde bulunarak, onun aklında soru işaretleri olmasına sebebiyet veriyor. Yaşlı kadın,onu gördükten sonra "O sen misin, kızın babası?" şeklinde soruyor. Ethan'ın yaşlı kadının Rose'u kastettiğini anlayınca korku dolu heyecana kapılarak "O'nu mu kastediyorsun? Burada mı?" diye sormaya başlıyor. Aralarında geçen konuşmadan sonra Ethan; kızının köyde olabileceğine dair yoluna devam eder. Dimitrescu Kalesi'nden içeriye girmek için bulması gereken nesneleri bulduktan sonra; yolunu kan ve ölümden başka bir şeyden ibaret olmayan kaleye doğru çizer. Kalede kendisini bekleyen süprizler olacaktır.

    Son oyun klasik zombilerden ziyade bünyesine, vampirler ve kurt adamlara da yer veriyor olacak. Ek olarak, oyuncular silahlarını veya fiziksel yeteneklerini geliştiren yetenekler edinebiliyor.Her iki demoda da oyuncu; hangi yeteneğini geliştirmek istiyorsa, elindeki malzemelerle bir yol izleyerek geliştirebiliyor. Dimitrescu Kalesi'nde varolan altın varaklı ve Orta Çağ hissiyatı veren detaylarda dikkat çekmekte. Maiden ve Ethan demolarında, oyuna adımınızı attığınız andan itibaren bunu hissediyorsunuz. Gördüğünüz her sahne, 4K ve HDR ile çok detayı ve gerçekçi görünüyor. Maiden adlı karakterin demosunda Capcom bizlere yeni nesil görsellik çarpıcı şekilde ortaya konuluyor. Resident Evil Village oyunundaki en büyük isimlerden biri Alcina Dimitrescu. Kendisinin sadece ismi değil, bedeni de oldukça büyük; Alcina Dimitrescu, kalesinden kaçmaya çalışan bakir ve bakirelerin kanıyla beslenen,dev bir vampir. Maiden diye geçen karakterin olduğu demoda bu bilgiyle karşılaşıyoruz. Zaten en sonunda karakter diğer kaçmaya çalışanlar gibi Alcina Dimitrescu tarafından yakalanıp, ölüyor. Bu dev vampir, koskoca kalede tek başına yaşamıyor nihayetinde. Cadı kızları ile beraber vahşet dolu yaşam sürmektedir. Demoda görüldüğü kadarıyla Alcina'nın üç kızı mevcut. Remake 3 ve Remake 2'nin demolarında varolan yoğun aksiyon ve gerilim yerine, son derece gizemli ve ürkütücü tema havasıyla birlikte, insanların kafalarında demo sonrası soru işareti oluşturan bir konuyla karşı karşıyasınız. Maiden demosu; üç bölümden oluşmaktadır. Zindan,Mahzen ve Kale.

     

     

    Oyun, Haziran 2020'deki PlayStation 5 tanıtım etkinliğinde duyuruldu ve Windows, PlayStation 5 ve Xbox Series X için 7 Mayıs 2021'de piyasaya sürülecek. Demolarla beraber duyurulan Mercenaries oyun modu klasik Resident Evil serilerinde olan ve Resident Evil 5 oyunu için piyasaya sürüldüğünde büyük bir beğeni toplamıştı.Remake 2 ve Remake 3'te olmayan bu özellik yoğun istek üzerine geri gelecek. Bölgeleri en kısa sürede bitirmeye çalışacağımız bu oyun modunda upgrade sistemine de yer verilecek. Mercenaries modunda ayrıca oynadığımız karakterimizin bazı özellikleri de bulunacak ve topladığımız puanlar ile bu özelliklerin kilidini açacağız.

    Demolarla beraber gelen dördüncü fragmanı izlemek için linke tıklayınız.

    ">

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.