Genç Yetenek: Ahsen Ve Resim Tutkusu

Genç Yetenek: Ahsen Ve Resim Tutkusu
  • 5
    0
    0
    0
  • Kısaca Ahsen Eroğlu

    Son zamanlarda Menajerimi Ara dizisi ile yıldızı parlayan Ahsen Eroğlu, ilk defa Modern Habil Kabil dizisinde ekranlardaki yerini almıştır. 1994 yılında doğan Ahsen Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunudur; oyunculuk eğitimini ise Sahne 3MOTA'da tamamlamıştır. Pozitif enerjisi, doğal tavırları, çevresine yaydığı neşe ve oyunculuk yeteneği ile tanınan Ahsen Eroğlu hayranlarının kalbinde büyük bir yer edinmiştir. Tüm bunların yanı sıra en az oyunculuk kadar resme de büyük bir tutku ile bağlıdır. Covid-19 pandemisiyle birlikte hepimizin evlere kapandığı karantina döneminde o da kendini resme vermiş ve çizimini geliştirmeye başlamıştı. Instagram hesabında yaptığı çalışmaları paylaşıyordu. Daha sonra ise sadece eserlerine yönelik @ahsenerogluart hesabını açmıştır. 

     

     

    Elele Dergisi'nin Kasım 2020'de yaptığı röportajında, karantina dönemi resimlerine yönelik sorulan bir soruya şu cevabı vermiştir: 

    Karantina günlerinde, herkes boş vaktini nasıl harcayacağına dair türlü türlü kişisel gelişim yöntemlerine başvururken; siz bol bol resim yaptınız. Adeta kendinize ait bir oyun alanı yarattınız... Bu, bir anda olacak bir özellik olmasa gerek. Çocukluğunuzda, kendinize ait o hayal dünyasında neler oluyordu? Hayalperest bir çocuk muydunuz?

    Herkes gibi benim de zorlandığım anlar oldu; ancak hep söylüyorum bu boş zamanı kendimi çizim alanında geliştirmek için kullanmak, adeta bir terapi etkisi yarattı. Çizim benim için bir oyun alanı olmanın çok ötesinde, oyunculukla aynı yerde duran bir tutku. Kendimi bildim bileli çiziyorum, ilk anılarımdan biri annemin bana aldığı sulu boyaları heyecanla denememdi. Ana okulunda haftada 15 dakika bilgisayarda çizim dersimiz olurdu, bütün hafta o dersi beklerdim. İnanmayacaksınız ama çok uslu bir çocukmuşum! Hayallerini kendine saklayan, en fazla kağıt üzerine çizerek anlatmaya çalışan kendi halinde bir çocuk… Şimdi bile elime bir fırça verin, aklımda türlü fikirlerle saatlerce sesim bile çıkmaz, sadece çizerim. Dışarıda bu kadar enerjik olmamın nedeni, bu enerjiyi boşaltma ihtiyacım sanırım.

     

    Karantinada Yayınladığı Bazı Dijital Çizimleri

     

       

     

       

     

       

     

    Kendini Daha Fazla Geliştirmek İstiyor

    Resme kendini adayan genç sanatçı resimde gelişmeye devam etmekte. Öyle ki her fırsatta en büyük hayalinin kendi sergisini açmak olduğunu belirtiyor.

    InStyle dergisine verdiği röportajında yer alan yine resme yönelik sorulardan birine olan cevabından da her geçen gün gelişiminin devam ettiğini anlamaktayız:

    Sanatın birçok koluna ilginiz var. Özellikle resim tutkunuz çok ön planda. Yıllar içinde nasıl bir tarza evrildiniz?

    Sadece yıllar içinde olsa iyi, tarzım her geçen dakika evriliyor. Yakın zamanda teknoloji ve yapay zeka gibi konuları takip eder oldum, özellikle resim sanatının gelecekte nereye evrilebileceğiyle ilgili büyük merak içindeyim. Bu nedenle de aslında günümüzde yaşayan ve üreten ressamlarla çok fazla haşır neşir olmaya başladım. Sosyal medyada geçirdiğim zamanın yüzde 90'ı sanat hesaplarını, yeni tabloları ve teknikleri keşfetmekle geçiyor. Her incelediğim eser gözümü biraz daha geliştiriyor ve henüz oturmamış olsa da gelecekteki tarzımı biraz daha şekillendiriyor. Son zamanlarda ise beni takip edenlerin artık sıkılmış bile olabileceği deneysel çalışmalar yapıyorum. Evde çok bulunamadığımdan kağıt veya tuvale çizmeyi özlesem de daha çok tablet üzerinde dijital çizimler üretiyorum. Ayaklar ve eller, mood'ları yansıtan uzuvlar, deforme olmuş bedenler, aykırı renkler ve Matisse'in tarzına yakın çalışmalar bu ara parmaklarımın arasından geçiyor.

     

     

    En Büyük Hedefi : Royal Art Academy!

    Oyunculuk alanında kendini geliştirmenin yanı sıra kendi eserlerinden sergi açmak ve iyi bir portfolyo sunarak Royal Art Academy'de yüksek lisans yapmak istiyor; tabii resim üzerine...

     

     

     

     

    Yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen gerçek yaşantısında rol yapmayan, kendi gibi olan samimi oyuncumuz Ahsen Eroğlu, içinden geldiği gibi yaşıyor ve içinden geleni çizmeye devam ediyor! 

     

     

    Ayrıca bizlere sanatıyla anlamlı mesajlar vermektedir. Sosyal sorumluluk bilincinin yüksek olduğunu çizdiği duyarlı resimlerden anlayabiliyoruz.

     

       

    Tavşan Ralph.

     

     

    Elif Bebek, İzmir Depremi 2020.

     

    Genç sanatçı sevdiklerini resmetmeyi de çok seviyor.

       

     

    Daha fazlası için Ahsen Eroğlu'nun açtığı instagram hesabını takip edebilirsiniz: @ahsenerogluart

    Şimdilik yazılabilecekler bu kadar. Umuyoruz ki ilerleyen dönemlerde sanatçının Royal Academy maceralarını aktarabiliriz. Sevgili Ahsen'e azmini ve içtenliğini hiç kaybetmemesini diliyoruz. Yeteneklerini samimiyetiyle süslediği müddetçe başarılarının devamının geleceğinden hiç kuşkumuz yok! 

     

     

     

    Kaynak:

    www.elele.com.tr

    www.instyle.com.tr

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.