Oturduğunuz Yerden Ziyaret Edebileceğiniz Yurt Dışındaki 5 Müze - Bölüm 3

Oturduğunuz Yerden Ziyaret Edebileceğiniz Yurt Dışındaki 5 Müze - Bölüm 3
  • 1
    0
    0
    0
  • 1) British Museum - İngiltere

    1753'te kurulan British Museum; Eskiçağ yapıtları bölümü; sikkeler ve madalyalar bölümü; baskılar ve çizimler bölümü; günümüzde ayrı bir yapıda bulunan "Museum of Mankind" (İnsanlık Müzesi) adı verilen etnografi bölümü olmak üzere 4 bölümden oluşuyor. En çok ziyaretçi alan, tamamı tek bir günde gezilemeyecek kadar büyük olan ve Rosetta Taşı, Parthenon heykelleri ve Mısır mumyaları gibi dünyaca ünlü tarihi objelerin bulunduğu müzeyi ziyaret etmek için tıklayın.

    2) Orsay Müzesi - Fransa

    Bir zamanlar eski bir tren garı olan bu yapı, devrin Fransız ve İtalyan mimarlarınca bir müzeye dönüştürülmüştür. 1986 tarihinde faaliyete geçen Paris'te bulunan Orsay Müzesi devlet müzesi niteliğindedir ve bünyesinde heykeller, resimler, mobilyalar ve fotoğraflar gibi sanat eserleri barındırır. Ayrıca Monet, Cezanne, Renoir gibi önemli empresyonizm temsilcilerinin mabedi sayılan bu müzeyi ziyaret etmek için tıklayınız.

    3) Ermitaj Müzesi - Rusya

    1852'de faaliyete giren müze, Çariçe II. Katerina tarafından kurulmuştur. Leonardo da Vinci, Caravaggio, Rembrandt, Van Gogh, Monet, Cezanne gibi ünlü sanatçıların eserleri başta olmak üzere yaklaşık 3 milyon sanat eserini bünyesinde barındırmasından dolayı Guinness Rekorlar Kitabında  yer alan Ermitaj Müzesini ziyaret etmek için buraya tıklayınız.

    4) Solomon R. Guggenheim Müzesi - New York

    Frank Lloyd Wright tarafından tasarlanan müze, ünlü spiral merdivenlerinde Solomon Guggenheim'in modern sanat yapıtlarından oluşan koleksiyonunu sergiliyor. Müzenin mimarisi, zaman zaman bünyesindeki sanat eserlerinden daha çok ilgi görebiliyor. Müze mimarisi için ayrıca bkz.

     Sanal müzeyi ziyaret etmek için tıklayınız.

    Ayrıca bkz.

    5) Vasa Müzesi (Gemi Müzesi) - Stockholm

    10 Ağustos 1628 tarihindeki ilk yolculuğunda limandan ayrıldıktan hemen sonra henüz 1 deniz mili bile gitmeden su alarak batan İsveç İmparatorluğu Kalyonu, 24 Nisan 1961 tarihinde neredeyse hiç yıpranmamış olarak kurtarılmış ve su yüzeyine çıkartılmıştır. Önce geçici bir müzeye konan gemi daha sonra Stockholm’deki gemiyle aynı adla anılan Vasa Müzesine aktarılmıştır. İsveç’in en önemli turist çeken merkezlerinden birisi haline gelen müze 1961 yılından günümüze kadar 28 milyon kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

    Müze Pandemi nedeniyle ziyaretçilere kapatılmıştır. Müze hakkında daha detaylı bilgi almak için Vasa Müzesi  sitesine göz atın.

    Ayrıca;

    Vasa Müzesi Youtube Kanalı 

    Vasa Müzesi Instagram Hesabı

    Vasa Müzesi Twitter Hesabı

     

    Keyifli Pazarlar dilerim.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.