Enki Bilal Ve Bağlantısal Analizim

Enki Bilal Ve Bağlantısal Analizim
  • 0
    0
    0
    0
  • -Bir anda yastıktan zemine düşer gibi irkildim.'' dediğim insanlardan biri daha .

    Film onun çizgi romanı olan , La Foire Aux İmmortels ile yönetmenliğini de yapmıştır.  Aslında 2012 kısa bir filmin devamı niteliğinde sanmıştım, halbuki başkaları tarafından eklenti olarak videoya sonradan eklenilmişti. O sıralar o video ile ilgili araştırmalar yapıyordum sonra filme rastladım sonra Fransız biri olması aslında -Belgrad doğumludur ,  falan ardından filmin içeriğinin , Mısır etkisi , tamamen dijital ortamın olduğu , 21. yüzyıl New  York zamanları , şehrin tepesinde piramit belirmesi , Mısır Tanrıları , Horus , mavi saçlı kadın, Horus'un insanlarla etkileşime girmesi , filmde Seth'in olması monopoly oynanması , büyü gücü , üremekle alaklı detaylar , Horus üremek için beden aramaktadır , insanların üzerinde zihin kontrolü ve bedenlerine girmek gibi özellikleri vardır. 

    Film ilgi çekiciydi sonra Enki Bilal üzerine yoğunlaştım çizgi-romanlarını inceledim , çoğunlukla karanlık , gizemli güç , savaş , çatışma , siyaset , politika , devlet ve  dijital üzerineydi. 

    En iyi roman adaylığı , karikatürist olarak , resimli anlatı , kitap , film üzerine birçok ödül almıştır.

    İlgimi en çok çekenlerden biri  La Femme Piege 

    Hikaye , Alcide Nikopol ve Mısır tanrısı Horus'un hikayesine karışan mavi saçlı ve beyaz tenli bir gazeteci kadın olan Jill Bioskop'un etrafında dönüyor . Hikaye, Nikopol'ün Paris'teki bir psikiyatri hastanesine yatırılmasından iki yıl sonra devam ediyor . Nikopol , Horus'un ölümsüz bedenini içeren bir beton bloğun keşfinden sonra Baudelaire'den alıntı yapmayı bıraktı.

    Jill aynı zamanda Londra'da , Chelsea'nin banliyölerindeki Afro-Pakistian ve Zuben'Ubisch azınlık çatışmaları hakkında bir makale üzerinde çalışıyor . Senaryo Gezgini üzerinde çalışırken , bir Alpheratzish arkadaşı ve muhbir olan John'dan bir telefon alır . Bu telefon görüşmesi sırasında John, dört Afro-Pakistiani tarafından öldürülür, ancak ölmeden önce Jill'e De Morgen'deki bir makaleden bahseder . Jill, telefon kulübesine gidip John'un cesedini bulduktan sonra otel odasına geri döner ve burada John'un ilacı olan HLV'den iki kırmızı hap alır. İlaç, John'u Jill'in hafızasından siler.

    Bu arada, haber medyası beton bloğu ve Horus'un kurtuluşu hakkında haber yapıyor, ardından onu Avrupa I uzay gemisinde serbest bırakan işçilerin acımasızca öldürülmesi izledi . Bu haberi duyan Jill Bioskop'un arkadaşı ve eski gazeteci Jeff Wynatt aceleyle Jill'in kaldığı otele doğru ilerliyor. Onu derin bir komada bulur ve soğuk suyla uyandırır. Daha sonra bir restoranda akşam yemeği sırasında Jeff, Jill'den birkaç gün içinde Berlin'e gelmesi beklenen Avrupa I'in dönüşünün haberini yapmasını ister . Jeff ayrıca Jill'i Berlin'e geldiğinde ziyaret edebileceğini söylüyor ki bu duymak istemediği bir şey. O akşam otel odasında Jill, yazarın antenini kullanıyor.Jeff'i öldürmek için. Temizledikten sonra, hafızasındaki her şeyi silmek için başka bir kırmızı HLV hapı alıyor.

    Alcide Nikopol Jr. , babasının psikiyatristinden Nikopol'un iddia edilen akıl hastalığından tamamen iyileştiğini , ancak gerçeği henüz kabul etmediğini söyleyen bir rapor alır . Bununla birlikte, Nikopol'un hemşire ile haplarını öpmek için alması konusunda bir anlaşma yaparken oda gözlem kamerasını kapattığı gösterilmiştir, bu da çeşitli şekillerde yorumlanabilir.

    Jill bir hava taksisiyle Berlin'e gider ve uçuş sırasında cebinde John'un öldürülmeden önce ona bahsettiği haber makalesini bulur. Ayrıca senaristine yazdığı şeyin De Morgen'in yazı işleri ofisinde eski bir faksa yazdırıldığını öğrenir .

    Diğer Mısır tanrıları ve piramit , piramidin bir beton bloğunun eksik olduğunu keşfettiklerinde Mars'a yakın bir yerde bulunuyorlar . Tam olarak Horus'un cezası için kullanılan beton parçası.

    Jill, Berlin'deki Mauer Palast Oteli'ne gelir ve taksi şoförü Nick'e veda eder. Otelin lobisinden içeri girdiğinde Nick'in gözlerini hissediyor. Odasında akşam yemeği ısmarlar ve senaryo gezgininin notlarını gözden geçirir. Gece boyunca Nick, Jill'in yatağına gizlice girmeye çalışır ve bu da senaryo gezgininin anteniyle kırmızı bir hapla başka bir cinayetle sonuçlanır.

    Ertesi gün Jill, başka bir gazeteci olan Ivan Vabek ile tanışır ve otelin barında bir fincan kahve içerler. Ivan, her gazetecinin kariyerinde en az bir kez ilgilenmesi gerektiğini düşündüğü, Berlin'deki Yumurta Savaşı adlı bir çatışmadan bahseder . Jill'e en ön sırada yer ve akşam yemeği daveti sunuyor. Jill daveti kabul eder ve yerel bir çocuk tarafından Yumurta Savaşı'nı kendi başına izleyebileceği noktaya götürülür.

    Ertesi akşam Jill, Berlin uzay limanına girmeye çalışır, ancak herkesin erişimi engellenir. Hükümet, gerçekte Horus tarafından kontrol edilen Avrupa'nın hayatta kalan tek kişisini sorar. Horus, aldığı kazazedenin insan vücudunu terk eder ve onu sorgulayan herkesi öldürür. Ivan Vabek'i bulur ve vücudunun kontrolünü ele alır. Nikopol, telepatik kedisiyle bu olayları takip ediyor ve hastaneden çıkıp Berlin'e gitmeye hazırlanıyor. Filmin başında öldürülen Jill'in uzaylı arkadaşı John da Berlin'e seyahat ediyor.

    Ivan'la bir akşam yemeği sırasında Jill, özellikle sesinde bir şeylerin değiştiğini fark eder. Ivan'ın odasındayken, Ivan Horus'un ruhuyla savaşır ve Horus'un bedenini terk etmesine neden olur. Jill bir kez daha başka bir cesetle ve onu hafızasından silmek için her zamanki kırmızı hapla geride kaldı.

    Nikopol, Mauer Palast'ın masasına gelir ve bir oda ister. Nikopol, odaya girdikten sonra Horus'la konuşarak görünmesini ister. Horus belirir ve bir kadeh şampanya sırasında bir anlaşmayı tartışırlar.

    John, polisin onlarla birlikte gelmesini istediği Berlin tren istasyonuna geliyor. John üç polisi yere serer ve kaçar, ancak üç kez arkadan vurulur ..

    Kaynak : https://en.wikipedia.org/wiki/La_Femme_Pi%C3%A8ge

    Eserleri

    Pariste Randevu  

    32 Aralık 

    Var Olmayan Kent  

    Taş Gemi

    Unutulmuşların Gezisi  

    Kara Tarikat Tugayları

    Canavarın Uykusu

    Dört? Son Perde

    Mahluk

    Soğuk Ekvator

    Tehlikeli Kadın

    Av Partisi

    Julia ve Roem

    Havanın Rengi

    Enki Bilal, Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu’na gelir ve  “Enki Bilal İstanbul’da” adlı sergisi Türkiye’de ilk kez sergilenir . Eser kapağı Ayasofya ve karga figürü (onun vazgeçilmezi)

    Nedenini belki anlatamam ama birçok bağlantı noktasında kapağın Amber Heard'ın geçen yıl 2020 'de Ayasofya'yı ziyareti ile bağdaştırdım. Hatta abartalım biraz daha karga figürü ''The Stand '' dizisinde de meşhurdur. Nadine Cross karakteri ile kötücül karakter Randal Flagg (Flagg- harekete geçmek, göz kırpmak ) 'in etkisinde kalan yani -şeytan Cross (haç) taşıyan 
    Senaryo ve Martin Amis'in romanından uyarlanma olan London Fields filminde bir geçiş bir kesit vardır I Pet Goat kısa filminin kısa bir gösterimi çok ilginçtir ki biraz araştırınca aslında içerideki isimlerin bağlantısı da kuruluyor ya da ben kuruyorum . Kim bilir ! Enki Bilal ile de bağlantım o videonun bir kesitinden başlamıştı zaten . 
    Bir rezonansa girdiğimi hissetmek gibi zaman zaman.. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.