İtalya'nın Eurovision 2021 Temsilcisi: Måneskin

İtalya'nın Eurovision 2021 Temsilcisi: Måneskin
  • 3
    0
    4
    2
  • Maneskin 2016 yılında baş vokalist Damiano David, gitarist Thomas Raggi, bas gitarist Victoria de Angelis ve davulcu Ethan Torchio tarafından Roma'da kuruldu. Danca'da "ay ışığı" anlamına gelen Maneskin sözcüğü kendisi de yarı Danimarkalı olan ve grubun tek kadın üyesi olan Victoria de Angelis tarafından ortaya atılmıştır. Kendilerinin söylediği üzere grup isimlerinin özel bir manası yok hatta grubun tarzıyla tezat bir görünüm sergilediğinin farkındalar.

     

    18-22 yaş arasındaki üyelerden oluşan grup Eurovision sahnelerinde her sene 2-3 performansla sınırlı kalan rock müzik türüyle performans gösteriyor. Tarzlarına ise rap rock da denilen nu-metal, alternatif rock ve funk rock diyebiliriz. Alışılmadık giyim tarzlarıdan dolayı bu sene sahne performanslarının sonunda "Punk is not dead" diye bağırırlarsa kimse yadırgamayacaktır. Ayrıca şarkılarında rock altyapısı ile rap yapmaları özellikle Türkiye'deki Eurovision takipçilerinin aklına ister istemez maNga'yı getiriyor.

     

    Grup lisede tanışıp kurulduktan sonra ilk büyük başarısını 2017 yılında X Factor yarışmasının İtalya versiyonunun 11.sezonunda 2.olarak elde etti. Ayrıca 2017 yılında daha sonra ilk albümlerini de adını verecek olan "Chosen" teklisini yayımladılar. 2018 yılında ise İtalyan ve diğer Avrupa ülkelerinin müzik listelerinin zirvesini uzun süre meşgul eden aynı zamanda dijital platformlarda da milyonlarca kez dinlenen "Torna a Casa" şarkısıyla adlarını geniş kesimlere duyurdular. Grup son büyük başarısını ise bu sene, Türkçe "Kapa Çeneni" anlamına gelen "Zitti e Buoni" şarkısıyla Sanremo müzik festivalini kazanarak gösterdi. Aynı zamanda bilindiği üzere Sanremo'yu kazandıkları için doğrudan İtalya'nın Eurovision 2021 temsilcisi olmaya hak kazandılar. Ayrıca İtalya Big 5(Büyük Beşli) ülkelerinden birisi olduğu için direkt olarak finalde yarışacaklar.

     

    Öte yandan İtalya birisi 1964 birisi ise 1990 yılında olmak üzere iki birincilik elde etti. 1997 yılında verdikleri aradan 2011 yılında dönmelerinin ardından çok başarılı sonuçlar elde etseler de bu süre zarfında yarışmayı kazanamadılar ancak Big 5'ın en başarılı ülkesi oldular. Son olarak Tel Aviv'de düzenlenen yarışmada ise ikincilik elde ettiler. Bakalım bu sene Maneskin'in temsilciliği ile beraber neler yapabilecekler hep beraber 22 Mayıs akşamında göreceğiz.

    Kaynak:

    1


    Yorumlar (4)
    • Soldi'den sonra çok sert ve lezzetli bir geçiş yaptı İtalya. Finalde ilk 10'da mutlaka kendine yer bulur bence. Eurovision severlerin büyük bir kısmı rock müziğe hasret kaldı çünkü. Yazınız çok güzel olmuş, ellerinize sağlık :)

      • Beğendim bu makaleyi.

        • Güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık 👏 👏

          • Çok güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş ellerinize sağlık 👍

            Yorum Bırakın

            Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.