Modern Çadır Tatili: Glamping

Modern Çadır Tatili: Glamping
  • 1
    0
    0
    0
  • Son zamanlarda sıkça duyduğumuz, özellikle pandemi süreciyle birlikte dünya genelinde tatil alternatifi olarak ilk sıralarda akıllara gelen glamping aslında modern bir çadır tatili. Glamping, kamp tatilinin keyifli yanlarını barındırırken tüm zorlayıcı taraflarını da lüks dokunuşlar ile konforlu hale getiriyor. Kocaman çadır içinde harika bir oturma takımı, konforlu bir yatak ve banyosuyla otel rahatlığını doğanın içinde bulabildiğimiz bu tatil alternatifi kamp yapmak isteyen ancak zorluklarından çekinen kişiler için muhteşem bir seçim olacaktır. 



    Yabancı ülkelerin yanı sıra Türkiye'de de çok çeşitli glamping alanları  bulunmaktadır. Bunlardan en iyilerini sizler için listeledik. 

    1. Bonjuk Bay,Gökova


    Ege Denizi'nin koylarından birinde yer alan Bonjuk Bay'da tatil yapmak için rezervasyon yaptırılmasına gerek yok. Önceden dolduracağınız bir talep formuna ilave olarak giriş için referans göstermeniz yeterli. Bunlara ek olarak bir de tatil sırasında uymanız gereken birtakım kurallar mevcut.

    2. Kocabahçe Glamping, Bozburun


    Bozburun'un Dirsekbükü Koyu'nda yer alan bu glamping alanının karayolu ile hiçbir bağlantısı bulunmamakta, ulaşım deniz yoluyla sağlanmaktadır. Tatilcilere trekking, masaj, masa tenisi, kano, yoga gibi aktiviteler de sunulmaktadır.

    3. Campo Portakal, Çıralı


    Dağlarla çevrili, organik portakal bahçelerinin arasında yer alan Campo Portakal eşsiz bir glamping deneyimi için harika bir seçenek. Kano, yoga, hiking, safari gibi aktivitelerin yanında botlarla koyları keşfetme imkanın da tatilcilere sunulduğu bu glamping alanı Antik Olympos Şehri'ne çıkan bir plaja da oldukça yakın bir konumda yer almakta.

    4. Perdue, Faralya


    Fethiye'de konumlanan bu glamping alanı otelleri aratmayacak konforu tatilcilere sunuyor.  Tatilciler jakuzili, özel banyolu, verandalı çadırlar içinde son derece güzel bir deneyim yaşarken tekne turu, masaj, doğa yürüyüşü, yoga ve yamaç paraşütü gibi aktivitelerden de yararlanıyor.

    5. Avalon Steppes, Kayaköy, Fethiye


    İngiliz ve Osmanlı tasarımlarıyla düzenlenmiş lüks çadırlara sahip Avalon Steppes, Türkiye'de glamping öncülerinden. Tırmanış, dalış, balık tutma, ATV, yürüyüş, ata binme gibi faaliyetlerin sunulduğu bu glamping alanında ayrıca havuz da mevcut. 

     

     
    Türkiye'nin En İyi Glamping Rotaları
    Türkiye’de En İyi 10 Galmping Mekanı
    Türkiye’de Glamping Yapmak İsteyenler İçin 10 Yer!

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.